محمد یاسر طیب نیا

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه پس از امضای تفاهم‌نامه‌ با شرکت ملی گاز ایران گفت: در حوزه تامین نیرو، برق، حمل‌ونقل، مواد اولیه و آب ورود کرده‌ایم. از همین رو در حوزه گاز نیز اقداماتی در سه حوزه اصلی استخراج گاز، ذخیره‌سازی گاز در فصول گرم سال و فرهنگ‌سازی صرفه‌جویی آغاز کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایراسین، محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه میان شرکت فولاد مبارکه و شرکت ملی گاز ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایراسین اظهار کرد: در طی یکی دو سال اخیر با قطعی‌های گاز و برق در صنعت فولاد مواجه بودیم و این صنعت از این قطعی‌ها ضربه زیادی را متحمل شد.

وی ادامه داد: در مدت اخیر در حوزه نیرو، برق، حمل‌ونقل، مواد اولیه و آب ورود کرده‌ایم و اقداماتی داشته‌ایم. از همین روی بر آن شدیم تا در حوزه گاز نیز ورود کنیم و در این حوزه نیز اقداماتی داشته باشیم. این اقدامات در سه حوزه اصلی استخراج گاز از مخازن، ذخیره‌سازی گاز در فصول گرم سال، فرهنگ‌سازی و صرفه‌جویی خواهد بود.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: تفاهم‌نامه‌ای که بین فولاد مبارکه و شرکت ملی گاز منعقد شد در راستای بومی‌سازی ذخیره سازی گاز به شکل LNG و استفاده از خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه است. این برنامه در دستور کار قرار گرفت تا با ذخیره‌سازی گاز در فصول گرم سال امکان استفاده از گاز ذخیره شده در فصول سرد و زمان کمبود را فراهم شود. این مهم با همکاری شرکت ملی گاز و با استفاده از دانش‌بنیان‌ها محقق خواهد شد.

طیب‌نیا با اشاره به پروژه‌های شرکت فولاد مبارکه در راستای کاهش مصرف گاز، توضیح داد: فولاد مبارکه در حوزه صرفه‌جویی در مصرف پروژه‌هایی را به عنوان یک مصرف‌کننده تعریف کرده تا بهینه‌سازی مصرف را داشته باشد. اما آن چه که می‌تواند کشور را نجات دهد، فرهنگ‌سازی و بهینه‌سازی مصارف خانگی است.

وی درباره اهمیت فرهنگ‌سازی در حوزه مصرف گاز تاکید کرد: در فصول گرم سال تقریبا ۷۰ درصد مصرف گاز صنعتی است و در فصول سرد سال این عدد به ۳۰ درصد می‌رسد و ۷۰ درصد سهم مصارف‌ خانگی می‌شود. در کشورهای توسعه یافته با درکی که از این موضوع است، کاهش مصرف را روی مصارف‌ خانگی می‌برند. در کشور ما به دلایل مختلف کاهش مصرف به صنعت تحمیل می‌شود و این موضوع باعث شده که ضرر نهایی آن به واسطه کاهش درآمد ملی به مردم وارد شود.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه افزود: از این روی امیدواریم با کار جدی در حوزه فرهنگ‌سازی که متولی اصلی آن شرکت ملی گاز بوده به این امر کمک کنیم. در این راستای راهکارهای قانونی نیز تمهیده شده؛ به عنوان مثال بخاری‌های خانگی ۳۰ تا ۴۵ درصد راندمان انرژی‌زایی دارد، اما در حال حاضر بخاری‌هایی با راندمان‌های ۹۹ درصد در حال تولید است که در کشور نیز موجود است. باید در این حوزه فرهنگ‌سازی لازم صورت گیرد تا سبک مصرف‌کنندگان تغییر یابد. کمبودی که به صنایع تحمیل می‌شود به شکل غیرمستقیم باعث افزایش بیکاری می‌شود، اما فقط با ۱۰ درصد صرفه‌جویی در مصارف خانگی، این معضل حل خواهد شد.

گفتنی است، روز یکشنبه تفاهم‌نامه همکاری‌ میان شرکت ملی گاز ایران و شرکت فولاد مبارکه در زمینه توسعه فناوری‌ بومی و استقرار یک واحد ذخیره‌سازی گاز طبیعی به صورت مایع در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به امضا رسید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =