به گزارش خبرنگار ایراسین، صبح روز شنبه، یازدهم دیماه، رضا فدایی، مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان در نشست خبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: با توجه به میزان سرایتپذیری بالای سویه اُمیکرون نیاز است که افراد پس از سه ماه دُز سوم واکسن را دریافت کنند.
وی افزود: طرح شهدای سلامت در آذرماه با همکاری دستگاههای میانبخشی به پوشش ۸ درصدی واکسیناسیون در استان اصفهان افزود که آمار قابل ملاحظه ای است.
مسئول بیماریهای واگیرمرکز بهداشت اصفهان با اشاره به اینکه دُز سوم واکسن باید مطابق با دو دُز قبل باشد، گفت: هنوز ابلاغ بر واکسیناسیون زیر ۱۲ سال به استان اصفهان نشده است چراکه روند واکسیناسیون در کشور سختگیرانه است و با توجه به بررسی تمام جوانب نسبت به واکسیناسیون اقدام میشود.
وی افزود: ویژگیهای سویه کرونا با آنفلوانزا متفاوت است و جهش با از ویژگیهای خانواده کرونا ویروس است. براساس میزان بستریها و مرگومیر نشان میدهد کماکان روند کرونا در استان اصفهان ثابت است اما معلوم نیست تا ده روز دیگر چه اتفاقی بیفتد.
فدایی با اشاره به اینکه هرچه چرخش ویروس در جامعه بیشتر باشد امکان جهش آن بالاتر است، بیان کرد: میزان جهش واریانت اُمیکرون از انواع سویههای قبلی بیشتر است و سرایتپذیری آن بالا است و این نکته را باید در نظر داشت که تمام سویههای کرونا میتواند منجر به ابتلا شدید و فوتی شود.
وی با اشاره به اینکه از ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت بالای ۱۸ سال، ۴۵۰ هزار نفر در اصفهان دُز سوم واکسن را دریافت کرده است، تصریح کرد: روزانه ۱۸ هزار نفر برای دریافت دُز سوم واکسن به مراکز واکسیناسیون در اصفهان مراجعه میکنند و ۳۰۱ هزار افاغنه واکسن کرونا دریافت کردند.
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان با اشاره به اینکه بیش از نیم میلیون نفر واکسن دز اول واکسن کرونا را دریافت نکردند، خاطرنشان کرد: ۸۴ درصد بیش از ۱۲ سال یک دُز و ۷۴ درصد هم دو دُز واکسن را دریافت کرد و از ۳۲ هزار خانم باردار به ۲۳ هزار نفر واکسن کرونا تزریق شده است.
وی با اشاره به اینکه کیتهای تست اُمیکرون به صورت خوشهای، بیماران نقص ایمنی، افراد بستری در بخش مراقبتهای ویژه سنجیده میشود، اظهار کرد: تست تشخیصی ویژه اُمیکرون برای تعیین شیوع این سویه در جامعه است.
در ادامه منصور شیری، مدیر آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: پرهیز از سفر و تجمع یکی از نکات مهم برای پیشگیری از سویه سرایت پذیر اُمیکرون است.
وی با تاکید براینکه نقش رسانه ها در ارتقا به سلامت است، بیان کرد: اطلاع رسانی صحیح و به موقع نقش مهمی در ارتقا دانش سلامت جامعه دارد و مردم باید دانشگاه علوم پزشکی را مرجع اطلاعات قرار دهند.
شیری با اشاره به اینکه رعایت فاصله دو متری و استفاده ازماسک میتواند در پیشگیری از سویه اُمیکرون موثر است، تصریح کرد: احساس مسئولیت اجتماعی و ارتقا سواد رسانهای در حوزه سلامت نقش مهمی در سازگاری با بیماری کرونا است.
مدیر آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به نقش رسانه ها از تمایز اطلاعات صحیح از شبه اطلاعات در فضای مجازی گفت: اگر پیش بینیهایی که دال بر وقوع موج ششم کرونا تا اواخر دیماه است محقق شود، نیاز است که مردم نسبت به واکسیناسیون و رعایت دستورالعملهای بهداشتی اقدام کنند.
ارسال نظر