باغ زیتون

عضو هیات مدیره شورای ملی زیتون ضمن تاکید بر اهمیت محصول زیتون در کاهش وابستگی به واردات گفت: در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور، زیتون به‌عنوان یک محصول استراتژیک مورد توجه قرار گرفته و در پایان این سند باید ۲۰ درصد روغن مصرفی مردم از طریق زیتون داخلی تأمین شود.

به گزارش ایراسین، علی فلاح با اشاره به این موضوع اظها کرد: زیتون تنها محصول استراتژیک در سند چشم انداز افق ۱۴۰۴ است که برای کاهش وابستگی واردات روغن زیتون می‌تواند نه تنها برای اقتصاد بلکه برای سلامت جامعه نیز مفید باشد از این رو برای دستیابی به اهداف تعیین شده با توجه به پتانسیل‌های موجود همکاری دولت و مجلس با بخش خصوصی غیرقابل انکار است.
فلاح در ادامه افزود: اگر چه برنامه‌هایی برای توسعه و دستیابی به اهداف تعیین شده زیتون از سوی مسئولان تدوین شده است اما با نگاه اصولی و کارشناسی به این برنامه‌ها در خواهیم یافت برنامه‌های تدوین شده از جنس برنامه‌های عادی در وزارت جهاد کشاورزی هستند و اهمیت استراتژیک زیتون در آنها دیده نشده است، از این رو باید براساس شرایط استراتژیک زیتون نقشه راه این محصول تدوین و اجرایی شود.
عضو هیات مدیره شورای ملی زیتون تصریح کرد: به تازگی فراکسیون زیتون در مجلس شورای اسلامی تشکیل شده‌است که اتفاق میمون و قابل ستایشی است اما برای دستیابی به اهداف تعیین شده این محصول در سند چشم انداز می‌بایست نمایندگان محترم با استفاده از جایگاه قانونی خود شرایطی را فراهم کنند که بخش خصوصی بدون نگرانی نسبت به تولید آن گام بردارد.
این مقام صنفی به خبرنگار ما گفت: براساس آمارهایی که در اختیار داریم مصرف سالانه روغن زیتون در کشورمان چیزی برابر با ۲۰ هزار تن تخمین زده شده است که با توجه به توان تولیدی داخلی حداکثر ۶ هزار تن از طریق تولیدات داخل مرزهای ایران و باقی نیاز بازار از سوی واردکنندگان تامین می‌شود، اما اگر به اقلیم و شرایط آب و هوایی ایران توجه ویژه داشته باشیم درخواهیم یافت ایران توان خودکفایی در محصول زیتون و مشتقات آن را دارد.
فلاح درباره تعرفه واردات روغن زیتون نیز تاکید کرد: با توجه به سهم وابستگی به واردات تلاش کردیم تعرفه واردات روغن زیتون را که قبلا ۶ درصد بود با افزایش ۲۰ درصدی به ۲۶ درصد ارتقاء دهیم تا با استفاده از این شیوه سهم تولید داخلی را در تقاضای بازار و علاقمندی به سرمایه‌گذاری را میان تولیدکنندگان بیشتر کنیم، این درحالی است که برای تحقق هدف نیز باید همکاری گسترده‌ای از سوی نهادهای مسئول داشته باشیم.
عضو هیات مدیره شورای ملی زیتون تصریح کرد: اکنون میانگین برداشت زیتون در کشورمان حدود ۴ تن در هر هکتار است درحالی که می‌توانیم با آموزش و اصلاح روش‌های کشت این رقم را به سطوح قابل قبول و استانداردهای بین المللی ارتقاء دهیم کما اینکه ثبت رکورد برداشت ۲۵ تن در هکتار را در برخی مزارع تجربه کردیم.
وی معتقد است برای افزایش برداشت از سطح و دستیابی به رکورد ثبت شده ایرانی که بسیار بالاتر از استاندارد ۱۰ تا ۱۵ تن در هکتار خارجی‌هاست می‌بایست دولت به بخش خصوصی امکانات و مشوق‌هایی بدهد که تمام مزارع به سطوح بالای تولید دستیابند نه اینکه به صورت پایلوت در بخشی خاص این رکود قابل قبول را تجربه کرده باشیم.
این مقام صنفی در پایان تاکید کرد: اگر دولت در تدوین نقشه راه زیتون همت کند و دست بخش خصوصی را آزاد بگذارند، استان‌های پیشتاز ایران در حوزه کشت زیتون می‌توانند هم‌سطح برداشت را از ۹۰ هزار هکتار فعلی به ۲۰۰ هزار هکتار برسانند و هم میزان برداشت از این مزارع را تا بالاتر از میانگین جهانی افزایش دهند که در این صورت هم نیاز داخلی تأمین خواهد شد و هم در حوزه صادرات می‌توان به یک کشور مدعی در حوزه زیتون و فرآورده‌های آن ظاهر شد

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =