مهدی صادقی نیارکی

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: در اقتصاد ملی راهی جز تقویت،حمایت، پشتیبانی و رفع موانع برای پیشتازان و پیشرانان اقتصاد ملی و توجه به مزیت‌هایمان نداریم.

به گزارش خبرنگار ایراسین، مهدی صادقی نیارکی در بیست‌وچهارمین همایش شرکت‌های برتر ایران که در مرکز همایش‌های صداو سیما برگزار شد، اظهار کرد: آمار ۵۰۰ و ۱۰۰ شرکت برتر ایران نشان می‌دهد مجموع فروش ۱۰۰ شرکت برتر، حدود ۴۵ درصد تولید ناخالص ملی را تشکیل می‌دهد در حالی که با در نظر گرفتن ۵۰۰ شرکت برتر این آمار به ۵۲ درصد بود.

وی افزود: همچنین ارزش افزوده ۵۰۰ شرکت برتر ۲۰ درصد GDP و ۱۰۰ شرکت برتر ۱۸ درصد GDP کل کشور را تشکیل می‌دهد.

اقتصاد کشورها با شرکت‌ها ساخته می‌شود

معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: در دنیا اقتصاد کشورها توسط شرکت‌ها ساخته می‌شود و این شرکت‌های بزرگ هستند که اقتصاد ملی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را می‌سازند و تصویر یبرونی اقتصاد کشور را در دنیا مشخص می‌کنند و در نهایت می‌توانند شاخص‌های زندگی افراد حاضر در آن جامعه را تغییر دهند.

صادقی نیارکی تصریح کرد: در اقتصاد ملی ما تقریبا به اندازه انگشتان دست یا حتی بیشتر، شرکت با فروش بیش از یک میلیارد دلار وجود دارد. در اقتصاد ملی راهی جز تقویت،حمایت، پشتیبانی و رفع موانع برای پیشتازان و پیشرانان اقتصاد ملی و توجه به مزیت‌هایمان نداریم.

وی ادامه: نکته قابل توجه درباره شرکت‌های برتر ایران نشان می‌دهد حدود ۵۰ درصد شرکت‌ها کامودیتی محور، ۳۰ درصد شرکت‌های سرمایه‌گذاری، چندرشته‌ای، مالی و اقتصادی و ۲۰ درصد شرکت‌ها نیز ساخت‌محور بودند.

معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با بیان اینکه ایران جزو ۵ رتبه اول فارغ التحصلان دانشگاهی در دنیا است، تصریح کرد: ناچاریم توجه بیشتری به صنایع ساخت محور داشته باشیم زیرا چالش امروز کشور استفاده از متخصصان و فارغ التحصیلان است بنابراین باید شکاف ۳۰ درصدی بین GDP و ارزش افزوده را به این سمت هدایت کنیم.

صادقی نیارکی افزود: شرکت‌های معرفی شده می‌توانند اقتصاد ملی را با توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده‌ها و... حمایت کنند.

وی خاطرنشان کرد: باید از صنایع ساخت محور با ارزش افزوده بالا حمایت کنیم.

لزوم بررسی پیچیدگی محصول در ارزیابی شرکت‌ها

معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: با اینکه تعداد شاخص‌ها جهت ارزیابی شرکت‌ها به ۳۳ شاخص افزایش یافته اما شاخص پیچیدگی محصول در بین آن‌ها وجود نداشت که بهتر است وجود داشته باشد.

صادقی نیارکی با اشاره به قانون حداکثر استفاده از توان تولید اظهار کرد: مسئله رتبه بندی در این قانون به صراحت ذکر شده است. این امتیاز می‌تواند به عنوان اعتباری برای این شرکت‌ها در اقتصاد کشور شناخته شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =