فدرال رزرو

اقتصاددانان معتقدند که اعلام غافلگیرکننده کاهش تولید از سوی عربستان سعودی و چند تولیدکننده نفت غیر عضو اوپک، مأموریت فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) برای کنترل تورم را پیچیده و احتمالاً وضعیت تورم را در آمریکا بدتر می‌کند.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، قیمت انرژی در سراسر جهان در سال گذشته با حمله روسیه به اوکراین افزایش یافت و به تورم جهانی دامن زد. این اتفاق درست هنگامی روی داد که اقتصادهای بزرگ جهان، پس از همه‌گیری، شروع به تجدید توازن کرده بودند.

از آن زمان، کاهش قیمت انرژی به کاهش تورم آمریکا کمک کرده است. بر اساس شاخص قیمت مصرف‌کننده، تورم که در ژوئن (خرداد، تیر) به اوج خود در ۴۰ سال یعنی ۱/۹ درصد رسیده بود، به ۶ درصد در فوریه (بهمن، اسفند) کاهش یافت.

بر اساس گزارش اداره آمار کار آمریکا، قیمت انرژی که حدود ۷.۵ درصد از شاخص کل را تشکیل می‌دهد، در ماه فوریه در مقایسه با ماه مشابه سال قبل، ۵ درصد افزایش یافته است که بسیار کمتر از رشد ۴۱.۳ درصدی ژوئن گذشته است.

اکنون، با افزایش مجدد قیمت نفت، تورم کل شاخص قیمت مصرف‌کننده (headline inflation) ممکن است برای مدتی طولانی‌تر بالا بماند یا حتی افزایش یابد. آمریکایی‌ها در حال حاضر پول بیشتری برای بنزین می‌پردازند.

طبق گزارش انجمن اتومبیل آمریکا (AAA)، میانگین قیمت ملی هر گالن بنزین در روز پنج‌شنبه ۳.۵۵ دلار بود که نسبت به ۳.۴۰ دلار در ماه قبل افزایش یافته است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =