تیم ملی ایران

تیم ملی فوتبال ایران به عنوان مسن‌ترین تیم راهی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر شد و دست خالی به خانه برگشت اما اکنون با تیمی مواجه هستیم که آینده خوبی برای جام جهانی ۲۰۲۶ ندارد.

به گزارش ایراسین و به نقل از ایسنا، جام جهانی ۲۰۲۲ برای ایران همانند ادوار گذشته به پایان رسید و شاگردان کارلوس کی‌روش در صعود از دور گروهی این بازی‌ها بازماندند و به خانه برگشتند. بازگشت به خانه به معنی پایان رویای صعود به مرحله دوم جام جهانی برای برخی از بازیکنان باتجربه است و احتمالا این نسل از فوتبالیست‌ها برای سه سال و نیم آینده فرصتی نخواهند داشت چرا که در سال ۲۰۲۶ این تیم در شرایط سنی مناسبی نخواهد بود.

در همین شرایط کنونی هم تیم ملی با شرایط سنی مناسبی به قطر نرفت. ایران با میانگین سنی ۲۸.۹ سال مسن‌ترین تیم حاضر در جام جهانی بود و همین مساله در طول این رقابت‌ها تیم ملی را برای بازیابی توان فنی خود تحت فشار هم گذاشته بود.

اگر ترکیب کنونی تیم ملی ایران را در جام جهانی ۲۰۲۶ تصور کنیم، در این صورت تیم ملی فوتبال ایران دارای میانگین سنی ۳۲ تا ۳۳ سال خواهد بود و قطعا حضور چنین تیمی در جام جهانی امکان پذیر نیست. نگاهی به وضعیت کنونی برخی از بازیکنانی ایرانی نشان می‌دهد آن‌ها در جام جهانی ۲۰۲۲ در دهه چهارم زندگی خود قرار دارند و به سختی بتوانند سطح کیفی خود را در حد جام جهانی و سایر فوتبالیست‌های جوان بالا نگه‌دارند.

این لیست شامل بازیکنانی است که در جام جهانی ۲۰۲۲ با بیش از ۳۰ سال سن در ترکیب تیم ملی قرار گرفتند:
وحید امیری – ۳۴ سال
شجاع خلیل زاده – ۳۳ سال
احسان حاج‌صفی – ۳۲ سال
رامین رضاییان – ۳۲ سال
کریم انصاری‌فرد – ۳۲ سال
مرتضی پورعلی‌گنجی – ۳۰ سال
حسین حسینی – ۳۰ سال
مهدی طارمی – ۳۰ سال
علیرضا بیرانوند – ۳۰ سال

و همچنین بازیکنانی که در جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکا، مکزیک و کانادا بیش از ۳۰ سال خواهند داشت: (سن بازیکنان براساس سال ۲۰۲۶ محاسبه شده است)
احمد نوراللهی – ۳۳ سال
امیر عابدزاده – ۳۳ سال
روزبه چشمی – ۳۳ سال
علیرضا جهانبخش – ۳۳ سال
سامان قدوس – ۳۳ سال
میلاد محمدی – ۳۳ سال
علی کریمی – ۳۲ سال
حسین کنعانی‌زادگان – ۳۲ سال
مهدی ترابی – ۳۲ سال
سردار آزمون – ۳۱ سال
پیام نیازمند – ۳۱ سال

به وضوح مشخص است که ترکیب تیم ملی ایران در پی تزریق نشدن بازیکنان جوان به بدنه تیم ملی رو به پیری گذاشته و در حال حاضر بازیکن آینده‌داری که در محدوده سنی ۲۰ تا ۲۳ سال قرار داشته باشد، در تیم ملی ایران به میدان نمی‌رود.

غیبت این دست از بازیکنان جوان در جام جهانی حتی به عنوان بازیکن نیمکت‌نشین به طور قطع یکی از معضل‌های ایران در چهار سال آینده خواهد بود اما هر مربی‌ای که سکان هدایت ایران را در جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ و جام جهانی ۲۰۲۶ در اختیار داشته باشد، باید خون تازه‌ای را به تیمش تزریق کند.

بازیکنانی مانند سامان فلاح، محمد خدابنده‌لو، محمد محبی، مهدی قایدی، امیرحسین حسین‌زاده، مهدی عبدی، یاسین سلمانی، یونس دلفی و بسیاری بازیکنان جوان دیگر در این سال‌ها به تیم‌های لیگ برتری تزریق شدند اما هیچ کدام نتوانستند نظر مربیان مختلف مانند اسکوچیچ و کی‌روش را برای حضور در ترکیب نهایی تیم ملی ایران مجاب کنند.

سنتیاگو برنابئو، اسطوره فقید باشگاه رئال مادرید یکی از کسانی است که درباره بازیکنان جوان و باتجربه و پا به سن گذاشته نگاه متفاوتی دارد و می‌گوید «بازیکنان جوان و پیر نداریم، بازیکن خوب و بد داریم.»

اگر چه حرف اول را در فوتبال کیفیت می‌زند و تا وقتی که بازیکنی در سطح فنی خوب و مناسب قرار داشته باشد، کسی نمی‌تواند چنین بازیکنی را با بازیکن جوان کم کیفیت عوض کند، اما فوتبال ایران در مرحله گذار نیازمند بازیکنان جوان باکیفیت و آینده‌داری است که به سختی در لیگ برتر ایران یافت می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =