به گزارش ایراسین، طی چند وقت اخیر شاخص کل در کانالهای موازی همعرض مورد بررسی قرار گرفت. کانالهایی که از رشد و اصلاح اولیه شاخص در سال ۹۷ برگرفته شد. در سقف کانال اول و دوم اصلاح کوتاهمدت داشتیم و پس از برخورد به سقف کانال سوم ریزش سنگینی اتفاق افتاد که شاخص را به کانال میانی پرتاب کرد. به نحوی که در بهترین بازگشت بازار از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر ۹۹ شاخص پس از برخورد به سقف کانال میانی در ۵۳/ ۱ میلیون واحد مجدد ریزش کرده و کف پایینتری را به ثبت رساند. حال مدتی است شاخص در کانال میانی به سر میبرد. هفته گذشته با رسیدن به کف کانال میانی کندل مثبت خوبی به ثبت رسید و سپس بهدلیل دامنه نوسان نامتقارنی که به نفع سمت مثبت تنظیم شده، عرضه اتفاق افتاد.
اکنون دو سناریو وجود دارد: نخست آنکه این واکنش به کف کانال میانی تکمیل شود و شاخص از کف فاصله بگیرد که در این صورت انتظار میرود در کوتاهمدت بالاتر از سقف مینور قبلی قرار گرفته و روند کوتاهمدت شاخص در ثبت کفها و سقفهای بالاتر حفظ شود و در سناریوی دوم که کمی بدبینانه است، با شکسته شدن کف کانال میانی در میانمدت با افت قیمتی و حرکت عرضی در بعد زمان به سمت کف کانال اصلی برود. شرایط اندیکاتورها در میانمدت و بلندمدت چندان جالب نیست اما در کوتاهمدت رای اندیکاتورها بیشتر به سمت سناریوی نخست و ماندن در کانال میانی است.
در صعود و نزول کوتاهمدت اخیر، واگراییهای مثبت اغلب از نوع مخفی، بین قیمت و اندیکاتور شاخص قدرت نسبی، در انواع و اقسام شاخصها و سهام بزرگ شکل گرفته که نشان از کمشدن قدرت فروشندهها دارد. اما خریدار هم ترس و تردید دارد. چاره کار حمایت عملی و اعتمادسازی است.
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر