تالاب هورالعظیم

سرپرست معاونت محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست گفت: تأثیرات سوء «پروژه گاپ» ترکیه در ایران و به‌خصوص تالاب هورالعظیم بسیار زیاد است و برای مقابله با آن نیاز به دیپلماسی قوی در زمینه آب داریم.

به گزارش ایراسین به نقل از تسنیم دکتر مجتبی ذوالجودی, سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با آخرین وضعیت تالاب هورالعظیم و تأثیر پروژه سدسازی ترکیه بر این تالاب توضیح داد: تالاب هورالعظیم هم تغذیه داخلی دارد و هم تغذیه خارجی؛ بخشی از نیاز آبی این تالاب که باید از داخل تغذیه شود توسط وزارت نیرو تأمین شده است و برای پیگیری حق‌آبه خارجی این تالاب نیز نیاز به رایزنی با کشورهای عراق و ترکیه هستیم.

سرپرست معاونت محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست ادامه داد: تأثیرات سوء پروژه سدسازی ترکیه موسوم به «پروژه گاپ» در ایران و به‌خصوص تالاب هورالعظیم بسیار زیاد است و سد ایلیسو که که از ورود ۵۶ درصد از آب دجله به عراق جلوگیری می‌کند، خطری برای کل منطقه محسوب می‌شود. برای پیگیری پروژه گاپ کشور ترکیه نیاز به دیپلماسی آب داریم که وزارت نیرو و وزارت امور خارجه متولی انجام آن هستند و سازمان محیط زیست نیز تا رسیدن به عملکرد مطلوب بر روند کار آن‌ها را نظارت می‌کند.

وی بارش‌های اخیر در کشور را در آبگیری برخی تالاب‌ها مؤثر دانست و ادامه داد: برخی از تالاب‌های ما مانند تالاب جازموریان که نیاز آبی آن‌ها توسط بارش‌ها تأمین می‌شود با بارش‌های فصل زمستان آبگیری شدند و امیدواریم که در صورت ادامه داشتن این بارش‌ها تا آخر زمستان اتفاقات بهتری در تالاب‌های کشور بیفتد.

سرپرست معاونت محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست در رابطه با نحوه همکاری وزارت نیرو در تامین حق‌آبه تالاب‌ها, خاطرنشان کرد: برای تأمین حق‌آبه تالاب‌ها نیاز به همراهی این وزارت‌خانه داریم و امیدواریم در نتیجه جلساتی که با مسئولین وزارت نیرو داشته‌ایم, این مهم به‌نحوی شایسته ممکن شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =