بورس

بازار سرمایه در اولین روز آذرماه توان صعود نداشت و نیروهای نزولی نیز نتوانستند این بازار را با افت همراه کنند.

به گزارش ایراسین به نقل از فارس، بازار سرمایه همچنان در تردید رشد یا افت قرار دارد. همین مساله در معاملات روزهای گذشته و امروز به وضوح مشخص بوده است. سهامداران حقیقی به دنبال بازاری برای حفظ ارزش پول خود هستند.

سرمایه‌گذاران در روزهایی که دلار در سراشیبی قرار گرفته است، منتظر خبری برای ورود به بازار سرمایه هستند، اما این بازار نیز با نوسان و افت و خیز همراه است تا خروج پول حقیقی از بازار سهام به یک رویه تبدیل شود.

عرضه هزار دستگاه پژو ۲۰۷ محصول ایران خودرو در بورس کالا باعث ایجاد صف سنگین برای ایران خودرو شده است.

ریزش بازار در حال فرسایشی شدن است

وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه، گفت: در صورتی که شاخص بتواند سایه سنگین مقاومت میانگین ۲۰۰ روزه را از سر راه بردارد، تمامی این افت و خیزهای چند روزه گذشته برای شاخص به عنوان یک نوسان تلقی خواهد شد.

وی ادامه داد: اما در صورتی که از پس این مقاومت برنیاید، شاهد ادامه روند اصلاحی بازار خواهیم بود، هرچند که همچون هفته‌های گذشته این روند ممکن است فرسایشی باشد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اتفاقات روز گذشته در بازار سرمایه تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که می‌تواند در نهایت منجر به بازگشت اعتماد به بورس شود، مساله ثبات مدیریت و ثبات مقررات مرتبط با بازار سرمایه است. در صورتی که این ثبات از بازار سرمایه گرفته شود، باید شاهد روند نزولی در بازار باشیم.

افت شاخص کل و رشد شاخص کل هموزن

در پایان معاملات روز سه‌شنبه، شاخص کل بورس نسبت به روز کاری قبل ۹۴۳ واحد تنزل کرد و به رقم یک میلیون و ۴۰۷ هزار و ۶۵۴ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی هفت صدم درصد بوده است.

شاخص کل هموزن نیز با رشد هزار و ۱۴ واحدی در سطح ۴۰۵ هزار و ۴۸۵ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت ۲۵ صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس، ۳۲ واحد بالا آمد و در سطح ۱۸ هزار و ۵۴۲ واحد قرار گرفت.

کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش کل معاملات بازار سهام به رقم ۱۸ هزار و ۹۳۶ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۱۱ هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان بود که ۶۱ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۱۴ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۳ هزار و ۱۳۵ میلیارد تومان رسید. سهم معاملات خرد از کل معاملات بورس ۱۶.۵ درصد بوده است.

ورود پول حقیقی به بورس

در مجموع معاملات سه‌شنبه، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و ۴ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد.

بیشترین ورود پول حقیقی به سهام خساپا (شرکت سایپا)، وساپا (شرکت سرمایه گذاری سایپا) و فایرا (شرکت آلومینیوم ایران) اختصاص داشت و نمادهای شپنا (پالایش نفت اصفهان)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و خودرو (ایران خودرو) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

افزایش ارزش صف‌های خرید بازار سرمایه

در پایان معاملات امروز، ۵۶ درصد نمادها با افزایش قیمت و ۴۴ درصد سهم ها با کاهش قیمت روبرو شدند. در جریان معاملات سه‌شنبه، ۶۴ نماد صف خرید داشتند و ۳۲ نماد با صف فروش مواجه بودند.

مجموع ارزش صف‌های خرید با افزایش ۱۶ درصدی به ۲۰۶ میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صف‌های فروش ۲۲ درصد افزایش یافت و ۲۵۹ میلیارد تومان بود.

در پایان معاملات نماد خساپا (شرکت سایپا)، ثمسکن (شرکت سرمایه‌گذاری مسکن) و فمراد (شرکت آلومراد) بیشترین صف خرید را داشتند.

در پایان معاملات روز سه شنبه، نمادهای وسالت (بانک رسالت)، تپسی (پیشگامان فن آوری و دانش آرامیس) و سفاسی (شرکت فارسیت اهواز) بیشترین صف فروش را داشتند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =