نفت سپاهان

پروژه FRW شرکت نفت سپاهان در شورای عالی پروژه های صندوق نفت در سی‌امین نشست شورای عالی پروژه‌های گروه اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت بررسی شد.

به گزارش ایراسین، سی‌امین نشست شورای عالی پروژه‌های گروه اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت در محل شرکت سرمایه‌گذاری اهداف با حضور رئیس هیئت‌رئیسه و مدیران‌عامل پروژه‌های در حال اجرای شرکت‌های نفت سپاهان، پالایش نفت جی، پتروشیمی نخل آسماری و فراسکو عسلویه برگزار شد.

افزایش کیفیت روغن پایه و تکمیل زنجیره ارزش

بر این اساس، روند ساخت و تجهیز پرژوه (FRW) شرکت نفت سپاهان با هدف تبدیل محصول «اِسلک وَکس» (Slack Wax) به «وَکس» کاملاً پالایش شده که ارزش افزوده بالایی ایجاد خواهد کرد، بررسی و بیان شد به‌دنبال اجرای این پروژه (FRW) روغن پایه تولیدی به لحاظ شاخص نقطه ریزش (PourPoint) کیفیت بیشتری پیدا خواهد کرد.

مدیران طرح یادشده در تشریح وضع این پروژه گفتند: تولید کنونی «اِسلک وَکس» شرکت نفت سپاهان استاندارد ملی و منطقه‌ای لازم را دارد و هدف از اجرای این پروژه بهبود مستمر فرآیندهای تولید و توسعه در واحد وَکس‌زدایی پالایشگاه است که درعین حفظ ظرفیت تولید کنونی، مقدار روغن موجود در وَکس تولیدی تا حدود ۰.۵ درصد کاهش می‌یابد و کیفیت روغن پایه افزایش خواهد یافت.

مجریان این پروژه اعلام کردند که پس از اجرای این پروژه، محصول دیگری به نام پارافین مایع نیز به محصولات شرکت نفت سپاهان افزوده خواهد شد.

عبدالحسین بیات، رئیس هیئت‌رئیسه صندوق بازنشستگی نفت هم در خلال ارائه گزارش مدیران طرح یادشده گفت: یکی از برنامه‌های ایجاد ارزش افزوده، طرح‌های افزایش کیفی محصولات تولیدی نفت سپاهان است زیرا این محصولات به‌طور مستقیم میان مردم توزیع می‌شود.

وی افزود: در روند توسعه و رشد اقتصادی استناد به شاخص‌های معتبر و یکسان اهمیت دارد از این رو جمع‌آوری و تدوین شاخص‌های کیفیت و توسعه در حوزه شرکت‌های تولیدی مهم است.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌ها ابراز امیدواری کرد که این طرح شرکت نفت سپاهان تا اردیبهشت سال ۱۴۰۲به بهره‌برداری رسمی برسد.

توسعه پایانه‌ها و مخازن با هدف بهبود اهداف صادراتی

شرکت نفت جی که توسعه برنامه صادارتی قیر را پیش رو دارد در سی‌اُمین نشست شورای عالی پروژه‌ها اعلام کرد که مقدار پیشرفت پایانه صادراتی قیر و فرآورده‌های نفتی سنگین با ظرفیت ۴۰ هزار تن در بندر شهید بهشتی چابهار به ۶۱ درصد رسیده است.

بر اساس این گزارش، واحد تولید قیر با ظرفیت سیصد و شصت هزار تن در سال و روند ساخت مخازن ذخیره‌سازی با ظرفیت ۴۰ هزار تن واقع در بندر امام خمینی (ره) پیشرفت ۲۵ درصدی دارد.

واحد تولید قیر با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰ هزار تن و ظرفیت ذخیره‌سازی ۲۲ هزار تن هم تکمیل شده و در آستانه بهره‌برداری رسمی قرار گرفته است.

احیای طرح پتروشیمی پس از ۱۲ سال وقفه!

بررسی وضع توسعه و تکمیل طرح‌های شرکت پتروشیمی نخل آسماری نیز یکی دیگر از موارد مورد بررسی در سی‌امین نشست شورای عالی پروژه‌ها بود و درباره این طرح تصریح شد که پروژه تولید «پنتا اریترتول» (EP+C) پس از ۱۲ سال با تأکید رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌ها در مسیر پیشرفت قرار گرفت و هم‌اکنون پیشرفت حدود ۷۴ درصدی دارد.

از این رو انتظار می‌رود در نیمه نخست سال آینده برای نخستین بار در کشور «پنتااریتریتول» تولید و ایران از واردات این محصول با اهمیت بی‌نیاز شود.

مسئولان شرکت پتروشیمی نخل آسماری در این نشست همچنین از تولید یک محصول جدید به نام پارفرمالدئید (Paraformaldehyde) تا پایان امسال خبر دادند.

شرکت‌های گروه اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت تأمین‌کننده حدود دوسوم منابع پرداخت مستمری و مقرری بازنشستگان و بازماندگان صنعت نفت هستند. از این رو نخست برای افزایش توان مالی صندوق‌ها و حفظ رویه پرداخت منظم و به‌موقع مستمری‌ها و دوم برای تأمین تعهدات قانونی پیش‌رو، رشد و توسعه شرکت‌های گروه در پرتو رویکرد بنگاه اقتصادی از اهمیت بالای برخوردار است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =