به گزارش ایراسین، عاملان سرقت صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه تهران، ۱۳ نفر هستند که ۱۰ نفر از آنها در ایران و سه نفر دیگر در ترکیه بازداشت شدند. اعضای اصلی باند، سه برادر به همراه یکی از اقوام نزدیکشان هستند که بامداد سیزدهم خردادماه درحالیکه میدانستند در تعطیلات خردادماه، هیچکس و حتی نگهبانان هم در بانک حضور ندارد، با پریدن از روی دیوار وارد بانک شدند. آنها که صورت خود را پوشانده بودند پس از آنکه موفق شدند دوربینهای مداربسته و آژیر خطر را از کار بیندازند، درهای ورودی و صندوقها را با تجهیزاتی که داشتند، باز کردند و توانستند محتویات ۱۶۸ صندوق را خالی کنند.
دزدان پس از این سرقت بزرگ که حدود ۱۳ ساعت طول کشید، فرار کردند و سه روز بعد، یعنی شانزدهم خردادماه زمانی که کارکنان بانک ملی شعبه دانشگاه وارد محل کار خود شدند، راز این سرقت فاش شد. با گزارش ماجرا به پلیس، تیمهای ویژهای از کارآگاهان اداره آگاهی تهران وارد عمل شدند و در کمترین زمان ممکن توانستند اعضای این باند را شناسایی و آنها را در شهرهای مختلف کشور و ترکیه دستگیر کنند. با دستگیری آنها بخش اعظمی از اموال مسروقه از متهمان کشف شد و جمعه گذشته انتشار خبر دستگیری این باند، جنجال زیادی در رسانهها به پا کرد.
نقشههایی که عملی نشد
بهدنبال بازداشت متهمان، تحقیقات تیم پلیسی و قضائی به شکل ویژهای از متهمان آغاز شد. این در حالی است که اقدامات قانونی برای بازگشت متهمان از ترکیه به ایران انجام شده و بهزودی به کشور بازگردانده خواهند شد. این پرونده بهدلیل اینکه از حساسیت بالایی برخوردار است با دستور مستقیم سرهنگ علی ولیپورگودرزی، رئیس پلیس آگاهی تهران در حال پیگیری است و قاضی علی بهشتی، بازپرس شعبه دوم دادسرای ویژه سرقت، رسیدگی به آن را برعهده دارد.
حالا در تازهترین تحقیقات، جزئیات بیشتری از ماجرای این سرقت بزرگ فاش شده و تیم تحقیق دریافتند که این گروه ابتدا برای مدتی کوتاه خانهای در اطراف پیچشمیران اجاره کرده بودند تا به محلهایی که برای سرقت در نظر داشتند، نزدیک باشند. آنها نقشههای سرقت را در این خانه برنامهریزی میکردند و در ابتدا قصد داشتند در تعطیلات عید فطر به بانک تجارت دستبرد بزنند که موفق نشدند.
یکی از متهمان در تازهترین اعترافات خود گفت: ابتدا قصد ما سرقت از بانک تجارت بود و این بانک را پس از مدتها رصد، شناسایی کرده بودیم، اما نتوانستیم از آنجا سرقت کنیم؛ چون هم موفق نشدیم آژیر خطر را از کار بیندازیم و هم دستگاه هوابرشی که برده بودیم ایراد داشت و کار نمیکرد.
او ادامه داد: یکی دیگر از بچهها هم فراموش کرده بود تجهیزات دیگری را با خودش بیاورد و به این ترتیب متوجه شدیم این سرقت عملی نخواهد شد. آن شب سرقت نافرجام باقی ماند و ما به پاتوقمان بازگشتیم تا برای سرقت بعدی برنامهریزی کنیم.
این سارق افزود: پس از جستوجو بانک ملی را انتخاب کردیم. معمولاً بانکهای مرکز تهران که به پاتوقمان نزدیک بود را رصد میکردیم و هدفمان این بود که محل سرقت به خانه اجارهای نزدیک باشد. سرانجام بانک ملی شعبه دانشگاه برای سرقت انتخاب شد و ما این بار دقیقتر و با برنامهریزی قبلی وارد بانک شدیم. این بار تجهیزاتمان کامل بود و پس از سرقت دوباره به پاتوقمان بازگشتیم.
او گفت: آن شب از خوشحالی جشن گرفتیم و صبح روز بعد با ۱۰۰ سکه از سکههای سرقتی یک خودرو و با ۸۳ سکه یک خودروی خارجی دیگر خریدیم. یکی از ماشینها اپتیما بود. ۳۰۰ میلیون تومان هم از پولها برداشتیم تا بدهیهایمان را پرداخت کنیم. همچنین ۵۰ میلیون تومان دلار و یورو بهعنوان هدیه تولد به عمهمان دادیم.
این سارق گفت: بعد از آن بخشی از طلاها را برادرانم و همسرانشان و برخی از بستگانمان که عازم ترکیه بودند بهدست و گردنشان آویزان کرده و با خودشان بردند. قرار بود بهزودی مابقی طلاها را هم بستگان دیگرمان ببرند و بقیه را هم از طریق زمینی بهصورت قاچاق از کشور خارج کنیم که نشد.
او تصریح کرد: قرار ما این بود که مسافران ترکیه بعد از سه یا چهار ماه که آبها از آسیاب افتاد به کشور بازگردند تا نقشه سرقت از بانک دیگری را طراحی و اجرا کنیم که این نقشه هم ناکام ماند.
براساس گزارش همشهری آنلاین، تحقیقات از متهمان در حالی ادامه دارد که هنوز نکات مهمی از این پرونده برای پلیس فاش نشده است. ازجمله اینکه دزدان پس از سرقت از صندوقهای امانات، اموال سرقتی را به خانه اجارهای برده، روی تخت چیده و از آنها عکس و فیلم گرفته بودند؛ هر چند خودشان مدعی هستند که از فرط خوشحالی این کار را انجام دادهاند، اما این امکان وجود دارد که از این کار هدف دیگری داشتند و از فردی برای سرقت دستور گرفته و پس از سرقت نیز فیلم و عکسها را برای او تهیه کردهاند.
هماکنون بررسیها به شکل ویژه در این پرونده تا برطرف شدن ابهامات ادامه دارد.
ارسال نظر