به گزارش ایراسین، در روز یکشنبه شاخص کل بورس 9 هزار و 775 واحد افت کرد و به رقم یک میلیون و 230 هزار واحد رسید تا دههمین روز نزولی پیاپی را پشت سر بگذارد. شاخص کل هموزن نیز 833 واحد پایین آمد و در رقم 435 هزار و 357 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 79 واحد افت کرد و به رقم 17 هزار و 772 واحد رسید.
در پایان معاملات روز یکشنبه، 26 نماد رشد قیمت و 281 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 5 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 60 درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز یکشنبه در بورس شرکتهای صنعتی بهشهر (غبشهر)، سیمان مازندران (سمازن) و داروسازی امین (دامین) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای شهرسازی و خانهسازی باغمیشه (ثباغ)، بیمه زندگی خاورمیانه (بخاور) و پگاه گیلان (غگیلا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای ثبهساز (بهساز کاشانه تهران)، وپست (پست بانک) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای)، پلیمر آریا ساسول (آریا) و فولاد ارفع (ارفع) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بورس
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز یکشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز دوشنبه است. در پایان معاملات روز یکشنبه بازار با مازاد عرضه 4 هزار و 24 میلیارد تومانی بسته شد.
کاهش ارزش صفهای بازار
در پایان معاملات یکشنبه 387 نماد صف فروش و تنها 3 نماد صف خرید داشتند. ارزش صفهای خرید نسبت به روز شنبه 24 درصد کاهش یافت و در رقم 67 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صفهای فروش نیز 7 درصد کاهش یافت و 4 هزار و 91 میلیارد تومان شد.
بیشترین تقاضاها
در روز یکشنبه شرکت پگاه گیلان (با نماد معاملاتی غگیلا) با صف خرید 48 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از غگیلا، شصدف (صنعتی دوده فام) و غبشهر (شرکت صنعتی بهشهر) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها
روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به برکت (داروسازی برکت) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 90 میلیارد تومانی داشت. پس از برکت، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و خساپا (خودروسازی سایپا) بیشترین صف فروش را داشتند.
پیش بینی بورس امروز
روند شاخصهای بورس همچنان نزولی است. هر روز شاهد تشکیل صفهای فروش و مازاد عرضه در بازار هستیم و در پایان معاملات خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی چند صد میلیارد تومان است. بنابراین روندهای درونی بورس حاکی از تداوم وضعیت نزولی بازار است.
دیروز نیز خالص رقم خروج پول حقیقی 488 میلیارد تومان بود. از ابتدای سال جدید شاخص بورس بیش از 70 هزار واحد ریزش کرده است و در مجموع 4 هزار و 216 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شده و بی اعتمادی سهامداران به سطح بحرانی رسیده است. تا جایی که روز گذشته جمعی از سهامداران مالباخته در مقابل شرکت بورس اوراق بهادار تجمع کرده و علیه مقامات مسئول از جمله رئیس جمهور و رئیس کل بانک مرکزی شعارهای تندی دادند. در شرایط فعلی که ریسکهای سیستماتیک و غیرسیستماتیک بازار همگی در جهت نزول قیمتها هستند به نظر میرسد فعلا تغییری در روند بازار صورت نگیرد مگر آنکه مسئولان از بیم تداوم تجمعات اعتراضی و افزایش نارضایتیها تصمیم به تزریق نقدینگی بگیرند تا از روند نزولی قیمتها جلوگیری کنند. مداخلاتی که تنها نقش مسکن دارند و تاثیری بر روندهای کلی بازار ندارند.
منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر