یارانه دارو

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در دوران شیوع کرونا مصرف دارو در کشور بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش ایراسین، بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و دارو امروز در افتتاحیه نمایشگاه ایران فارما اظهار کرد: صنعت داروسازی پس از انقلاب توسعه یافت و یک صنعت بومی در کشور تلقی می‌شود. این صنعت حلقه اتصال بین علم و دانشگاه و اشتغال و تولید است و توانایی زیادی در منطقه دارد

وی افزود: مسئول سازمان جهانی بهداشت در بازدیدی که چند روز پیش از آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو داشت گفت که این کشور امید سازمان جهانی بهداشت در منطقه است.

رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: سال گذشته ۵۰ میلیارد واحد (عدد) دارو تولید کردیم که این مقدار، نصف ظرفیت شرکت‌های داروسازی ماست و نیمی از ظرفیت تولید داروی ما خالی ماند که یکی از دلایل آن تخصیص ارز دولتی و محدودیت‌های ارزی بود.

دارایی بیان کرد: سال گذشته سهم داروی رمدسیویر در سبد دارویی کشور ۶ هزار میلیارد تومان بود. تابستان امسال نیز ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش مصرف سرم در کشور داشتیم و با وجود اینکه چند تولیدکننده سرم داریم، تولید آن‌ها جوابگوی این حجم مصرف نبود که علت آن فروکش کردن کرونا و افزایش جراحی‌ها و ‌... بود.

وی ادامه داد: مصرف داروهای بیهوشی در تابستان امسال حدود ۳۰ درصد افزایش یافت که به دلیل افزایش میزان برخی جراحی‌ها بود.

افت صنعت داروسازی با تخصیص ارز دولتی

وی ادامه داد: از سال ۹۷ در پی تخصیص ارز دولتی، صنعت داروسازی افت کرد و به فکر تامین دارو بودیم و گاهی مجبور به واردات فوریتی می‌شدیم در حالی که واردات فوریتی تهدید زیادی برای ما ایجاد می کند و ممکن است آلودگی به میکروارگانیسم داشته یا تقلبی باشد اما در حال حاضر با اجرای طرح دارویار، وضعیت بازار دارو بهبود یافت.

وی با بیان اینکه ۶۵ درصد تولید دارو در کشور در بخش خصوصی است، گفت: امیدواریم این آمار تولید در بخش خصوصی افزایش یابد.

رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه با بیان اینکه کرونا باعث شد که مصرف دارو در کشور ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یابد، به اقدام بزرگ دولت سیزدهم در اجرای طرح دارویار اشاره کرد و افزود: دولت سیزدهم با اجرای این طرح تصمیم گرفت که ارز ترجیحی دیگر استفاده نشود و مردم از طریق نسخه الکترونیک داروها را تهیه کنند.

طرح دارو اقدام بزرگی است و به حد قابل قبولی رسیده است

وی افزود: طرح دارو اقدام بزرگی است و به حد قابل قبولی رسیده است. وظیفه سازمان غذا و دارو تامین با کیفیت و پایدار دارو است و تولیدکنندگان دارویی باید در این رسالت بزرگ به سازمان غذا و دارو کمک کنند.

دارایی اضافه کرد: ۶۵ درصد تولیدکنندگان داروسازی بخش خصوصی هستند و باید تعداد آنها افزایش یابد تا به حد بسیار مطلوب در عرصه صادرات برسیم.

وی گفت: در دوران همه‌گیری کرونا به خاطر اینکه مردم به سمت بازار سیاه نروند، فهرست دارویی را مشخص کردیم و با وجود تحریم‌ها و رفتارهای غیرانسانی نسبت به مردم کشورمان، توانستیم واکسن‌های کرونا را تولید کنیم و واکسن‌های جدید از جمله آنفلوآنزا را وارد کشور کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =