به گزارش ایراسین و به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، این سازمان از ابتدای پارسال سیاست بومیسازی و توسعه ساخت داخل را ابلاغ کرد و در این مدت اهداف عملیاتی از شرکتهای زیرمجموعه و وابسته را پیگیری و پایش میکند.
طبق برنامهریزی انجام شده در این زمینه، امسال شرکتهای بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی شامل گلگهر و گهر زمین، ملی صنایع مس، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، چادرملو، تهیه و تولید مواد معدنی، فولاد هرمزگان، فولاد خراسان، آلومینای ایران و غیره ۶۸۱ میلیون و ۲۹۰ هزار دلار صرفهجویی ارزی خواهند داشت.
در سال ۹۹ نیز با وجود برنامهریزی حدود ۵۰۰ میلیون دلاری ناشی از بومیسازی قطعات و تجهیزات، شرکتهای مذکور بیش از ۶۱۷ میلیون دلار صرفهجویی ارزی کردند. این در حالی است که علاوه بر رقم فوق، در طرحها نیز شاهد بومیسازی و صرفهجویی ارزی بودهایم.
برپایه این گزارش، بومیسازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع بزرگ و پاییندستی در سالهای اخیر و بهویژه ۱۶ ماه گذشته موجب شد تا خطوط تولید در شرایط تحریم به دلیل تامین بهموقع قطعات دچار وقفه نشوند.
ایران دارای ۶۸ نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثبات شده سنگ آهن ایران به مقدار ۲.۷ میلیارد تن( هشت دهم درصد کل ذخایر جهان)، ذخایر سنگ معدن مس به مقدار ۲.۶ میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است.
ایران همچنین دارای ۱۱ میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است. کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گسترهای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع، انتظار میرود به بیش از ۱۰۰ میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزههای مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار میآید.
ارسال نظر