مجوز صنعتی-معدنی

گزارشی از عملکرد ۱۱ ماهه سال ۹۹ کشور در حوزه صنعت، معدن و تجارت از سوی وزارت صمت منتشر شد که یکی از مباحث مورد بررسی آن در خصوص مجوزهای صادره در بخش پژوهش بود.

به گزارش ایراسین، بر پایه اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صمت، در بسیاری از مجوزهای صادر شده برای بخش پژوهش با رشد منفی مواجه شده ایم. چرا که می‌بینیم تعداد جواز تاسیس مرکز پژوهش های صنعتی و معدنی صادره در ۱۱ ماهه ۹۸، ۲۱ فقره بوده که این عدد در ۱۱ ماهه سال ۹۹ به ۱۴ فقره رسیده و با رشد منفی ۳۳.۳ درصد مواجه گشته است.

تنها در یک مورد شاهد رشد مثبت در تعداد مجوزها بودیم. به این شکل که جواز تاسیس مرکز پژوهش های صنعتی و معدنی تمدید شده که در ۱۱ ماهه ۹۸، به ۹ فقره به ثبت رسیده بود در ۱۱ ماهه سال ۹۹ به ۱۰ فقره رسید و با رشد ۱۱.۱ درصدی همراه شد. در خصوص پروانه پژوهش‌ مرکز پژوهش های صنعتی و معدنی صادره در سال گذشته نیز بیشترین رشد منفی را داشته است چرا که با رشد منفی ۶۲.۵درصدی از ۸ فقره در ۱۱ماهه سال ۹۸ به ۳ فقره در سال ۹۹ کاهش یافته است.

همچنین مجوزهای صادره تحقیق و توسعه طی سال گذشته نیز با رشد منفی همراه بوده است به گونه‌ای که در بخش گواهی تحقیق و توسعه در ۱۱ ماهه ۹۹ با رشد منفی ۶۱.۶ درصدی از ۲۸۴ فقره در سال ۹۸ به ۱۰۹ فقره در ۱۱ ماهه ۹۹ کاهش یافته است. همچنین پروانه تحقیق و توسعه نیز طی مدت یاد شده با رشد منفی ۲۷.۱ درصد از ۱۶۶ فقره در ۱۱ ماهه ۹۸ به ۱۲۱ فقره در مدت مشابه ۹۹ رسیده است.

به نظر می رسد موضوع تحقیق و پژوهش که همواره از سوی مسئولان و مدیران برای پیشبرد و توسعه طرحهای صنعتی و معدنی از آن یاد شده، طی مدت ۱۱ ماهه سال ۹۹ آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته و به دلایل مختلف از جمله کم شدن انگیزه ها در این بخش و همچنین مشکلاتی که همواره سد راه این بخش از صنعت وجود دارد، با کاهش قابل ملاحظه ای همراه گشته است.

بنابراین توجه هرچه بیشتر دولت برای بالا بردن میزان تحقیق و توسعه ، همچنین پژوهشهای کاربردی در سالی که با نام تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامگذاری شده، از مهمترین مواردی است که باید مد نظر قرار گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =