صبحگاه مشترک فرماندهی نیروی انتظامی استان اصفهان به مناسبت هفته نیروی انتظامی 

 عکس مجتبی جهان بخش

سخنگوی انتظامی کل کشور گفت: آمادگی اعزام تیم‌های پلیس ایران به قطر برای برقراری نظم و امنیت به تعداد مورد نیاز را داریم.

به گزارش ایراسین، سردار مهدی حاجیان در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه در شرایط فعلی که در وضعیت طرح جدید اقتصادی دولت هستیم باید تمام مسئولان کمک کنند تا این طرح بزرگ اقتصادی به نتیجه برسد، اظهار داشت: این طرح بر اساس خرد جمعی بوده و به نفع مردم است.

وی افزود: افراد سودجو همیشه به دنبال اهداف شوم خودشان هستند و با توجه به وضعیت فعلی جامعه ضرورت دارد دستگاه‌ها به وظایف خودشان عمل کنند، یکی از این دستگاه‌ها که به طور جدی به مساله مبارزه با قاچاق کالا و ارز می‌تواند کمک کند، انتظامی کل کشور است.

حاجیان بیان کرد: یکی از نگاه‌هایی که امروز در کشور باید ترسیم شود حمایت از این طرح اقتصادی است، منافع این طرح به اقشار پایین دست جامعه برمی‌گردد.

سخنگوی ناجا اظهار داشت: فرماندهی انتظامی کل کشور سال‌ها درگیر موضوع قاچاق و احتکار است؛ در حوزه مرزبانی وظیفه ما حفاظت از مرزها است، یکی از اقدامات ارزشمندی که از اول فروردین انجام شده است ایجاد قرارگاه امنیت اقتصادی تحت عنوان قرارگاه امین است.

۱۰ هزار و ۸۸۰ تیم عملیاتی قرارگاه امنیتی-انتظامی امین در کشور فعال است

وی ادامه داد: بیش از ۱۰ هزار و ۸۸۰ تیم عملیاتی قرارگاه امنیتی-انتظامی امین در کشور فعال است و ارتباط خوبی با تعزیرات و دادستان دارد.

حاجیان تصریح کرد: از اول فروردین تا امروز ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر روغن خوراکی قاچاق و احتکار کشف و بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ تن گندم و آرد قاچاق و احتکار هم کشف شده است.

سخنگوی انتظامی کل کشور گفت: همچنین بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ تن نهاده‌های دامی کشف شده است و ۳ هزار و ۳۰۰ تن برنج کشف و هزار و ۲۸۴ متهم در این زمینه دستگیر شده است.

وی گفت: ارزش کالاهایی که احتکار شده است، ۹ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده است.

سخنگوی انتظامی کل کشور گفت: ۱۰ هزار و ۸۸۲ تیم ضربتی برای برخورد با این جرایم تشکیل شده است.

به گفته حاجیان در ۲۴ ساعت گذشته با توجه به اجرای طرح اقتصادی بیش از ۱۷۷ تن برنج احتکار شده، بیش از ۱۸۶ تن گندم و آرد و بیش از ۴۳۰ تن روغن و ۱۷۶ تن نهاده‌های دامی به ارزش هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال کشف شده است.

۵۱ درصد از سرقت‌ها، سرقت‌های خرد است

وی با اشاره با عملکرد پلیس در حوزه سرقت و دستگیری متهمان افزود: ۵۱ درصد از سرقت‌ها، سرقت‌های خرد است که بحث فقر و مشکلات اقتصادی مهم‌ترین عامل است. اعتیاد و آسیب‌های چرخه اصلاح مجرمین دیگر عوامل ایجاد سرقت هستند. سوال اینجاست که چرا فردی بعد از ۴۰ بار دستگیری همچنان دست به سرقت می‌زند.

حاجیان بیان کرد: باید کارشناسان بررسی کنید دومینوی دستگیری و تحویل به مرجع قضائی و رفتن به زندان چرا تأثیر بر تغییر رفتار مجرمان ندارد، همچنان در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز و احتکار هم باید آسیب شناسی های کارشناسانه‌ای داشته باشیم.

سخنگوی ناجا اظهار کرد: باید در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز قوانین سختگیرانه ای باشد؛ دسترسی پلیس به سامانه جامع انبارداری کامل نیست و ما نمی‌توانیم نظارت کاملی داشته باشیم، اگر ما اشراف کامل داشته باشیم مطمئناً مبارزاتمان با قاچاق و احتکار هدفمندتر می‌شود.

وی ادامه داد: در ۲ سال گذشته ۸ شهید در راه مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مبارزه و احتکار کالا تقدیم جامعه کرده ایم؛ همکاران من در سراسر کشور آمادگی مبارزه با قاچاق کالا و ارز را دارند ما هم توقع داریم اختیارات قانونی پلیس در این زمینه افزایش پیدا کند.

حاجیان تصریح کرد: باید از ظرفیت قانونی تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق استفاده کنیم تا مبارزه هدفمند شود، البته با افزایش دسترسی‌های پلیس؛ همچنین در حوزه استفاده از ظرفیت انجمن‌ها و اصناف مربوطه پلیس باید اختیارات قانونی بیشتری دارد.

سخنگوی انتظامی کل کشور گفت: خودروهایی که به قاچاق مشغول هستند و خودروهای شوتی نام دارند باید برخورد شدیدی با آنها شود، همین خودروها در سال گذشته باعث مرگ هموطنان در تصادفات جاده‌ای شدند و همچنین ۳۱۸ نفر از رانندگان این خودروها فوت کردند؛ البته خودروهای شوتی در سال گذشته ۱۷۷ فقره تصادف داشتند و ۵۴۹ نفر در برخورد با این خودروها مجروح شدند.

وی با اشاره به عملکرد پلیس فتا افزود: ۳۱ درصد کشفیات ما در مساله فضای مجازی مرتبط به باندهای سازمان یافته بود که پلیس فتا تعداد ۲۸۸ نفر را در این حوزه دستگیر کرد؛ قمار و شرط بندی و مباحث فروش مواد مخدر در فضای مجازی و تبلیغ برای فروش اسلحه از جمله جرایم سازمان یافته در فضای مجازی است.

انجام ۶۵۱ عملیات بر علیه فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی

حاجیان بیان کرد: ۶۵۱ مورد عملیات بر علیه فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی انجام شد که منجر به شناسایی ۲۲ باند سازمان یافته فروش اسلحه در فضای مجازی شد، ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان گردش مالی داشتند. سرشاخه اینها اغلب در خارج از کشور بوده است.

سخنگوی ناجا اظهار داشت: پلیس فتا در حوزه بین المللی و داخلی ۸ عملیات در زمینه مبارزه با قاچاق دارو انجام داده است.

وی افزود: پلیس باید با اختیارات کامل در مبادی ورودی و خروجی کشور با اختیارات کامل وجود داشته باشه، اختیارات پلیس گمرک هنوز کامل نیست و باید افزایش پیدا کند.

حاجیان بیان کرد: در حال حاضر دسترسی پلیس به سامانه جامع انبارها برخط است، ما می‌خواهیم پلیس دسترسی کامل از مبدا تا مقصد را داشته باشد، پلیس ضابط قانون گذار است و باید اختیارات قانون گذار را داشته باشد.

سخنگوی ناجا با اشاره به برگزاری جام جهانی در قطر که در همسایگی ایران است، اظهار کرد: در بحث گردشگری با توجه به همسایگی کشور قطر، در جزیره کیش و سایر نقاط کشور آمادگی داریم تا در زمان جام جهانی اقدامات لازم برای برقراری امنیت گردشگران ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: همچنین آمادگی اعزام تیم‌های پلیس ایران به قطر برای برقراری نظم و امنیت به تعداد مورد نیاز را داریم.

حاجیان با اشاره به اینکه زورگیری‌های خشنی که فیلمهایشان در فضای مجازی منتشر شده است، تصریح کرد: پلیس در این زمینه طرح‌های زیادی برگزار می‌کند و تعداد زیادی از سابقه داران هم دستگیر شده است، خط قرمز پلیس موضوع امنیت جامعه و مردم است، اگر فردی در برابر دستور پلیس تمکین کند اقدام مناسب با او انجام می‌شود اما اگر در صحنه جرم از فرمان پلیس تمکین نکند متناسب با همان اقدام برخورد قانونی می‌کند. لذا به اراذل و اوباش در مورد اقدامات بی شرمانه هشدار می‌دهیم.

سخنگوی انتظامی کل کشور گفت: عدم تناسب مجازات با اقدام مجرمانه فرد چرخه دستگیری و بازدارندگی را معیوب کرده است که امیدواریم قانون گذار به این موضوع توجه کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =