هرساله رتبهبندی میلیاردرهای جهان بر اساس دادههای موجود تغییر میکند و انباشت ثروت شخصی این افراد توسط نشریهها و مراکز اقتصادی محاسبه میشود. سال ۲۰۲۰ نیز با وجود همهگیری ویروس کرونا و مبارزات اقتصادی جهان برای ریشهکن کردن این بیماری، برخی از افراد به انباشت ثروت پرداخته و به تعداد آنها افزوده شده است؛ میلیاردرهایی که با وجود مشکلات اقتصادی جهانی و بیکار شدن خیل عظیمی از مردم، ثروت کلان خود را افزایش داده و هیچ آسیبی نمیبینند.
نشریه "فوربس" روز سهشنبه در جدیدترین رتبهبندی سالانه خود تعداد میلیاردر های جدید را افزایش داد؛ انباشت سرسام آور ثروت شخصی که کاملاً در تضاد با مبارزات اقتصادی گستردهای است که توسط همهگیری ویروس کرونا ایجاد شده است.
"تعداد کل میلیاردرها طی شیوع ویروس کرونا منفجر شد و آنها به طور جداگانه طی ۱۲ ماه گذشته ثروتمندتر شدند"؛ این گزاره بخشی از گزارش جدید نشریه "فوربس" است که هر ساله یکی از کامل ترین تحلیلها را در مورد وضعیت طبقه میلیاردر در سراسر جهان انجام میدهد.
پایگاه خبری "vox" در این باره مینویسد؛ پیگیری ارزش خالص افراد ثروتمند کاری پر زحمت است که نیاز به غربالگری از طریق پروندههای گسترده دارد، اما برآوردهای ارائه شده توسط فوربس یکی از بهترین دادهها در پوشش مقیاس نابرابری درآمد در جهان است.
طبق گزارش منتشره جهان اکنون میزبان ۲۷۵۵ میلیاردر است که یک رکورد جهانی محسوب میشود و ۳۰ درصد افزایش نسبت به حسابداری سال گذشته فوربس در مورد ثروتمندان جهان در پی داشته است؛ همچنین ۸۶ درصد از این ثروتمندان در سال گذشته که تمامی افراد با ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکردند، ثروتمندتر شدهاند.
بر اساس آمار تعداد ۴۹۳ نفر از میلیاردرهای جهان برای نخستین بار به این رتبهبندی اضافه شدهاند.
بیماری همهگیر کرونا بحث در مورد نابرابری در توزیع ثروت را دوباره تقویت کرده است؛ در ایالات متحده بسیاری از آمریکاییها درآمد شخصی و پسانداز بیشتری نسبت به قبل از بیماری همهگیر داشته که بخشی از آن را باید اقدامات محرک بیسابقه دولت آمریکا دانست، اما در همان زمان تقاضا برای دریافت وعدهی غذایی رکورد زد و حدود ۱۰ میلیون شغل را از بین برد.
شاید هیچ آماری مقیاس نابرابری را بهتر از این توضیح نمیدهد که "MacKenzie Scott"، همسر سابق "جف بزوس" و یکی از ثروتمندترین افراد جهان، احتمالاً در سال ۲۰۲۰ بیش از هر کس در یک سال پول بیشتری به سازمانهای غیرانتفاعی داده باشد، اما به گزارش "فوربس" به دلیل افزایش قیمت سهام شرکت "آمازون"، او در واقع سال ۲۰۲۰ را غنیتر از همیشه به پایان رساند.
در این میان چهرههای نامآشنایی نیز حضور دارند که بر درآمد خالص خویش افزوده و رتبههای برتر را از آن خود کردهاند؛ طبق نوشته "واشنگتن پست"، "جف بزوس"، بنیانگذار شرکت "آمازون" با دارایی تقریبی ۱۷۷ میلیارد دلار برای چهارمین سال در صدر لیست قرار گرفت؛ "ایلان ماسک"، مدیر اجرایی شرکت "تسلا" نیز با ۱۵۱ میلیارد دلار در جایگاه دوم قرار گرفت؛ سهام هر دو شرکت در سال گذشته افزایش یافته و تا حد زیادی به ارزش خالص هر دو مرد کمک کرد.
ثروتمندترین مردان جهان سال گذشته در حالی که دیگران برای مبارزه با کووید۱۹ تلاش میکردند، میلیاردها میلیارد به ثروت خود اندوختند؛ "دن رومانوف"، تحلیلگر تحقیقات سهام عدالت "مورنینگ استار" که "آمازون" را تحت پوشش خبری خود قرار میدهد، گفت که این شرکت ۴۲ درصد از تجارت الکترونیکی را به خود اختصاص داده، زیرا این بیماری همهگیر باعث افزایش خریدهای آنلاین شده است.
بر اساس گزارش درآمد ثبت شده در ماه فوریه، درآمد این شرکت در سال ۲۰۲۰ تقریبا ۳۸ درصد نسبت به سال دیگر رشد کرده و قیمت سهام آن در سال گذشته بیش از ۶۰ درصد جهش داشته است.
بر اساس گزارش "فوربس"، میلیاردرها حدود ۸ تریلیون دلار به کل دارایی خالص خود از سال گذشته اضافه کردند؛ کشور آمریکا با ۷۲۴ نفر در این لیست، بیشترین میلیاردر را داشته است.
"گابریل زوکمان"، اقتصاددان دانشگاه "کالیفرنیا" در تحلیلی گفت که تسریع انفجاری ثروت در میان ثروتمندترین افراد فقط در طی همهگیری بیماری سرعت گرفته است؛ او خاطر نشان میکند: «در ایالات متحده ۴۰۰ فرد ثروتمند برتر آمریکایی در حال حاضر معادل ۱۸ درصد از تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارند؛ شیوع ویروس کرونا این روند را تقویت کرده است و علیرغم کاهش فعالیت اقتصادی، افزایش ثروت در بالاترین سطح رشد میکند؛ با افزایش تمرکز ثروت، تمرکز فزایندهای از قدرت اقتصادی و سیاسی در چند دست ایجاد میشود.»
در حالی که بیشتر ثروتمندترین افراد جهان به دلیل افزایش قیمت سهام در طی همهگیری ویروس کرونا با رونق اقتصادی روبهرو بودند، میلیونها نفر با از دست دادن شغل، ناامنی غذایی، بدهی، اخراج و فقر دست و پنجه نرم کردند.
منبع: رکنا
ارسال نظر