به گزارش خبرنگار ایراسین، محمد ابکا در پنل بررسی چالشها و فرصتهای فولاد در ۱۴۰۱ که در حاشیه دوازدهمین همایش و نمایشگاه چشمانداز صنعت فولاد و سنگآهن ایران گفت: ظرفیت تولید فولاد در سال گذشته ۴۴.۳ میلیون تن بوده ولی در عمل ۲۷.۹ میلیون تن فولاد در کشور تولید شده است؛ این یعنی استفاده ۶۳ درصدی از ظرفیت تولید فولاد کشور.
وی افزود: در سال گذشته ۷.۶ میلیون تن فولاد خام صادر کردهایم اما علیرغم صادرات مطلوب در شرایط تحریم، باید توجه کنیم که بخش عمده این صادرات مربوط به محصولات فولاد خام میانی است.
ابکا خاطر نشان کرد: همچنین در سال گذشته ۱.۷ میلیون تن کنسانتره، ۱.۷ میلیون تن گندله و حدود یک میلیون تن آهن اسفنجی صادر شده است.
وی تصریح کرد: وضعیت کلی مجوزها در زنجیره فولاد کشور به گونهای است که مجوزهای فعال ما در بخش فولاد خام ظرفیت ۴۴.۳ میلیون تنی دارد. علاوه بر این ظرفیت مجوز قابل تحقق ۱۲.۳ میلیون تن، مجوز محتمل ۱۷.۸ میلیون تن و سایر مجوزها ۲۶.۴ میلیون تن است. در مجموع این مجوزها بالغ بر ۱۰۱ میلیون تن ظرفیت به خود اختصاص دادهاند.
رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی فولاد تکنیک تأکید کرد: مجموع ظرفیت مجوزها در کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی به ترتیب ۱۱۶ میلیون تن، ۱۲۳.۵ میلیون تن و ۹۰ میلیون تن است.
ابکا خاطر نشان کرد: باید وضعیت کشور را در عملکرد برنامه ششم توسعه بررسی کنیم. اهداف و شاخصهای برنامه ششم توسعه و نتایج میانگین عملکرد پنج ساله برای ما راهگشا است.
وی تصریح کرد: برای اهداف و شاخصهای برنامه ششم باید رشد کل سرمایهگذاری ثابت ناخالص، سالانه ۲۱.۴ درصد باشد اما این عدد اکنون منفی ۶.۷ درصد است.
رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی فولاد تکنیک تأکید کرد: در بخش صنعت نیز این عدد باید ۹.۳ درصد باشد اما اکنون منفی ۳.۱ درصد است.
ابکا در پایان گفت: عمده مصرف فولاد کشور در ساختمان و زیرساختهاست بنابراین باید برای آن برنامهریزی مشخص داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار ایراسین، دوازدهمین همایش و نمایشگاه «چشمانداز صنعت فولاد و سنگآهن ایران با نگاهی به بازار» از صبح روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در هتل المپیک تهران آغاز شد و تا ۲۱ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.
ارسال نظر