جعفری

رییس هیات عامل ایمیدرو در هفتمین کنفرانس استیل پرایس گفت: در سال ۲۰۲۰ رشد اقتصادی نسبت به چیزی که پیش بینی می‌شد کمتر بود که به دلیل کرونا بود اما در ۲۰۲۱ پیش بینی می‌شود این شرایط تغییر کند؛ چراکه با توجه به تغییر شرایط چین که سهم بالایی از رشد اقتصادی جهان را دارد وضعیت مطلوبتر شود.

به گزارش ایراسین، وجیه اله جعفری با بیان این مطلب در ادامه افزود: صنایعی همچون فولاد و سیمان و... در سال ۲۰۲۱ وضعیت بهتری خواهند داشت. در ایران نیز افق ۱۴۰۴ برای تولید ۵۵ میلیون تن در نظر گرفته شده که با استفاده از منابع موجود این عدد محقق می‌شود. همچنین دو طرح ۱۰ میلیون تنی در سواحل کشور بجز این طرح را در دستور کار قرار داده ایم.

وی ادامه داد: برای تکمیل طرح‌ها ۴.۸میلیارد دلار نیاز داریم. در سال ۹۹ حدود ۷‌.۵میلیون تن به ظرفیت کنسانتره کشور اضافه خواهد شد.

به گفته جعفری، در ۲ دوره گذشته ۹۸ درصد در کنسانتره ۱۰۰درصد گندله و ۶۷درصد در آهن اسفنجی رشد داشتیم‌.

رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: سال گذشته در بخش صادرات، علیرغم همه محدودیتها، صادرات به ۸‌.۵میلیارد دلار رسید که ۴‌.۵میلیارد مربوط به معدن و صنایع معدنی بود.

وی ادامه داد: امروز حفاری‌هایی که انجام می‌شود بالاترین آن در حدود ۱۵۰هزارتا۲۰۰هزار متر بوده است، اما این اعداد نمی‌تواند نگاه ما را به توسعه در اکتشافات برساند.

به گفته وی، ما بالای ۸۰۰هزارمتر می‌توانیم حفاری انجام دهیم اما به دلیل نیاز به تجهیزات ابن کار انجام نشده است. هدف ما این است با توجه به آنومالی‌های شناخته شده روی برنامه های ۲میلیون متر حفاری تمرکز کنیم‌. این اقدام از طریق کنسرسیوم‌ها و همچنین جذب سرمایه‌گذار این اقدام به مرحله اجرا نزدیک شود.

جعفری گفت: مهندس تقی زاده به عنوان یکی از مدیران موفق که در طرح انتقال آب از خلیج فارس نقش مهمی داشت و از ایشان باید تقدیر کرد. اکنون خط دوم و سوم آن به مرحله اجرا در حال نزدیک شدن است تا بتوانیم هم سرمایه موجود را حفظ کنیم و هم اینکه جذب سرمایه گذار داشته باشیم.

معاون وزیر صمت گفت: امروز نسبت به ۲۰ سال گذشته محصولات جدید و در حوزه های مختلف تولید می‌شود. ما نیز باید محصولاتی تولید کنیم که هم به لحاظ کاهش وزن، استحکام و...قابل قبول باشند و برای تولید آن باید از نخبگان و شرکت‌های دانش بنیان کمک بگیریم.

جعفری گفت: تولید محصولات آلیاژی و محصولات جدید نیز باید حرکت کنیم که البته شرکت‌هایی همچون فولاد مبارکه در این مسیر حرکت کرده اند.‌

وی ادامه داد: ایمیدور  دو طرح در زمینه تولید محصولات خاص در دست مطالعه دارد.

به گفته وی، این امکان وجود دارد که با استفاده از شرکتهای فناوری و نوآوری و ایجاد دانش هسته ای بتوانیم تولیدات به روز داشته و شاهد کاهش وابستگی شویم.

جعفری ادامه داد: ارتقای نوآوری در صنایع پایین دستی باید انجام شود. همچنین در زنجیره همکاری و هماهنگی می‌تواند در بازه کوتاهی آن را محقق کند.

به گفته وی، باید به سمتی برویم تا با همکاری به یکدیگر به اهداف خود برسیم. همچنین سازمان ایمیدرو و معاونت معدنی به رشد زنجیره فولاد کمک خواهد کرد.

به گفته جعفری، در بحث اکتشاف تا فرآوری نیازمند کمک نخبگان هستیم و باید از دانش روز استفاده کنیم. زیرا قرار است عرضه کیفی مناسب داشته باشیم و زنجیره فولاد با توجه به نقش خود در زیرساختها این نقش خود را بیشتر کند.

معاون وزیر صمت افزود: شرکت‌های بزرگ ما در ایران همچون فولا مبارکه، گلگهرو چادرملو امروز می‌توانند بستر حرکت روی همه موضوعات را داشته باشند. برای مثال انتقال آب توسط این شرکت‌ها انجام شده و باید سرمایه و نقدینگی آنها را به سمت سرمایه گذاری سوق دهیم‌.
 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =