• ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۰
  • کد خبر: 13401
  • readingTime: ۲ دقیقه
بورس تهران

افت بازار سرمایه از مرداد سال گذشته موجب متضرر شدن بسیاری از سرمایه‌گذاران در این بازار شده است.

به گزارش ایراسین، سخنان وزیر اقتصاد درباره تامین مالی دولت: بورس دارای تناقض‌هایی است، او ابتدا می‌گوید مبلغ تامین شده ناچیز است و دولت دست در جیب مردم نکرده اما همزمان می‌گوید که با این تامین مالی از بورس، جلوی افزایش تورم را گرفته و حقوق کارمندان را پرداخت کرده است.
افت بازار سرمایه از مرداد سال گذشته موجب متضرر شدن بسیاری از سرمایه‌گذاران در این بازار شده است. دولتمردان در چند ماه ابتدایی سال ۹۹ مردم را به حضور در بورس ترغیب کردند و حالا مردم دولت را در آب رفتن دارایی‌شان مسئول می‌دانند.
بسیاری از سهامداران و کارشناسان می‌گویند دولت کسری بودجه خود را از طریق بورس تامین کرد، در واقع دولت برای هزینه‌های خود دست در جیب مردم کرده است. اما وزیر اقتصاد که یکی از مشوقان مردم برای ورود به این بازار است و سعی در امن جلوه دادن بورس دارد، درباره این تامین مالی دچار تناقض‌گویی شده.
او در بهمن سال گذشته اعلام کرد که در ۱۰ ماه امسال ۵۰۰ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه تامین مالی شده است. اما در اسفند این رقم را کوچک کرد و گفت: تامین مالی دولت از بازار سهام در سال جاری کمی بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است که آن هم در ماه‌های ابتدایی سال که بازار رونق قابل توجه داشت، انجام شد.
دژپسند در اظهارات بعدی خود اصلاحاتی کرد و درباره این ۳۰ هزار میلیارد تومان گفت: درآمد خصوصی‌سازی ۳۴ هزار میلیارد تومان است که در آن اقساط هم وجود دارد. آنچه از محل واگذاری سهام بود حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.
او سپس در فروردین امسال برای این که تامین مالی دولت از بورس را توجیه کند به موضوع تورم و استقراض از بانک مرکزی پرداخت و گفت که اگر این درآمدزایی از بورس نبود، دولت از کجا حقوق‌ها را پرداخت می‌کرد؛ پس اگر این تأمین مالی نبود در آن صورت مجبور به جبران به شیوه استقراض از بانک مرکزی بودیم.
او همچنین تاکید کرده است که سهم دولت از این میزان تأمین مالی، عددی نبوده است. در مورد فروش سهام نیز مردم، اشخاص حقوقی خریدار این اوراق بودند. این گونه نبوده که دولت از بازار سهام سوءاستفاده کند.
در واقع وزیر اقتصاد در اظهارات خودش درباره این موضوع هم می‌خواهد از عملکرد وزارتخانه اش دفاع کند و اینطور نشان دهد که دولت با تامین مالی از بورس به سمت استقراض از بانک مرکزی نرفته که موجب تورم شود، هم مبلغ ناچیز بوده و دولت دست در جیب مردم نکرده است.
البته این باور وزیر اقتصاد است ولی سهامدارانی که ضرر کرده‌اند اینطور فکر نمی‌کند، چرا که بازارسازی، تغییر قوانین بازار، نوسان‌گیری حقوقی‌های دولتی، عرضه اولیه‌های شرکت‌های دولتی و … از جمله مواردی است که کارشناسان و مردم معتقدند موجب درآمدزایی برای دولت شده است.
نکته دیگر نگاه وزیر به امسال و تامین مالی دولت از بورس است که اعتقاد دارد تامین مالی ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومانی از بورس برای امسال عدد درشتی نیست .

منبع: رکنا

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =