کاهش مصرف برق

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با تائید وجود خاموشی‌های خارج از برنامه در اصفهان گفت: این مسئله به منظور حفظ پایداری شبکه و برقراری توازن در تولید و مصرف برق در کشور انجام می‌شود. با این حال مشترکان زیان دیده، خسارت پرداخت می‌شود.

محمد علی‌اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار ایراسین درباره خاموشی‌های خارج از برنامه برق در اصفهان، ضمن تائید این مسئله اظهار کرد: برنامه خاموشی‌های مناطق مختلف اصفهان به صورت مشخص در سامانه «سپام» شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان قرار داده شده که ملاک و معیار خاموشی‌ها محسوب می‌شود.

فرکانس شبکه برق باید ۵۰ هرتز باشد

وی افزود: متاسفانه به دلیل افزایش مصرف و کاهش تولید برق با کمبود منابع آبی لازم، پایداری شبکه برق از بین می‌رود و ناچار به اعمال خاموشی هستیم. گاهی اوقات به دلیل افزایش قابل توجه مصرف فرکانس شبکه به مقادیر پایین‌تر از ۵۰ هرتز مثل ۴۹.۷ هرتز کاهش می‌یابد.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان تصریح کرد: در این شرایط به دلیل تعهد شرکت توزیع مبنی بر ارائه برق با کیفیت (با فرکانس ۵۰ هرتز) کلیدهای حفاظتی که روی پست های انتقال و پست های فوق توزیع برق قرار دارد (رله‌های فرکانسی) به صورت خودکار اتصال برق بخشی از مشترکان متصل به پست مذکور را قطع می کند در غیر این صورت به وسایل برقی آسیب وارد می شود.

علت خاموشی‌های خارج از برنامه در اصفهان/ زیان دیدگان خسارت دریافت می‌کنند

علت قطعی چندباره برق مشترکان در یک روز

علی‌اکبری افزود: در این شرایط ممکن است برخی مشترکان با چندبار قطعی برق طی مدت زمان کوتاهی مواجه شوند. برای مثال برق مشترکان یک منطقه بر اساس برنامه زمان بندی خاموشی های احتمالی، در ساعات ۱۵ الی ۱۷ قطع شود اما پس از اتصال مجدد برق، به دلیل افزایش مجدد مصرف با عمل کردن رله‌های فرکانسی پست توزیع برق، دوباره شاهد خاموشی منطقه باشیم.

وی خاطرنشان کرد: پس از عمل کردن این رله فرکانسی، کارشناسان شرکت توزیع برق تلاش می‌کنند تا به سرعت برق منطقه را وصل کنند اما باید توجه داشت که در صورتی که عمل کردن رله فرکانسی سطح یکِ پستِ توزیع برق یک منطقه از شهر برای تنظیم میزان مصرف کافی نباشد، رله فرکانسی سطوح دو و سه به ترتیب وارد عمل می‌شود که برق بخش بزرگتری از مشترکان را قطع می‌کند.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان ادامه داد: به بیان دیگر اگر رله فرکانسی سطح اول با ۱۰ درصد مشترکان برق مرتبط باشد، رله فرکانسی سطوح دو و سه به ترتیب با ۲۳ و ۳۷ درصد از مشترکان در ارتباط است. به علاوه باید توجه داشت عملکرد رله‌های فرکانسی کاملا خودکار بوده و در اختیار شرکت توزیع برق نیست.

علی‌اکبری اظهار کرد: گاهی اوقات نیز با شرایطی از مصرف مواجه می‌شویم که برق همه مشترکان حداقل یک بار در روز قطع شده است بنابراین با افزایش مصرف و کمبود برق در شبکه ناچار به اعمال مجدد خاموشی ها برای بخشی از مشترکان هستیم که در این صورت این بخش از مشترکان، دو بار خاموشی را طی ۲۴ ساعت تجربه می‌کنند.

وی افزود: فارغ از مسائل بیان شده فوق، گاهی تجهیزات شرکت توزیع برق نیز دچار آسیب و حادثه می‌شود که تا پایان زمان تعمیرات تجهیزات قطعی برق مشترکان ادامه خواهد داشت.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان در پاسخ به این سوال که برنامه شرکت توزیع برق برای فراهم کردن برق پایدار برای مشترکان برق این شهرستان چیست؟، گفت: شرکت توزیع برق تنها وظیفه توزیع برق را برعهده دارد؛ سیاست کلی افزایش تولید است.

مدیریت مصرف برق تنها راه پایان خاموشی‌ها

علی‌اکبری اضافه کرد: تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی، همراهی مردم در مصرف برق است. افزایش دو درجه‌ای دمای کولرهای گازی کمک شایانی به مدیریت مصرف برق در ایام گرم تابستان خواهد کرد. همچنین آن دسته از مشترکان که از کولرهای آبی استفاده می‌کنند، باید در راستای صرفه‌جویی در مصرف برق از دور کم کولرهای خود استفاده کنند. انجام همین اقدامات توسط مردم تقریبا می‌تواند به معضل خاموشی‌ها پایان دهد.

وی درباره مدت زمان خاموشی‌های خارج از برنامه نیز گفت: این مسئله اگر ناشی از بروز حادثه باشد، قابل پیش‌بینی نیست اما کارشناسان شرکت توزیع برق همه تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا در کمترین زمان ممکن خاموشی به وجود آمده برطرف شود. با این در چنین شرایطی مشترکان می‌توانند با شماره ۱۲۱ تماس گرفته و علاوه بر علت خاموشی، از زمان احتمالی و پیش بینی شده وصل مجدد برق مطلع شوند.

علت خاموشی‌های خارج از برنامه در اصفهان/ زیان دیدگان خسارت دریافت می‌کنند

مشترکان زیان دیده گزارش کنند، خسارت بگیرند

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان خاطرنشان کرد: در صورتی که مشترکانی که با قطعی برق و خاموشی‌های شبکه و به دنبال آن آسیب دیدن وسایل برقی دچار زیان شده‌اند می‌توانند با شماره ۱۲۱ تماس گرفته و ضمن گزارش این زیان، خسارت دریافت کنند.

علی‌اکبری درباره پنل‌های برق خورشیدی به عنوان راهکاری جهت افزایش تولید برق بدون ایجاد نیروگاه جدید نیز اظهار کرد: این اقدام باید توسط بخش خصوصی انجام شود اما شرکت برق به منظور تشویق این بخش به اجرای چنین پروژه‌ای، برق تولیدی را به مدت ۲۰ سال و با نرخ پایه (در سال جاری) ۱۲۰۰ تومان خریداری می‌کند که این نرخ نیز در هر سال با توجه به دو نرخ تورم و ارز تعدیل می‌شود.

علت خاموشی‌های خارج از برنامه در اصفهان/ زیان دیدگان خسارت دریافت می‌کنند

نرخ بازگشت سرمایه نیروگاه‌های خورشیدی خانگی ۳.۵ سال است

وی افزود: برای مثال این نرخ در سال ۹۷ برابر با ۹۰۰ تومان بوده که اکنون به ۱۸۰۰ تومان افزایش یافته است بنابراین با احتساب نرخ ارز فعلی و قیمت برق خریداری شده توسط شرکت برق، نرخ بازگشت سرمایه ایجاد نیروگاه خورشیدی خانگی، ۳.۵ سال است.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان خاطرنشان کرد: اگرچه این نرخ بازگشت سرمایه بالا است اما وزارت نیرو جز قیمت خریداری شده و تضمین خرید کار دیگری انجام نمی‌دهد. در اینجا سیستم بانکی باید پا به میدان گذاشته و وام‌های کم بهره درازمدت فراهم کند تا این مسئله حل شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =