• ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
  • کد خبر: 17269
  • readingTime: ۳ دقیقه
انرژی پاک

طبق بررسی‌های جدید، نروژ بالاترین سهم را در استفاده از انرژی تجدیدپذیر در میان کشورهای جهان دارد. بررسی پلتفرم مقایسه تعرفه انرژی «یوتیلیتی بیدر» ۲۰ کشور برتر در زمینه انرژی پاک و همچنین کشورهایی که بیشترین اتکا به سوخت‌های فسیلی دارند را رتبه‌بندی کرده است.

به گزارش ایراسین به نقل از ایسنا، سوخت‌های فسیلی مورد بررسی شامل زغال‌سنگ، نفت و گاز طبیعی بودند در حالی‌که منابع تجدیدپذیر شامل سوخت‌های زیستی و زباله، باد، خورشیدی و آبی بودند. آمار بررسی شده از اطلاعات آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) استخراج شده است. یافته‌های این بررسی نشان داد ۵۶ درصد انرژی موردنیاز نروژ از منابع تجدیدپذیر تامین می‌شود. پس از نروژ، کشورهای برزیل و نیوزیلند در رتبه دوم و سوم قرار می‌گیرند.  

نقطه اشتراک نروژ، برزیل و نیوزیلند چیست؟ این سه کشور پرچمداران جهان در مصرف انرژی تجدیدپذیر هستند. نروژ بیش از هر کشور دیگری در جهان از روش برق‌آبی استفاده کرده و ۴۵ درصد از انرژی مورد نیازش را از این منبع تامین می‌کند.

این کشور حوزه اسکاندیناوی به دلیل دره‌های عمیق و رودخانه‌های زیادی که دارد و همچنین بارندگی فراوان به دلیل تغییرات اقلیمی، به‌عنوان وفور برق‌آبی شناخته شده است.  برزیل که دومین رتبه برتر تامین انرژی از منابع تجدیدپذیر در جهان را دارد، پرچمدار استفاده از انرژی سوخت زیستی و زباله است. این منابع ۳۲درصد از کل تامین انرژی این کشور را تشکیل می‌دهند. برزیل دومین تولیدکننده بزرگ سوخت اتانول و پیشروی صنعتی است و اتانول مشتق شده از نیشکر موفق‌ترین سوخت جایگزین تاکنون شناخته شده است.

منابع انرژی تجدیدپذیر در ۴۲ درصد از تامین انرژی نیوزیلند سهم دارند. این کشور پرچمدار استفاده از انرژی بادی و خورشیدی است که ۲۵درصد از انرژی موردنیاز نیوزیلند را تامین می‌کنند.

موقعیت جغرافیایی نیوزیلند که درمسیر بادهای شدید و مداوم قرار دارد، اجازه داده است این کشور بهترین استفاده را از انرژی بادی ببرد. همچنین روزهای آفتابی فراوان به نیوزیلند امکان داده که از انرژی خورشیدی هم بهره‌مند شود.

 کشورهای متکی به سوخت‌های فسیلی

سنگاپور با ۹۸ درصد وابستگی به سوخت‌های فسیلی، از این نظر در میان کشورهای جهان در صدر فهرست قرار گرفته است. این کشور بالاترین میزان استفاده از نفت نسبت به کل تامین انرژی را دارد و سوخت‌های فسیلی ۷۳ درصد از کل انرژی مورد نیازش را تامین می‌کنند. این کشور به دلیل اینکه موقعیت تجاری ایده‌آلی دارد و همچنین برخورداری از یک فضای امن، خانه شرکت‌های نفتی بزرگی مانند اکسون‌موبیل است. پس از سنگاپور استرالیا با ۹۳ درصد و سپس آفریقای‌جنوبی با ۹۱ درصد سهم قرار گرفته‌اند.

لوکزامبورگ و هلند با وابستگی ۹۰ درصدی به سوخت‌های فسیلی، در رتبه چهارم و پنجم قرار می‌گیرند.

بر اساس گزارش یورونیوز، هلند بالاترین میزان مصرف گاز طبیعی را در مقایسه با هر کشور دیگری در این فهرست دارد و ۵۰درصد از این گاز از میدان گازی گرونینگن تامین می‌شود که بزرگ‌ترین میدان گازی اروپاست. با این حال دولت هلند متعهد شده است تولید گاز از میدان گرونینگن را تا سال ۲۰۲۲ متوقف کند.

 تولید تجدیدپذیرها در ایران چقدر است؟

در عین حال در گزارش دیگری میزان برق تولید شده از منابع انرژی‌های تجدیدپذیر ایران در تیرماه را اعلام شده است. بر اساس این گزارش میزان برق تولید شده از منابع انرژی‌های تجدیدپذیر ایران در تیرماه به رقم ۶۵۶۵ میلیون کیلووات ساعت رسید که در این بین سهم تولید انرژی خورشیدی نسبت به سایر انرژی‌های تجدیدپذیر بیشتر بود. این گزارش می‌افزاید: در زمان آغاز به‌کار دولت دوازدهم، مجموع ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر حدود ۳۳۲ مگاوات بوده که این ظرفیت در تیرماه سال ۱۴۰۰ همزمان با پایان دولت دوازدهم به ۹۰۳ مگاوات رسیده، یعنی رشدی معادل ۱۷۱ درصد را داشته و البته این روند در حوزه انرژی خورشیدی سرعت بیشتری به خود گرفته و بیش از سایر اشکال انرژی تجدیدپذیر پیشرفت

کرده است. بیشترین میزان نصب‌شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر در سال ۱۳۹۵ متعلق به نیروگاه‌های بادی با ظرفیت ۱۹۱ مگاوات بوده که این عدد اکنون به ۳۰۹ مگاوات رسیده، همچنین رشد ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی نیز از ۳۰ مگاوات به ۳۸۴ مگاوات رسیده است. 

در این میان بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر، آخرین وضعیت توسعه این انرژی در کشور حاکی از آن است که در تیرماه سال‌جاری با تولید حدود ۱۸۰ میلیون ‌کیلووات‌ساعت انرژی تجدیدپذیر در کشور از انتشار ۱۱۶ هزار تن گاز گلخانه‌ای و همچنین ۸۰۰ تن آلاینده‌های محلی تا پایان این ماه جلوگیری شده است.

علاوه بر این تولید این میزان انرژی تجدیدپذیر باعث صرفه‌جویی ۴۰ میلیون لیتری آب در تیرماه شده است که علاوه بر این، صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی به میزان ۵۱ میلیون مترمکعب معادل گاز طبیعی را محقق کرده است. در حال‌حاضر تعداد مولدهای تجدیدپذیر مختص مشترکان (محدود به ظرفیت انشعاب) تا پایان تیرماه به ۵۳۸۷ واحد با مجموع ظرفیت ۷۰ هزار و ۸۰۰ کیلووات رسیده است.  مجموع ظرفیت انرژی خورشیدی کشور تا پایان تیرماه با تولید ۴۸/ ۴۵۵ مگاوات به ۴۱‌/ ۵۰ درصد رسیده و مجموع ظرفیت انرژی بادی کشور با تولید ۵/ ۳۰۹ مگاوات بالغ بر ۲۶/ ۳۴درصد است، همچنین در این بین زیست‌توده با تولید ۵۶/ ۱۰ مگاوات تنها ۱۷/ ۱درصد، برق‌آبی کوچک با تولید ۷/ ۱۰۴ مگاوات ۵۹/ ۱۱ درصد و بازیافت تلفات حرارتی با تولید ۴ مگاوات ۴۴/ ۰درصد سهم دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =