به گزارش ایراسین و به نقل از ایرنا، بهرام سبحانی صبح پنجشنبه در نخستین کنگره "استان اصفهان و توسعه ملی، چالشها و فرصتهای پیشرو" در کمیته صنعت و فناوری با موضوع نقش صنعت فولاد و صنایع وابسته به آن در اصفهان در توسعه ملی افزود: ذوب آهن اصفهان در اوایل دهه ۴۰ در اصفهان مستقر شد و استقرار این واحد فولادی عامل توسعه استان در آن زمان شد.
وی با اشاره به اینکه نیروهای فعال در ذوب آهن از کل کشور بودند بیان کرد: فولاد مبارکه نیز در دهه ۶۰ مستقر شد و ایجاد شرکتهای پیمانکاری که بتواند صنایع فولادی را بچرخاند کار دشواری بود اما در نهایت ایجاد ذوب آهن و فولاد مبارکه نه تنها موجب توسعه استان اصفهان بلکه عامل توسعه ملی شد.
مدیرعامل سابق شرکت فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه سنگ آهن مورد نیاز صنایع فولادی باید از معادن گلگهر و چادرملو تامین می شد یادآور شد: این موضوع باعث ایجاد خطوط برق و راه آهن در اصفهان و مسیر انتقال مواد اولیه شد.
وی اظهارداشت: همچنین نیروهای نخبه و متخصصی در این صنایع فولادی تربیت شدند که اکنون در جای جای ایران در این عرصه فعالیت دارند.
سبحانی تاکید کرد: ایجاد فولاد مبارکه و ذوب آهن موجب تولد صنایع پایین دست و کارخانههای لوله سازی و پروفیل سازی شد و نیز لوازم خانگی با مواد اولیه داخلی تولید شد.
وی تصریح کرد: بنابراین علاوه بر ایجاد اشتغال و رونق منطقه ای شاهد تولید خوراک برای صنایع پایین دست هستیم.
مشاور شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه با اشاره به اینکه استقرار صنایع فولادی در زمینه مسوولیت های اجتماعی نیز موثر بوده است ادامه داد: خطوط لوله آب و شهرک های صنعتی مختلف مانند شهرک صنعتی اُشترجان، جی و سه راه مبارکه نیز به دنبال ایجاد این صنایع شکل گرفت.
وی به چالشهای پیشروی صنایع فولادی اصفهان اشاره و خاطرنشان کرد: چالش اصلی این صنایع آب است که برای بازچرخانی آب و صرفه جویی در مصرف آب سرمایه گذاریهای سنگینی شده است.
سبحانی به چالش برق و گاز صنایع فولادی اشاره کرد و گفت: صنایع فولادی در زمستان با محدودیت مصرف گاز و در تابستان با محدودیت های برق مواجه هستند.
وی افزود: تامین خوراک و مواد اولیه نیز چالش اصلی این ۲ صنعت بزرگ هستند و در گذشته مواد اولیه از معادن کرمان تامین می شد ولی امروز این معادن خودشان فولادساز شده اند.
مدیرعامل سابق شرکت فولاد مبارکه اصفهان از محیط زیست به عنوان یکی دیگر از چالشهای صنایع فولاد یاد و اضافه کرد: اگرچه این ۲ صنعت در اصفهان استانداردهای زیست محیطی را رعایت میکنند اما تجمیع این دو در کنار سایر صنایع موجب آلودگی هوای این منطقه شده است.
نخستین کنگره "استان اصفهان و توسعه ملی، چالشها و فرصتهای پیشرو" سه شنبه گذشته در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز به کار کرد و به مدت سه روز تا ٢۴ تیر در دانشگاه صنعتی اصفهان در قالب حضوری و مجازی برگزار میشود.
۳۲ نشست تخصصی در محورهای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، سلامت، صنعت و فناوری، گردشگری، توسعه علمی، مدیریت و اقتصاد، هنر، معماری و شهرسازی، رسانه، کشاورزی، آب، محیط زیست، جوانان و ورزش در این رویداد برگزار خواهد شد.
ارسال نظر