به گزارش خبرنگار ایراسین، امیر صباغ مدیر اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری ایمیدرو در سخنانی به چالش قطعی برق در نیمه اول سال و قطعی قریبالوقوع گاز از یکی دو هفته آینده تا اسفندماه اشاره کرد و گفت: شرکتهای فولادی ایران به دلیل تحریمها نتوانستهاند درآمد خود را صرف سرمایهگذاریهای جدید بکنند و بیش از ۸ میلیارد دلار در حساب دارند.
صباغ افزود: صنعت فولاد با چالشها و تهدیدهای زیادی روبرو از جمله قیمت مواد واسطهای و عدم دسترسی به آن، هزینه بالای حمل و نقل دریایی، عدم دسترسی به بنادر و ریسک ریزش قیمت دلار و تعدد انجمن ها که بعضا حرفهای متناقض میزنند است.
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری ایمیدرو ادامه داد: دولت متوجه درآمد بالای فولادیها شده و مایل است در سود فولادیها شریک بشود و وارد بودجه سنواتیاش کند.
صباغ افزود: در حال حاضر خرید محصولات فولادی از بورس کالا با ۲۳ درصد سود متاثر از نرخ ارز همراه است که سود غیر متعارفی است.
امیر صباغ گفت: الگوی جدید مدیریت بازار با ۲۵ ابزار مرتبط با دولت و بورس معرفی میشود.
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری ایمیدرو ادامه داد: در این الگو بازارها به دو دسته مازاد عرضه_کسری عرضه تقسیم شده و هگزمان با ۲۵ ابزار مرتبط با دولت و بورس سعی میشود نسبت به متعادل کردن ان اقدام شود. کسری و مازاد عرصه شامل ۳ رنگ سبز(بنیادی)، زرد(قابل پیشبینی) و قرمز(غیرقابل پیشبینی) است.
وی اظهار داشت: اهداف الگوی جدید مدیریت بازار دخیرهسازی کالاها به منظور عرضهردر مواقع کمبود (انبارهای بورس کالا)، انعقاد قراردادهای بلندمدت بین صنایع و بالادست و پاییندست (کشف پریمیوم) ، تامین کمبود مواد بازار از طریق واردات همزمان با حفظ رقابتپدیری صنایع(عرضه تلفیقی)، پیشبینی پذیری بازار (عرضههای آتی ۳ماهه،۶ماهه،۱۲ماهه و خدمات هیچینگ)، حدف سهمیهها و کاهش رانت اختلاف قیمت بازار و بورس کالا، تسهیل صادرات و حذف مجوزها و امضاهای طلایی و تامین مالی حوزه صنعت از طریق ابزار بورسهای کالایی است.
ارسال نظر