ابوالفضل حجازی در گفتگو با خبرنگار ایراسین با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم در این زمینه گفت: قدرت خرید مردم به شدت کاهش پیدا کرده اما افزایش تقاضایی که مدتی قبل در فروشگاه ها شاهدش بودیم کاذب بود و مردم تنها به خاطر حفظ سرمایه خرید میکردند.
حجازی ضمن تاکید بر ایجاد تقاضای کاذب در کشور ادامه داد: کسانی یخچال، ماشین و غیره خریدند که هیچ گونه نیازی به آنها نداشتند. این بازار، حبابی بود که تمام شد و بعد این تقاضا به شدت به صورت کاهشی خواهد بود. بنابراین مسلما واردات هم به دلیل کاهش تقاضا به شدت کاهش می یابد، زیرا قدرت خرید مردم هم کم شده است.
وی در رابطه با بحث حمایت از تولید داخلی بیان داشت: امروز شاهدیم که در برخی ادارات ما کارشناسها بیطرف نیستند و دقیقا کاری را میکنند که دشمنان ما میخواهند، کاری را میکنند که اقتصاد ما نابود شود. این اشخاص گزارشات غیرواقعی تهیه میکنند و هدفشان نابودی تولید داخل و واردات کالا است.
حجازی اضافه کرد: اینها همان کسانی هستند که نمایندگی آن شرکتها را یا خودشان و یا اقوام درجه یک آنها دارد و با اقدامات خود واحد تولیدی را به بهانه استاندارد، به بهانه محیط زیست، به بهانه نداشتن قدرت مالی تعطیل میکنند و کالای وارداتی را داخل کشور کرده و اشتغال برای کشورهای بیگانه که ما را تحریم کردند به وجود میآورند.
این کارشناس حوزه تولید داخل تأکید کرد: صراحتاً بیان میکنم که سیاستهای مسئولین در جهت تولید ملی نبوده است چون شجاعت مدیران و قدرت تصمیمگیریشان 90 درصد کاهش یافته است. امروز مسئولین نسبت به پستی که میگیرند مسئولیت نمیپذیرند و در واقع یا امضاهایشان امضاهای طلایی است یا امضاهایی نیست که برای خدمت باشد.
وی گفت: امروز صنعتگران از این ادارات دل خونی دارند ولی سراغ هر واردکنندهای بروید به شدت از این ادارات راضی هستند چرا که کاری به واردات ندارند. فقط هر تصمیمی میگیرند برای نابودی تولید است.
امریکاییها ما را تحریم کردند و اروپاییها جرات و شجاعت کار کردن با ما را ندارند و زبانی میگویند تحریم نیستید ولی در عمل تحریم هستیم، ولی در ایران ما میخواهیم کالای اروپایی را با صدها برابر وارد کشور کنیم.
حجازی تصریح کرد: ما به جای این که واحدهای صنعتی خود را تشویق کنیم و کمک کنیم ماشینآلات را به روز کنند تا اشتغالزایی پایدار ایجاد شود واحدهای صنعتی و قطعهسازی را تعطیل میکنیم وشرکتهای بازرگانی را تشویق میکنیم که قطعهای وارد کنند که کاشناسان پورسانتبگیر خارج از کشور خوشحال شوند.
وی گفت: من به عنوان یک صنعتگر با 22 سال سابقه فعالیت اقتصادی به جرات میگویم، در دولت به خصوص دور دوم همتی که یک مدیر در جهت خدمت به صنعتگران باید داشته باشد، در وجود مدیران فعلی ندیدم.
حجازی در ادامه اظهار داشت: وقتی یک وزیر، یک مدیر کل امضا نمیدهد پائیندستیها هم امضا نمیکنند. یک صنعتگر ما بعد از مدتها تلاش وقتی به نتیجه نمیرسد دستش به جایی بند نیست جز این که کارخانه را تعطیل کند. من نمی توانم بگویم به تولید داخلی اعتقاد ندارد بلکه بنظر من شجاعت کافی را برای تصمیم گیری ندارند.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: ترکیه کشور همسایه ما است وقتی دچار تحریم می شود ظرف یک هفته تمام قوانین خود را به نفع تولید تغییر میدهد که بتواند پایه اقتصادی خود را تقویت کند ولی ما میگذاریم بعد از این که صنعتگر فوت میکند و سالگردش میشود میگوییم آدم خوبی بود.
وی در پایان با ابراز ناراحتی از وضعیت صنعتی کشور گفت: صنعت را نابود میکنیم و هیچ کسی پاسخگو نیست. برخی از وزرا که هزاران میلیارد ثروت به هم زدند و برخی از شغلهای سودآور را برای خود درست کردند و امروز بازنشسته شدند کارخانههایی را افتتاح میکردند، که امروز ورزشکسته هستند؟ فرزندان آنها واردکننده کالاهای جایگزین محصولات این کارخانهها شده اند، اینها وزرایی بودند که حتی برخی را پدر صنعت نام میبردند. این درد است اما باید پرسید پدران صنعت با این صنعت چه کردند ؟!
ارسال نظر