به گزارش ایراسین، اردشیر سعدمحمدی سرپرست معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت در هفتمین کنفرانس استیل پرایس، اظهار کرد: روز گذشته در مجلس شورای اسلامی طرح قانون برای شیوه نامه عملکردی فولاد که در دست بررسی است، به بحث گذاشته شد و از کمیسیون صنایع مجلس خواستیم تا با همکاری انجمن فولاد و نوردکاران تعاملی داشته باشیم تا طرحی تدوین شود که همه از آن رضایت داشته باشند.
وی گفت: در این زمینه مهلت ۱۵روزه برای تدوین طرح برنامه جدید با استفاده از الگوی مجلس به ما داده شد تا تولید و فروش بر اساس اصول انجام و همچنین اصول بورس نیز رعایت شود.
سعدمحمدی گفت: در بحث فولاد مسائلی وجود دارد که باید دقت بیشتری برای آن داشته باشیم تا افق ۱۴۰۴ عملیاتی شود.
به گفته وی، در حال حاضر بیش از یک میلیارد و۹۰۰میلیون تن فولاد در جهان تولید میشود که بیش از ۵۰درصد توسط چین یعنی یک میلیارد تن تولید میگردد و از این مقدار ۹۰۰میلیون در چین مصرف میشود.
وی افزود: یکی از اقداماتی که انجمن باید انجام دهد رصد بازار صادراتی است. زیرا کشورهای اطراف در حال سرمایه گذاری برای افزایش تولید هستند. پس ما باید بازارهای صادراتی را رصد کنیم.
سعدمحمدی گفت: به صادرات باید به عنوان فرصت نگاه کنیم.
به گفته وی، ایران ۷۰ درصد تولید را در اختیار دارد اما ما باید دانش خود را بر اساس دانش روز تطبیق دهیم. زیرا در غیر اینصورت از بازار جهانی دور خواهیم ماند.
وی ادامه داد: باید در تدوام آموزش با علم جاری و روز دنیا را به صورت متقن داشته باشیم.
به گفته وی، باید از طریق انجمن فولاد مسیر بازاریابی حرفه ای را دنبال کنیم. همچنین باید دید کدام کشورها وارد کننده هستند و روی بازارهای آن کار کنیم.
وی ادامه داد: در کنسانتره ۲۷واحد تولیدی با ظرفیت ۵۸میلیون داریم و قرار است آن را به ۶۳ میلیون تن و در نهایت به ۸۲میلیون و ۴۵۰میلیون تن برسانیم که برای آن نیازمند ۱۶۰میلیون سنگ آهن هستیم.
سعد محمدی گفت: در سنگان ۴۲میلیون تن سنگ آهن تولید کنیم که نیازمند باطله برداری بالای ۱۲۰میلیون تن است.
به گفته وی، با توجه به اینکه ذخیره نزدیک به ۴میلیارد تن سنگ آهن در کشور تا ۱۴ سال آینده ذخیره سنگ داریم، پس باید برنامه تدوین شده برای اکتشاف داشته و آن را سرعت دهیم و با شرکتهای فولادی در این زمینه وارد مذاکره شویم.
وی افزود: در کشور ۱۵ واحد گندله با ظرفیت ۵۲میلیون و ۶۵۰ تن گندله داریم که قرار است به ۷۳میلیون تن برسد. ظرفیت آهن اسفنجی نیز تا پایان سال به ۳۵ میلیون خواهد رسید.
به گفته سعدمحمدی، فولاد برای آینده نیازمند برنامه ریزی و هماهنگی در آینده است. طبق برنامه توسعه ششم باید ۱۳هزارکیلومتر ریل احداث کنیم. همچنین در زیرساخت نیازمند ۹.۵میلیارد دلار سرمایه گذاری هستیم.
ارسال نظر