عبدالوهاب سهل آبادی

رئیس خانه صنعت و معدن ایران گفت: دوران صنعتی اصفهان تمام شده و اکنون دوره فراصنعتی آن فرا رسیده است. لازمه این دوره آموزش، بودجه و تحمل است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، سید عبدالوهاب سهل آبادی شامگاه جمعه ۳ تیرماه در برنامه «تفاط» سیمای مرکز اصفهان اظهار کرد: امروز ۱۶ درصد تولید ناخالص ملی کشور متعلق به اصفهان است، این استان تولید کننده ۷۰ درصد فولاد، ۵۰ درصد مصالح ساختمانی است و ۱۸۰ رسته صنایع دستی دارد. این استان قطب صنعتی کشور است و سوال این است که آیا منابع فولادی، هسته‌ای، هلیکوپترسازی، نخبگان و ... برای اصفهان است یا تبعات آن‌ها؟

وی با بیان اینکه هم‌اکنون سپرده اصفهان در بانک‌ها نسبت به مصارف در جایگاه دوم کشور قرار دارد، خاطرنشان کرد: ما همه زیر چتر و پرچم ایران هستیم؛ در هشت سال جنگ تحمیلی برخی استان‌ها با همدیگر دو سه لشکر داشتند اما اصفهان به تنهایی ۲ لشکر داشت و ملت ایران به آن افتخار می‌کنند.

رئیس خانه صنعت و معدن ایران با اشاره به بی توجهی‌های دولت‌های مختلف در سال‌های اخیر به اصفهان، افزود: اصفهانی‌ها ماه‌ها منتظر سفر رئیس جمهور به این دیار بودند و رئیس جمهور نیز بعد از یک سال و چند ماه به اصفهان سفر کرد؛ انتظار نداشتیم معاون وی نسبت به اصفهان این گونه نگاه کند و سخن بگوید.

سهل آبادی با بیان اینکه ما اصفهانی‌ها خادم کشور هستیم، گفت: اصفهان دارای فرهنگ است؛ کدام شهر را در تاریخ می‌توان یافت که مسلمان، مسیحی، کلیمی و زرتشتی در کنار یکدیگر دوستانه زندگی کنند؟ اما در اصفهان مذهبی هر روز صدای ناقوس کلیسا بگوش می‌رسد و آتشکده زرتشتیان هنوز روشن است. بنا نیست صولت مرتضوی چون چهارمحالی است، بین مردم اصفهان این‌گونه سخنان قوم‌گرایانه بگویند.

وی با بیان اینکه تونل اول کوهرنگ متعلق به اصفهان و کشاورزان اصفهان است، اظهار کرد: در مجموع یک میلیارد مترمکعب از سهمیه رودخانه جاری متعلق به اصفهان اما این سهم به جایی رسیده که اصفهان برای آب شرب خود نیز مشکل دارد ولی سهم استان‌های دیگر از این رودخانه بیش از دو برابر شده است.

رئیس خانه صنعت و معدن ایران افزود: سالانه بین یک و نیم تا ۳ میلیارد متر مکعب آب از اصفهان به سمت استان‌های مجاور خارج می‌شود اما این استان اهل قوم‌گرایی نیست که آب را ببندد. اصفهانی اهل دعوا نیست اگر بود به پیشرفت علمی نمی‌رسید.

کمترین تعدیل نیروی کاگر در ۱۴۰۰

سهل‌آبادی با بیان اینکه در مقطعی قرار شد با مشارکت بخش خصوصی آب خلیج فارس به اصفهان منتقل شود، اضافه کرد: برای مشارکت اتاق بازرگانی و شهرداری اصفهان در این طرح پیگیری کردیم؛ از این رو بخش خصوصی خود دنبال بوده و سرمایه‌گذاری کرده و واحدهای صنعتی و معدنی برای انتقال آب خلیج فارس هزینه کردند.

رئیس خانه صنعت و معدن ایران با بیان اینکه مالیاتی که بخش خصوصی می‌پردازد، سرمایه‌گذاری است، گفت: اصفهان در سال ۱۴۰۰ کمترین تعدیل نیروی کارگر را داشت. تمام خیریه‌ها و کمبودهایی که مردم از نظر درمان و بهداشت دارند از سوی تجار و بخش خصوصی حمایت می‌شوند.‌ لازم است چنین مواردی اطلاع‌رسانی شود که برخی گمان نکنند کشور بار اصفهان را به دوش می‌کشد بلکه بار کشور بر دوش اصفهان است.

اصفهان صنعتی نیازمند نگاه ویژه دولتمردان است

سهل آبادی با اشاره به لزوم احیای دائمی زاینده رود تصریح کرد: می‌گویند آب از خلیج فارس به اصفهان منتقل شود و از اصفهان به یزد برود؛ منطقی نیست، این رودخانه در طول تاریخ به باتلاق گاوخونی می‌ریخته است. اکنون این‌ها مطالبه مردم ما است اگر مسجد تاریخی و عالی‌قاپوی اصفهان به دلیل فرونشست خراب شد چه جوابی به دنیا می‌دهند؟

وی با اشاره به اینکه استان اصفهان با دارا بودن بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی و ۶ هزار واحد صنفی نیازمند نگاه ویژه دولتمردان است، گفت: دوران صنعتی اصفهان تمام شده و اکنون دوره فراصنعتی آن فرا رسیده است که لازمه آن آموزش، بودجه و تحمل است.

رئیس خانه صنعت و معدن ایران با اشاره به مسئولیت‌های اجتماعی بخش خصوصی اصفهان در حوزه محیط‌زیست افزود: بسیاری از مسائل محیط‌زیستی صنایع کاهش یافته زیرا فعالان اقتصادی برای سالم سازی محیط فعالیت می کنند و معتقدم امروز بخش خصوصی را باید تشویق و کمک کرد.

سهل آبادی با اشاره به اینکه اصفهان اولین شهرک علمی و تحقیقاتی و پارک علم و فناوری کشور را داشته، تصریح کرد: باید از نخبگان استان حمایت کرد؛ اصفهان دیگر جایی نیست که شاهد دود کارخانه‌ها باشیم، امروز صنعت آجر اصفهان با روش‌های جدید متحول شده در حالی که صدها هکتار زمین در شرق اصفهان در سال‌های گذشته به دلیل برداشت خاک از بین رفته بود اما دو صنف تولید کننده شن و ماسه و آجر در زمینه کاهش ریزگردها چند هزار هکتار را با نهال کاری نسبت و احیا کردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =