• ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۸
  • کد خبر: 2935
  • readingTime: ۱ دقیقه
کشاورزی

محققان دانشگاه استنفورد با ابداع روشی برای دستکاری ژنتیک گیاهان به آنها امکان داده اند تا آهن را از خاک های قلیایی بهتر جذب کنند. این امر می تواند بسیاری از زمین های غیرحاصلخیز را متحول کند.

به گزارش ایراسین به نقل از نیواطلس، پژوهشگران این دانشگاه می گویند تسهیل جذب آهن از خاک های قلیایی باعث می شود تا نزدیک به یک سوم زمین های کشاورزی در جهان که برای کشت محصولاتی مانند ذرات و سویا مناسب نیستند، آماده کاشت شوند.

باید توجه داشت که رشد مناسب محصولات کشاورزی تنها نیازمند دسترسی به آب، نور خورشید و هوای مناسب نیست و برای این کار استفاده از خاک غنی و زمین حاصلخیز نیز ضروری است تا گیاه املاح و مواد مناسب را دریافت کند. اما مشکل اصلی این است که گاهی مواد تغذیه ای موجود در خاک به شکلی مناسب و قابل بهره برداری برای گیاهان در دسترس نیستند.

به عنوان مثال، آهن موجود در خاک قلیایی به طور عادی توسط ریشه گیاه قابل جذب نیست. اما دستکاری ژنتیکی گیاهان مشکل مذکور را حل می کند. کلید حل این مشکل استفاده از مجموعه باکتری هایی است که معمولاً در اطراف ریشه گیاه زندگی کرده و ماده ای موسوم به کومارین را تولید می کنند.

پژوهشگران امیدوارند در آینده با بهبود این روش بتوان از آن برای قابل کشت کردن میزان بیشتری از زمین های غیرحاصلخیز استفاده کرد. به خصوص که مشکلاتی مانند آلودگی هوا و گرمایش زمین در حال کاهش دادن زمین های قابل کشت است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =