زاگرس

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: کارگروهی به ریاست معاون اول رییس جمهور هیات دولت تشکیل و سندی تحت عنوان "سند احیای جنگل‌های زاگرس" تهیه شد.

به گزارش ایراسین، نقی شعبانیان اظهارکرد: حساسیت خوبی در سطح ملی و دولت برای حفاظت از جنگل‌های زاگرس ایجاد و کارگروهی در همین رابطه به ریاست معاون اول رییس جمهور با عضویت وزرا و استانداران مناطق زاگرس نشین تشکیل شده است

وی با بیان اینکه در این کارگروه سند احیای جنگل‌های زاگرش به عنوان سندی بالادستی برای حفاظت از این جنگل‌ها مطرح شده است، افزود: ذیل این سند، اقدامات منطقه‌ای و بخشی نیز انجام خواهد شد.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یکی از این اقدامات را در راستای تعادل بیولوژیکی به جنگل‌های زاگرس، مشارکت واقعی مردم عنوان و اضافه کرد: وقتی مشارکت مردم را شاهد خواهیم بود که آنان، منفعت خود را در حفظ جنگل‌های زاگرس بدانند، یعنی مردم نگران تخریب جنگل باشند.

شعبانیان با اشاره به در دست تهیه بودن طرح‌های جنگلداری اجتماعی در کشور، ادامه داد: امسال این طرح به صورت پایلوت برای سه منطقه از کشور تهیه می‌شود که یکی از آن‌ها کردستان است و سال ۱۴۰۲ نیز اجرایی خواهد شد.

وی تاکید کرد: اگر توجه و حساسیت دولت و مردم را نسبت به در خطر بودن جنگل‌های زاگرس و ضرورت حفظ آن ایجاد کنیم، طی ۲ دهه قادر به نجات این جنگل‌ها خواهیم بود، البته این مهم نیازمند تخصیص اعتبارات مناسب است.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور وسعت جنگل‌های زاگرس را ۶ میلیون هکتار اعلام کرد و اظهار داشت: این جنگل‌ها از حیث اقتصادی و معیشتی برای مردم و کاهش معضلات زیست محیطی به‌ویژه در مقابل ریزگردها، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

شعبانیان افزود: در سال‌های اخیر جنگل‌های زاگرس به دلایل انسانی و حوادث طبیعی از جمله خشکسالی‌های مداوم، استفاده بی‌رویه و نادرست و آتش سوزی‌های پی در پی وضع خوبی ندارد، در حالیکه اگر می‌خواهیم امنیت غذایی و زیستی و توسعه پایدار داشته باشیم، باید به این جنگل‌ها توجه کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =