به گزارش ایراسین، سعید نمکی روز چهارشنبه یکم اردیبهشت در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در استانداری البرز، با بیان اینکه به همت متخصصان ایرانی امروز هیچ استانی در کشور وجود ندارد که به داروهای ضد ویروس دسترسی نداشته باشد، اظهار کرد: این داروها در پوشش بیمهای به اندازه مورد نیاز در اختیار استانها قرار گرفته است.
وی تمام این داروهای ضد ویروس تولید داخل است، توضیح داد: در روزهای اول شیوع کرونا برای خرید یک آمپول ساده ناچار به پرداخت ۵۷ دلار بودیم ولی امروز هیچ کمبودی در این حوزه وجود ندارد.
این مسئول اضافه کرد: تحریمهای ظالمانه خیر بزرگی بود و باعث شد به همت جوانان کشور، در تولید بسیاری از داروهایی که در روند بهبود بیماران کرونایی موثر است، به خودکفایی برسیم.
وی با بیان اینکه افزایش قابل توجه بیماران کرونا از اوایل هفته آینده دور از انتظار نیست، اضافه کرد: هر چند آمارهای امروز البرز نشان دهنده سیر نزولی این بیماری در این استان است، ولی این اعداد و رقمها من را دلخوش نکرد چون بر اساس بررسیهای صورت گفته از هفته آینده شاهد افزایش تعداد بیماران کرونایی خواهیم بود.
نمکی اضافه کرد: من در اتاق هواشناسی نشستهام و ورود جبهههای بارشی را رصد می کنم به همین دلیل نباید به این کاهش یکی دو روزه را لحاظ کرد.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه افتخار جمهوری اسلامی ایران این است که هیچ بیمار کرونایی پشت اتاقهای درمان بیمارستان سرگردان نشد، گفت: این امر حاصل جانفشانی تک تک کادر بهداشت و درمان است.
این مسئول در ادامه به وضعیت پروژههای نیمه تمام بخش بهداشت و درمان اضافه کرد: بنا شده اعتبار مناسبی به پروژههای نیمه تمام تزریق شود و تا قبل از پایان عمر دولت پروژه های نیمه تمامی که ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند به پایان می رسد و آنهایی که بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند نیز نهایتا ظرف یک ماه آینده به بهره برداری می رسند.
وی ابراز کرد: سال گذشته بدترین سال اقتصادی دولت تدبیر و امید بود و به دلیل تحریمها فشار مضاعفی به بخشهای مختلف از جمله بهداشت و درمان وارد شد.
وی ادامه داد: علی رغم این محدودیت ها از سال گذشته برنامه ریزی برای اضافه کردن ۱۳ هزار تخت بیمارستان صورت گرفته که در تاریخ این کشور بی سابقه چون تا پیش از این بیشترین تختی که در یکسال اضافه شده چهار هزار و ۵۰۰ عدد بوده است.
نمکی در ارتباط با نحوه توزیع عمومی واکسن ابراز کرد: تزریق عمومی واکسن کرونا به شکل گسترده از پریروز آغاز شده است و به دلیل بدعهدی کسانی که قرار بود واکسن را نه فقط به ما بلکه به دنیا بدهند؛ برنامه واکسیناسیون عمومی به تاخیر افتاد.
این مسئول گفت: چرا باید ۸۵ درصد از واکسن کرونای جهان در ۷ کشور دنیا تزریق شود و این چه چهره زشتی از قلدری بین المللی و این چه عدالت و انسان دوستی ای است؟
وزیر بهداشت افزود: سال گذشته ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دز واکسن کرونا از کوواکس خریداری کرده بودیم ولی به دلیل ساختار نابهنجاری که در این مجموعه وجود دارد این واکسنها دیر به کشور رسید و بخشی که قرار بود اسفندماه به دست ماه برسد تازه فروردین ماه وارد کشور شد.
وی توضیح داد: مقداری واکسن هم از هند خریداری کرده بودیم که پس از واردات بخشی از آن هند صادرات واکسن را نه فقط به ایران بلکه به سایر کشورها را نیز ممنوع اعلام کرد.
به گفته وزیر بهداشت از دو میلیون دز واکسنی که از روسیه خریداری شده بود که تنها ۴۰۰ هزار دوز آن تا کنون وارد کشور شده و مابقی هم کم کم وارد می شود.
وی اظهار کرد: با این اوصاف مرحله اول واکسیناسیون عمومی در کشور با تاخیر ۲۵ روزه نهایتا ظرف کمتر از یک هفته دیگر به پایان میرسد.
این مسئول گفت: در آینده فقط کشورهایی موفق به تزریق واکسن کرونا به مردمانشان خواهند بود که خودشان واکسن این ویروس را می سازند و مابقی کشورها معطل و سرگردان خواهند بود.
وی با تاکید بر اینکه عزت ملی در تولید ملی است، گفت: بزرگان ما بارها توصیه کرده اند که به سمت و سوی تولید داخل و خودکفایی در امور پیش برویم و این حکمتی است که امروز از سوی همه دنیا پذیرفته شده است.
وزیر بهداشت اضافه کرد: در پایان اردیبهشت بحث تولید واکسن مشترک کرونا که در حال حاضر فاز سه کیمیکال را طی می کند به پایان می رسد و ایدواریم به زودی وارد فاز تولید انبوه آن شویم.
نمکی تاکید کرد: واکسن کرونای تولیدی برکت هم فاز ۲ را سپری کرده و به زودی وارد مرحله فراخوان فاز ۳ می شود.
وی با تاکید بر اینکه به واکسن تولید داخلی ایمان داریم، گفت: در زمان تزریق واکسن اسپوتنیک عدهای با ایجاد شائبه افکار عمومی را به هم ریختند ولی من برای آرام کردن شرایط به جگر گوشه خودم این واکسن را تزریق کردم تا نشان دهم این واکسن ایمن است و اگر قرار باشد با تزریق آن اتفاقی برای مردم بیفتد، اول برای فرزند خودم می افتد.
وی ادامه داد: ما در جمهوری اسلامی خون فرزندان خود را سرختر از خون فرزند چوپانی در دورافتادهترین روستای کشور نمیدانیم.
وزیر بهداشت با اعلام خبری خوش اضافه کرد: هفته آینده تولید واکسن اسپوتنیک به صورت مشترک با روسیه در همین استان آغاز خواهد شد.
نمکی اضافه کرد: با پایان بهار ایران به یکی از تولیدکنندگان خوب واکسن کرونا تبدیل میشود و در آیندهای نزدیک این واکسن از البرز به سایر کشورها صادر خواهد شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر