به گزارش خبرنگار ایراسین، شاخص کل بورس اوراق بهادار در پایان معاملات امروز دوشنبه (۲۶ مهرماه) با ۸۵۴ واحد رشد معادل ۰.۰۶ درصد به یک میلیون و ۴۳۶ هزار و ۹۶۳ واحد رسید. شاخص کل هم وزن اما بر خلاف شاخص کل بورس روند نزولی در پیش گرفت و با ۴۳۴۷ واحد کاهش به ۴۳۴۷ واحدی (بیش از یک درصد) به ۳۹۳ هزار و ۹۶۳ واحد کاهش یافت.
در این میان نمادهای فملی، شاراک، کچاد، شخارک، جم، ومعادن و شفن بیشترین تاثیر (همه مثبت) را در شاخص کل بورس ثبت کردند. همچنین نماددهای فملی، فسبزوار، کیمیاتک، سپنا، شبندر، خودرو و فولاد نیز بیشترین تراکنش امروز بازار بورس را به نام خود رقم زدند.
افت شاخص کل فرابورس
بازار فرابورس وضعیت مشابهی نسبت به بورس نداشت و بر خلاف روند صعودی هرچند اندک این بازار، روند منفی در پیش گرفت و با ۱۰۷ واحد کاهش به ۲۰ هزار و ۳۰۶ واحد رسید.
نمادهای زاگرس، فرابورس، فجهان، آریا، دماوند، کگهر و دی بیشترین تاثیر در شاخص و نمادهای توسن، دی، فجهان، مدیریت، فرابورس، کرمان و سپیدار نیز بیشترین تراکنش را در بازار فرابورس ثبت کردند.
نقشه بازار بورس و فرابورس
تحلیل بازار بورس امروز دوشنبه ۲۶ مهر
سلمان نصیرزاده، کارشناس بازار سهام، در گفتگو با تجارتنیوز درباره علت مثبت شدن بازار گفت: محرک اصلی بازارهای جهانی بودند که در پایان هفته گذشته سهام کامودیتی محور باعث جهش قیمتی شد و این موضوع در گروههای فلزی، معدنی خود را نشان داد.
وی ادامه داد: ضعف فعلی بازار پایین بودن حجم معاملات است. حجم پایین هم الگوهای منظمی را در رفتار بازار ایجاد نمیکند و میتواند باعث شود رشدهای بازار موقتی باشند. با توجه به شرایط فعلی، بازار از مسائل غیربازاری تاثیر میپذیرد و واکنشهای سهامداران مربوط به سیاستهای کلان است و منجر به این مساله شده است که در کوتاه مدت سرمایهگذاران محافظهکارانه عمل کنند.
نصیرزاده در بخش دیگری گفت: سیاستهای بانک مرکزی در حوزه پولی و بودجه تهدیدهای مهم بازار هستند که میتواند در سه ماهه پایانی بورس را تحت تاثیر قرار دهد.
این کارشناس بازار گفت: اگر با نگاهی بنیادی بخواهیم به بازار نگاه کنیم، با قیمتهای فعلی بازارهای جهانی و دلار نیما مشکلی در بازار دیده نمیشود و اگر تایم فریم خود را بزرگتر کنیم و به چند هفته اخیر بازار توجه نکنیم، فرصتهای مناسبی برای سرمایهگذاری وجود دارد.
وی افزود: ابهامات کلان باعث میشود P/E انتظاری بازار پایین بیاید. در چنین شرایطی که ابهامات در بازار زیاد است P/E انتظاری و تحلیلی بازار در محدوده ۶ یا ۷ قرار میگیرد و سهامداران باید به دنبال سهامهایی باشند که در حال حاضر محدوده P/E پنج یا پایینتر دارند و میتوانند جذابیت برای سرمایهگذاری داشته باشند. نصیرزاده ادامه داد: بازار نمیداند سیاستگذار به دنبال چه چیزی است و همین موضوع باعث شده نوسانپذیری بازار کمتر شود.
این کارشناس بازار گفت: شفافیت در سیاستهای کلان سیاستگذار باعث رفع وضع موجود میشود. در حال حاضر تمام شرایط بنیادی برای رشد بازار مهیا است اما سیاستهای مبهم دولت رفتار سهامداران را محافظهکار کرده است.
ارسال نظر