به گزارش ایراسین به نقل از روابط عمومی صمت، علیرضا رزم حسینی با تشریح جزئیات اجرای پروژه انتقال آب از خلیج فارس به مشهدالرضا بیاان کرد: این انتقال از بزرگترین طرح های اجرایی در سطح کشور است که با مسئولیت وزارت صمت و با سرمایه گذاری شرکت های بزرگ معدنی کشور اجرا می شود و عملیاتی شدن این طرح، اتفاق بزرگ و تحول عظیمی را در استانهای مسیر انتقال از جمله خراسان رضوی ایجاد خواهد کرد.
وی یادآوری کرد: این پروژه در قالب خط دوم طرح ملی انتقال آب از خلیج فارس به استانهای فلات مرکزی و شرق کشور ( استانهای هرمزگان، کرمان، یزد ، اصفهان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی) می باشد که به زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: خط دوم انتقال آب، برای انتقال آب خلیج فارس تا مشهد مقدس با حجم سرمایهگذاری ۴۷ هزار میلیارد تومان و حجم آب انتقالی ۲۳۰ میلیون متر مکعب در سال می باشد.
رزم حسینی گفت: طول این خط انتقال یک هزار و ۵۵۰ کیلومتر و تعداد ایستگاههای پمپاژ ۲۱ باب است. پتانسیل اشتغالزایی این طرح، ۳۰ هزار نفر است که تا ۱۴۰۴ تکمیل خواهد شد.
وی در خصوص خط سوم نیز بیان کرد: همچنین خط سوم انتقال آب، برای انتقال آب خلیج فارس تا اصفهان با حجم سرمایهگذاری ۳۵ هزار میلیارد تومان و حجم آب انتقالی ۲۰۰ میلیون متر مکعب در سال می باشد. طول این خط انتقال، ۹۱۰ کیلومتر و تعداد ایستگاه های پمپاژ آن ۱۷ بار است که پتانسیل اشتغالزایی طرح ۱۴ هزار نفر است و تا سال ۱۴۰۴ تکمیل و نهایی خواهد شد.
وزیر صمت اعلام کرد: در مجموع خطوط دوم و سوم، 82 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارند و پتانسیل اشتغالزایی این خطوط 44 هزار نفر است که البته با اجرای خط اول، حدود ۳۵ درصد از زیرساختهای خط دوم و سوم نیز احداث شده است.
رزم حسینی یادآوری کرد: خط اول انتقال، برای انتقال آب خلیج فارس تا یزد با حجم سرمایهگذاری ۱۶ هزار میلیارد تومان و حجم آب انتقالی ۱۳۰ میلیون مترمکعب در سال بوده است، طول این خط انتقال ۸۲۰ کیلومتر و تعداد ایستگاههای پمپاژ آن ۱۲ باب است که با پتانسیل اشتغالزایی ۱۶ هزار نفر امسال تکمیل شد.
دستیابی به منابع آبی پایدار و ایجاد تحول اقتصادی
وی اضافه کرد: دستیابی به منابع آبی پایدار، ایجاد تحول اقتصادی در منطقه فلات مرکزی و استانهای مسیر خط انتقال و رشد صنایع معدنی به عنوان جایگزین مناسب نفت از دستاوردهای مهم این طرح خواهد بود.
وزیر صمت تصریح کرد: اشتغالزایی، ظرفیت سازی و بهره گیری از پتانسیل های بومی، تثبیت جمعیت ساکن منطقه فلات مرکز و شرق کشور، مرتفع نمودن نیاز آبی صنایع و معادن و حفظ و توسعه صنایع معدنی فلات مرکزی با استانهای مسیر خطوط انتقال به ویژه صنایع بزرگ مقیاس از دیگر دستاوردهای این طرح است.
رزم حسینی در پایان گفت: با راه اندازی این طرح، فرصت مناسب برای تامین کمبود آب شرب و توسعه کشاورزی های پربازده نظیر پسته و زعفران و کشت های گلخانه ای فراهم می شود، ذخایر آبهای زیرزمینی حفظ خواهد شد و از حفر چاه های غیرمجاز در جهت احیاء محیط زیست ممانعت به عمل می آید.
ارسال نظر