• ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵
  • کد خبر: 209
  • readingTime: ۲ دقیقه
گرانی فولاد روی قیمت ساختمان اثر ندارد

با پیش‌بینی فولادسازان برای افزایش قیمت فولاد طی ماه های آینده رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد معتقد است این افزایش قیمت غیر منطقی نیست و روی قیمت تمام شده ساختمان اثر چندانی نخواهد داشت.

با پیش‌بینی فولادسازان برای افزایش قیمت فولاد طی ماه های آینده رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد معتقد است این افزایش قیمت غیر منطقی نیست و روی قیمت تمام شده ساختمان اثر چندانی نخواهد داشت.

محمد آزاد در گفت‌وگویی، با اشاره به برخی فاکتورهای افزایش هزینه تولید فولاد گفت: فولادسازان با در نظر گرفتن مواردی مانند روند افزایشی قیمت زغال سنگ و دیگر مواد اولیه و همچنین احتمال افزایش قیمت های جهانی فولاد در کنار افزایش نرخ دستمزد کارگران در سال آینده که وزارت کار اعلام خواهد کرد، به این نتیجه رسیده اند که افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت محصولات فولادی می تواند منطقی باشد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر بازار مسکن در حال بهبود است و خانه های آماده شده به سمت فروش می روند که این مسیر نشان می‌دهد احتمالاً برخلاف امسال و سال گذشته، سال ۱۳۹۷ می تواند سال بهتری برای ساخت و ساز در حوزه مسکن باشد و این موضوع مصرف داخلی را افزایش داده که همین امر فولادسازان را در اتخاذ تصمیم افزایش قیمت مصمم تر می کند.

آزاد، موثرترین عامل در قیمت فولاد در بازارهای جهانی را کشور چین دانست و اظهار کرد: چین به عنوان بزرگترین تعیین کننده قیمت فولاد در جهان، امسال تصمیم گرفته است که به بازسازی و مدرن سازی شهرهای خود بپردازد برای همین صادرات محصولات فولادی در بازار جهانی را بسیار محدود کرده است؛ به طوری که اگر در سال قبل بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون تن صادرات فولاد داشته است اکنون این صادرات را محدود به ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن ورق فولادی کرده است و بخش عمده ای از مقاطع آهنی خود را برای فرایند ساخت و ساز عمرانی داخل کشور، صادر نمی‌کند.

وی افزود: همین موضوع باعث می‌شود که قیمت های بازار جهانی فولاد با افزایش همراه باشد اما این احتمال نیز وجود دارد که به هر دلیلی چین این روند ساخت و ساز را متوقف کرده و مجددا محصولات را روانه بازارهای جهانی کند که باعث افت شدید قیمت‌ها خواهد شد.

این فعال بازار آهن و فولاد ضمن اشاره به اینکه علیرغم وضعیت بازارهای جهانی، در برنامه های دولتی، فولادسازان مکلف به افزایش تولید خود هستند و باید تولید مقاطع آهنی را از حدود ۲۱ میلیون تن فعلی به بیش از ۲۵ میلیون تن برسانند، به وضعیت قیمت بازار داخلی آهن اشاره و بیان کرد: بازار آهن و فولاد در داخل چندان افزایش قیمتی تاکنون نداشته، فقط در ماه های اخیر ۱۰۰ تومان به قیمت هر کیلو اضافه شده است که بیشتر به دلیل تفاوت نرخ ارز در بازار است چرا که اکنون دلار ۳۷۰۰ تومانی به حدود ۴۷۰۰ تا ۴۸۰۰ تومان رسیده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در ادامه با اشاره به وضعیت ساخت و ساز و تاثیرگذاری افزایش قیمت احتمالی محصولات فولادی در این بازار گفت: از آنجایی که نهایتاً ۲۱ تا ۲۲ درصد قیمت تمام شده ساختمان وابسته به آهن و فولاد است باید گفت که افزایش قیمت این محصولات تاثیر ناچیزی در قیمت تمام شده ساختمان خواهند داشت ضمن اینکه اکنون بسیاری از ساخت و سازها به سمت سازه های بتنی رفته است و سهم محصولات فولادی در آن کاهش یافته و می‌توان گفت در این زمینه نگرانی برای افزایش بهای تمام شده ساختمان وجود ندارد.

وی همچنین عوامل غیر فولادی، مانند افزایش نرخ حقوق کارگران را عامل موثرتری نسبت به افزایش قیمت فولاد در بهای تمام شده ساختمان اعلام کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =