دهکده لجستیک (بندر خشک) در اصفهان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: در ششمین نشست ستاد مراکز لجستیک وزارت راه و شهرسازی، موافقت اصولی نخستین دهکده لجستیک (بندر خشک) کشور در اصفهان با حمایت و نظارت بخش دولتی اخذ شد.

به گزارش ایراسین، امیررضا نقش معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با اعلام این خبر، بیان کرد: بر اساس بند ۱۳ مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۹۲ احداث و بهره برداری از دهکده لجستیک (بندر خشک) به استان اصفهان واگذار ولی از آن زمان باوجود پیگیری های مختلف نتیجه ای عملیاتی حاصل نشده بود.

وی ادامه داد : نظر به موقعیت خاص استان اصفهان در حوزه حمل و نقل و لجستیک کشور به ویژه قرار گرفتن در کریدور شمال - جنوب و ترانزیت بین المللی اعم از زمینی، ریلی و هوایی، در دوره مدیریتی جدید استان ایجاد دهکده لجستیک (بندر خشک) به عنوان یکی از پیشران های مهم توسعه اقتصادی استان، در دستور کار قرار گرفت و با پیگیری های متعدد و فشرده در یکسال گذشته، نهایتا در ششمین نشست ستاد مراکز لجستیک کشور با تدبیر و همراهی وزیر راه و شهرسازی با احداث و بهره‌برداری دهکده لجستیک (بندر خشک) اصفهان موافقت شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان عنوان کرد: با توجه به همجواری استان اصفهان با ۹ استان در مرکز کشور، در حال حاضر این استان بعنوان یکی از بزرگترین هاب های حمل و نقلی کشور محسوب می شود بطوری که حجم بار این استان در حوزه حمل و نقل زمینی بالغ بر ۵۴ میلیون تن و در حوزه ریلی نیز بالغ بر ۱۰ میلیون تن در سال است.

امیررضا نقش گفت: مقرر شده، دهکده لجستیک (بندر خشک) در منطقه شرق اصفهان با مساحت ۷۲۹ هکتار جنب ایستگاه راه آهن سیستان و منطقه ویژه اقتصادی شرق واقع شود؛ این طرح در سطح ملی مصوب گردیده است.

نقش خاطرنشان کرد: تحقیقات میدانی و مکان یابی پروژه دهکده لجستیک در سطح استان توسط دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان در سال های گذشته انجام شده و پس از انجام مراحل تحقیقاتی طرح این دهکده ، در کارگروه اقتصادی و اشتغال استان و شورای توسعه و برنامه ریزی استان، سند آمایش ملی کشور و ستاد مراکز لجستیک کشور بررسی و مورد تایید و تصویب قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک با واگذاری زمین و عملیات اجرایی فاز نخست این دهکده لجستیکی با مشارکت بخش خصوصی و حضور فعالان اقتصادی و زیست بوم کسب و کار استان اصفهان تحت نظر شورای سیاستگذاری و نظارت استانی آغاز خواهد شد.

دکتر نقش افزود: تلاش می شود در فاز نخست پروژه کلیه امکانات و خدمات زیر بنایی اعم از خدمات لجستیک پایه شامل تاسیسات اتصال به خطوط ریلی کشور، بارگیری، تخلیه، جابه جایی بار، نگهداری و انبارش، انبار خشک فله، مخازن ویژه مایعات، انواع سردخانه ها، بار اندازهای ویژه خطوط ریلی، ترمینال کانتینر و غیره همچنین خدمات ارزش افزوده شامل فضاهای اداری، گمرک، دفاتر شرکت ها و بهره برداران، صنایع بسته بندی، مجموعه تعمیرگاهها و خدمات خودرویی، محوطه های باربری های خرد و نیز کلیه واحدهای مالی، تجاری و رفاهی وابسته لحاظ گردد.

وی ادامه داد: اکنون با کسب موافقت اصولی این طرح پس از ۱۰ سال می توانیم آغاز شروع به کار پروژه مهم دهکده لجستیک (بندر خشک) اصفهان را اعلام کنیم.

بهبود چرخه اقتصاد اصفهان با اجرای طرح دهکده لجستیک

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان اظهار کرد: با به ثمر رسیدن این طرح از لحاظ پدافندی، حمل و نقل جاده ای و ریلی بار، تحولی عظیم برای استان رقم خواهد خورد و چرخه اقتصادی اصفهان نیز بهبود خواهد یافت.
دکتر نقش تشریح کرد: برای روان شدن چرخه اقتصادی بایستی هم افزایی و هماهنگی میان مجموعه های مختلف ایجاد شود تا در راستای یکدیگر بتوانند به چرخش چرخ اقتصاد کمک کنند.

وی یکی از نقاط قوت به ثمر رسیدن این طرح را تحول در حوزه صادرات دانست و گفت: استان اصفهان در شاهراه حیاتی شمال به جنوب و شرق به غرب جاده ای و ریلی کشور قرار دارد. از طرفی استانی که در سال توانایی تولید ۵۰ میلیون تن بار را دارد و استانی صنعتی است می تواند از موقعیت دهکده لجستیک به خوبی بهره مند شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان افزود: استقرار این دهکده باعث می شود هزینه های تولید، جابه جایی محصولات و صادرات کاهش و سرعت تولید و نقل و انتقال بار افزایش یابد که این مسئله باعث افزایش رونق تولید خواهد شد.

نقش تصریح کرد: می توانیم اصفهان را بهشت سرمایه گذاری و مکانی برای جذب سرمایه در کشور کنیم. به تعبیری تصویر اصفهان آینده با دهکده لجستیک بسیار زیبا تر خواهد بود.

وی دهکده لجستیک اصفهان را نخستین دهکده این حوزه در کشور دانست و متذکر شد: این طرح سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت و نظارت بخش دولتی انجام خواهد شد البته نظارت نهادهای استانی تا انتهای پروژه ادامه خواهد یافت تا با کیفیت و قدرت دهکده لجستیک اصفهان به ثمر برسد و مردم از آن منتفع شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =