اسماعیل قربانی مدیر مخابرات منطقه اصفهان

مدیر مخابرات منطقه اصفهان با اشاره به افزایش ۵ برابری مصرف اینترنت طی دو سال اخیر گفت: ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان به ۴۶ درصد و تلفن همراه به ۱۳۸ درصد رسیده است. با توجه به شرایط فعلی خابرات ایران به عنوان مهم‌ترین عامل حیات اکوسیستم دیجیتال کشور مطرح است و بدون آن امکان حیات این اکوسیستم وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، اسماعیل قربانی امروز (پنجشنبه؛ ۲۰ آبان) در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: تا قبل از سال ۱۳۷۲، مخابرات تنها ارائه خدمات تلفن ثابت بود اما بعد از آن با ایجاد شبکه‌های ارتباط سیار، خدمات این شرکت نیز توسعه یافت.

وی افزود: در حال حاضر حوزه ارتباطات مبتنی بر فرد توسعه پیدا کرده و اینترنت در تمام سطوح گسترش یافته است بنابراین امروز وابستگی جامعه به مخابرات بیشتر شده و حتی یک روز بدون اینترنت و مخابرات امکان پذیر نیست.

مدیر مخابرات منطقه اصفهان با اشاره به واگذاری ۵۱ درصد از سهام این شرکت به بخش خصوصی در سال ۸۸ اظهار کرد: بر این اساس انتظار بیشتری از یک شرکت خصوصی وجود دارد. بستر ارتباطی چه برای مردم و چه برای سایر اپراتورها بدون استفاده از زیرساخت‌ها و خدمات پایه‌ای مخابرات ممکن نیست.

قربانی با اشاره به وجود ۳۱ منطقه مخابراتی در کشور، گفت: متاسفانه روند توسعه مخابرات طی سال‌های گذشته کند بوده است. زمانی که در یک فعالیت اقتصادی و تجاری، درآمد و هزینه‌ها همخوانی نداشته باشد در ابتدا توسعه متوقف شده و سپس حتی امکان توقف آن فعالیت نیز وجود دارد.

وی با اشاره به تعرفه‌های مخابراتی تصریح کرد: تعرفه تلفن ثابت و اینترنت طی سال‌های گذشته نه تنها افزایش نداشته بلکه کاهش نیز داشته است. در واقع امروز هزینه یک دقیقه مکالمه داخل استان ۴۵ ریال است و هزینه هزار دقیقه مکالمه تلفن ثابت به ثابت در استان ۴۵۰۰ تومان می‌شود که این عدد جوابگوی هزینه‌های مخابرات نیست. به طور کلی متوسط درآمد یک تلفن ثابت در استان اصفهان با اینترنت در ماه ۹۵۰۰ تومان است در حالی که بیش از ۲۲ هزار تومان هزینه دارد.

مدیر مخابرات منطقه اصفهان گفت: به دلیل اینکه مخابرات از بودجه دولتی استفاده نمی‌کند، درآمدها باید به گونه‌ای باشد که هم فعالیت‌های جاری شرکت را پوشش دهد و هم امکان توسعه را فراهم آورد. اکنون در شرف ورود نسل پنجم تلفن همراه هستیم. امروزه انتظار آحاد جامعه از مخابرات فراهم کردن یک سرویس اینترنت پر سرعت جهت انجام فعالیت‌های مختلف است. در واقع مخابرات به پیشران سایر فعالیت‌های جامعه تبدیل شده است.

ضریب نفوذ ۴۶ درصدی تلفن ثابت در استان

قربانی اظهار کرد: به دلیل نبود سرمایه کافی موفق به جایگزینی سویچ‌های مربوط به ۲۵ سال پیش نشدیم در حالی که در دنیا سرویس‌های مشابه تلفن ثابت متفاوت است. باید با بازنگری در طرح‌های مخابراتی طرح‌های توسعه را در این حوزه داشته باشیم. هزینه‌های ما طی ۱۰ سال گذشته تقریبا ۲۰ برابر شده است در حالی که درآمد این بخش ثابت بوده است.

وی درباره وضعیت تلفن ثابت در استان نیز گفت: در استان بالغ بر سه میلیون تلفن ثابت منصوبه داریم که از تعداد ۲.۵ میلیون خط فعال است. ضریب نفوذ تلفن ثابت که یک شاخص مخابراتی محسوب می‌شود، ۴۶.۳۳ است. این در حالی است که ضریب نفوذ تلفن ثابت بر اساس خانوار ۱۲۱ است یعنی برخی از خانوارها بیش از یک خط تلفن دارند.

افزایش ۵ برابری مصرف اینترنت در دوران کرونا

مدیر مخابرات منطقه اصفهان اظهار کرد: حوزه دیتا یکی از سرویس‌هایی بوده که طی ۱۰ سال گذشته پیوسته در حال رشد بوده است اما در دو سال گذشته به دلیل شیوع کرونا شاهد افزایش پنج برابری مصرف در این هم حوزه بودیم. در سال ۹۸ کل پهنای باندی که به استان وارد می‌شد، ۳۲ گیگابیت بر ثانیه بود در حالی که اکنون این روند بالغ بر ۱۵۵ گیگابیت بر ثانیه است.

قربانی افزود: متناسب با این مسئله ظرفیت‌های اینترنتی استان نیز حدود۴۰ گیگابیت افزایش یافته است.

قربانی گفت: در حال حاضر پورت منصوبه ۹۳۳ هزار ADSL  وجود دارد که ۷۳۱ هزار پورت فعال است. همچنین تعداد پورت‌های  فعال در استان نیز VDSL ۹۶۰۰ پورت نصب شده داریم که حدود ۵۷۰۰ پورت آن فعال است.

وی با بیان اینکه آینده تلفن ثابت بر اساس تکنولوژی فیبر نوری خواهد بود، اظهار کرد: طی ۱۰ سال آینده باید این مسئله به صورت کامل در استان اجرا شده باشد. در برنامه هفتم توسعه قطعا سرعت اینترنت افزایش می‌یابد و پیش‌بینی می‌شود که حداقل سرعت در انتهای برنامه ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه افزایش یابد. این مسئله بدون فیبر نوری امکان پذیر نیست و اجرای آن نیز حمایت مدیریت شهری و وزارت ارتباطات و مجلس را می‌طلبد.

مدیر مخابرات منطقه اصفهان گفت: در حال حاضر بالغ بر ۶۷ هزار پورت پرسرعت قابل واگذاری در استان وجود دارد که از این تعداد حدود ۲۸ هزار سرویس FTTH در استان وجود دارد.

ضریب نفوذ همراه اول در استان ۱۳۸ درصد است

قربانی درباره ضریب نفوذ تلفن همراه (بر اساس خطوط همراه اول) نیز گفت: ۷ میلیون و ۴۲۰ هزار مشترک همراه اول در استان داریم که بر این اساس ضریب نفوذ تلفن همراه استان اصفهان ۱۳۸.۳۸ درصد است. به علاوه ۱۶۵۵ سایت همراه اول در استان وجود دارد که هر سه نسل دو، سه و چهار تلفن همراه را پوشش می‌دهد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر هر ۱۱۲ شهر استان تحت پوشش نسل چهار تلفن همراه قرار دارند و مصرف ماهانه اینترنت در تلفن همراه نیز تقریبا ۱۳۰۰ ترابایت است.

مدیر مخابرات منطقه اصفهان تصریح کرد: از مجموع ۱۶۹۵ روستایی که در استان وجود دارد، ۱۴۳۱ روستا دارای ارتباطات هستند. همچنین از ۹۳۱ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار، ۹۲۱ روستا دارای تلفن خانگی هستند.

تلاش برای اصلاح تعرفه تلفن ثابت

قربانی با بیان اینکه انتخابات سال جاری بر بستر همراه انجام شد و همه احراز هویت‌ها بر این بستر انجام می‌شد، گفت: در حال حاضر مخابرات و ارتباطات به المانی موثر در اکوسیستم زندگی تبدیل شده و مخابرات ایران به عنوان مهم‌ترین عامل حیات اکوسیستم دیجیتال کشور مطرح است و بدون آن امکان حیات ان وجود ندارد.

وی همچنین از تلاش برای اصلاح تعرفه تلفن ثابت خبر داد و گفت: پیشنهاداتی برای اصلاح این تعرفه داده شده است و در انتظار تصویب مسئولان ذی ربط هستیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =