به گزارش خبرنگار ایراسین، سید احسان خاندوزی در برنامه «نگاه یک» اظهار کرد: بر اساس قانون قرار بود بانک مرکزی با همکاری سازمان امور مالیاتی، پوزها را ساماندهی کند. با اینکه در گذشته اتفاقات خوبی رخ داده بود اما سرعتی که در ماههای اخیر شاهد هستیم نسبت به پیش از آن قابل مقایسه نیست؛ این محصول همگرایی و همراهی بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی است.
وی افزود: شفاف شدن مسئله پایانههای پرداخت و اجرای سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی، به کاهش مسئله فرار مالیاتی، کمک زیادی میکند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: استفاده کردن از دستگاههای پوز و میزان تراکنش بیشتر یا کمتر، هیچ دلیلی مبنی بر مشمول شدن مالیات بالاتر توسط مودیان نخواهد بود. کسی که دستگاه پایانه پرداخت در اختیار دارد باید در نظام مالی و مالیاتی کشور، شناسایی شود.
وی افزود: با چند صد هزار پوزهای ناشناس مواجه هستیم که اطلاعات آنها تکمیل نیست و معلوم نیست که مربوط به کدام فعال و مودی اقتصادی هستند!
خاندوزی ادامه داد: بسیاری از این دستگاهها مشمول معافیت مالیاتی هستند و در رستهای فعالیت میکنند که آن رسته فعالیت فرهنگی یا در مناطق آزاد است و مشمول مالیات نیست.
وی تاکید کرد: از همکاران میخواهیم این تبیین و روشنگری را انجام دهند تا این ذهنیت به جامعه متبادر نشود که از پوزها کمتر استفاده کنیم، زیرا تعیین مالیات بر مبنای آن است.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: فعالان اقتصادی که سودهای بالاتری میبرند باید مالیات بیشتری را پرداخت کنند.
کاهش ۵ درصدی مالیات شرکتهای تولیدی در ۱۴۰۱
خاندوزی افزود: پس از سالها برای بودجه سال ۱۴۰۱ پیشقدم شدیم و نرخ مالیات بر شرکتهای تولیدی را کاهش دادیم. پیام این کاهش ۵ درصدی مالیاتها فعالیت شرکت این است که شرکتهای تولیدی باید با فشار مالیاتی کمتری فعالیت کنند.
وی اظهار کرد: اولویت اقتصاد ایران بعد از ثبات اقتصاد کلان و کنترل سطح عمومی قیمتها و نوسان ارز، کمک به رونق فعالیتهای تولیدی است.
وزیر امور اقتصاد و دارایی افزود: باید در کوتاه مدت، چشم خود را بر افزایش درآمدهای دولت ببندیم تا کمک کنیم اقتصاد ایران از این رکود عبور کند. پس از اینکه رونق اقتصادی ایجاد شد، فرصت خواهید داشت که درآمد دولت را در دوران رونق اقتصادی افزایش دهید.
خاندوزی گفت: اگر پایانههای پوز توسط افرادی اظهار نشود، خدماتی که از شبکه بانکی و دستگاه پوز میگیرند بدون مهلت تمدیدی، از اول فروردین سال ۱۴۰۱ قطع خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی حسابهای شخصی و تجاری از دیگر اولویت هاست، افزود: با تفکیک حسابهای شخصی و تجاری، هر نوع ورود و خروج حسابها شفاف خواهد شد.
وزیر امور اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: راهبرد ما تمرکز بر اقلیت فرارهای بزرگ مالیاتی و جلوگیری از آن است و فرصت دادن و آسانگیری برای اکثریت فعالان اقتصادی است.
ارسال نظر