• ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۸
  • کد خبر: 13817
  • readingTime: ۳ دقیقه
بازار مالی

به گزارش ایراسین، یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

1

پایان اثرگذاری مسکن بورسی

بورس تهران برخلاف پایان مثبتی که در هفته گذشته رقم زد شروع خوبی نداشت و همانند الگوی چهار هفته گذشته به‌رغم شروع مثبت، داد و ستدهای روز را با کاهش ۱/ ۱ درصدی به پایان برد و شاخص‌کل مجدداً به زیر ۲/ ۱میلیون واحدی رفت. افت بیش از ۱۳هزار واحدی بورس‌، کاهش ۴/ ۰ درصد شاخص هموزن و ۸۷ واحدی شاخص فرابورس سبب شد تا روز گذشته بازار سرمایه سرخ را شاهد باشیم. به‌نظر می‌رسد بسته حمایتی ۱۰گانه دولت مانند سیاست‌های گذشته، از جمله تزریق پول به بازار و تغییر دامنه نوسان‌ هم مانند مسکنی زودگذر تنها اثر چند روزه‌ای داشته است و هر آنچه که در دو روز پایانی هفته گذشته‌ نصیب سهامداران شده بود، در روز شنبه خنثی شد. به همین ترتیب ارزش معاملات خرد نیز کاهشی چشمگیر را تجربه و به ۱۸۵۵ میلیارد تومان رسید و همچنین ۴۳۰میلیون تومان از پرتفوی حقیقی‌ها به سبد حقوقی  واگذار شد.

بازار سکه

3

تداوم کاهش  سکه ۹ میلیونی

با توجه به کاهش  اونس جهانی و افت ۵۰۰تومانی نرخ ارز نسبت به آخرین معاملات هفته گذشته، قیمت طلا و سکه در معاملات روز شنبه نیز کاهش  یافت. به دلیل تشدید بیماری کرونا، تعطیلی بازار برای هفته چهارم تمدید شد و بر همین اساس‌، نبود تقاضا روند نزولی قیمت طلا و سکه را بیشتر کرد. در سایه نبود تقاضا حباب انواع سکه در حال تخلیه کامل است به‌طوری‌که حباب‌سکه طرح جدید از ۶۰۰هزار تومان ابتدای سال به ۳۴هزار تومان رسید. تا زمانی‌که سیگنال‌های مثبت از سمت برجام ادامه داشته باشد طلا و سکه در شیب نزولی حرکت خواهد کرد و چنانچه توافقی صورت بگیرد سرعت کاهش قیمت‌ها بیشتر خواهد شد. به همین ترتیب روز گذشته هر قطعه سکه تمام‌بهارآزادی ۹میلیون و۷۵۰هزار تومان معامله شد که کاهش‌۲۰۰ هزار تومانی را در قیاس با آخرین قیمت نشان می‌دهد.

بازار طلای جهانی

4

نخستین رشد ماهانه طلا۲۰۲۱

در پی ناتوانی اونس طلا در شکستن مرز۱۸۰۰ دلار با وجود افزایش فشارهای تورمی، سیاست‌های پولی فوق تسهیلی و تمایل دولت آمریکا به هزینه بیشتر، عصبانیت زیر پوست بازار طلا خزیده است. بهای هر اونس طلا در معاملات روز جمعه با ۰۳/ ۰ درصد کاهش، در ۱۷۶۹ دلار بسته شد و برای کل هفته ۶/ ۰ درصد کاهش ثبت کرد. اما در ماه آوریل حدود ۳درصد رشد قیمت نشان داد که نخستین رشد ماهانه قیمت طلا در سال ۲۰۲۱ بود. با این حال بسیاری از تحلیلگران می‌گویند تست مجدد سطح حمایتی اخیر می‌تواند نیروی خرید جدیدی در بازار ایجاد کند. این فلز ارزشمند با رقابت شدید از سوی مس، بازارهای سهام و حتی بیت‌کوین روبه‌روست و این بازارها شاهد روند صعودی قابل‌توجهی هستند. در حال‌حاضر ریسک‌پذیری قوی در بازار وجود دارد و هیچ‌کس نمی‌خواهد طلا را نگه دارد.

بازار اوراق مسکن

5

کاهش تسه۹۸۱۲

اوراق تسهیلات بانک مسکن در معاملات روز شنبه کاهش قیمت ۴/ ۰‌درصدی را شاهد بود و در قیمت پایانی ۵۳ هزار و ۲۷۰ تومان بسته شد. کاهش قیمت اوراق یاد شده درحالی ادامه یافت که گزارش‌ها حاکی از کاهش ۳ درصدی قیمت مسکن در فروردین ماه است. همچنین پرداخت وام ۴۵۰ میلیونی ساخت مسکن که در دو هفته پیش که به این مقدار افزایش یافت با سود ۱۸‌درصد روز گذشته همزمان با اجرایی شدن این خبر افزایش این وام به ۵۰۰میلیون با سود ۱۳‌درصد و بازپرداخت۲۰‌ ساله در شورای پول و اعتبار مطرح شد که در صورت موافقت شورای پول و اعتبار با افزایش سقف وام ساخت و کاهش سود آن به‌همراه بازپرداخت ۲۰ساله، باعث رونق تولید مسکن در کشور می‌شود. افزایش‌ یا کاهش قیمت مسکن بر میزان تقاضای اوراق حق‌تقدم تسهیلات مسکن اثرگذار است و می‌تواند در جهت‌دهی روند اوراق موثر باشد.

بازار نفت

6

رشد ۷درصدی ماهانه ‌نفت

روند افزایشی سه روزه قیمت نفت روز جمعه متوقف شد. بحران کرونا در هند بر بازارهای نفت که روی تقاضای این کشور پرجمعیت حساب می‌کنند، لرزه انداخت. هر بشکه نفت در آخرین روز معاملاتی خود با ۴/ ۲‌درصد کاهش که بزرگ‌ترین کاهش قیمت روزانه در بیش از سه هفته گذشته بود، در قیمت ۶۳ دلار و ۵۰ سنت بسته شد و برای کل آوریل ۷درصد رشد را ثبت کرد. قیمت‌های نفت روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه تحت‌تاثیر خوش‌بینی به دورنمای تقاضا برای نفت و پیش‌بینی گروه اوپک‌پلاس از رشد امسال تقاضا برای نفت و آمار اقتصادی و ذخایر نفت آمریکا، صعود کرده بودند. اما خبر گسترش قرنطینه در هند و همچنین برزیل که اقتصاد نوظهور بزرگ دیگری برای نفت است، باعث توقف روند افزایشی نفت در معاملات جمعه شد. عملکرد ضعیف بازارهای سهام آمریکا هم به این حس منفی دامن زد.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =