به گزارش خبرنگار ایراسین، سید جواد جهرمی در جریان دومین رویداد تجلیل از برترینهای بورس کالا اظهار داشت: تمامی تجربیات گذشته به وضوح نشان می دهد که قیمت گذاری دستوری، هیچ کمکی به اقتصاد و تولید نخواهد کرد و در این حوزه ضروری است در راستای تحقق شعار سال از قیمت گذاری دستوری فاصله بگیریم.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ رشد ۵۸ درصدی ارزش معاملات را شاهد بودیم؛ به طوری که ارزش کل معاملات بالغ بر هزار همت به ثبت رسید. از سوی دیگر نیز حجم معاملات بورس کالا با رشد ۵۵ درصدی، رکورد ۱۱۷ میلیون تنی را به ارمغان آورد.
او در ادامه تکمیل کرد: رینگ صادراتی به کمک شرکتهای حاضر و تلاشهای سازمان توسعه معادن و فلزات (ایمیدرو) توانست شاهد حضور محصولاتی مانند شمش فولاد، مس، سیمان، آلومینیوم و پی وی سی باشد. البته بورس کالا در مسیری که طی کرده نیازمند مراقبت و اصلاح است و در این راه از همه پیشنهادها ورهنمودها استقبال می کند؛ در همین زمینه اصلاحاتی در دستورالعمل رینگ صادراتی نیاز داریم که برای آن به شورای عالی بورس مراجعه میکنیم.
جهرمی در ادامه تصریح کرد: توسعه و راه اندازی ابزارهای مبتنی بر طلا و قراردادهای آتی شمش طلا از دیگر دستاوردهای بورس کالا درسال گذشته بود.
مدیر عامل بورس کالای ایران گفت: سال گذشته هیچ نهادی، خود را به عنوان متولی بازار پر التهاب خودرو معرفی نمی کرد اما زمانی که بورس کالا به مساله عرضه خودرو ورود کرد، دستگاه های مختلف پیدا شدند و اعلام کردند متولی این بازار هستند؛ در شرایطی که اوضاع فعلی بازارخودرو خود گویای همه چیز است.
وی ادامه داد: سال گذشته ثبت سفارش برخط و اخذ کد معاملاتی به صورت آنلاین را در زمینه بسترهای حوزه فناوری اطلاعات ایجاد کردیم. به این ترتیب امسال نیز بررسی سیستم برخط عرضه و کاهش ضمانتهای بانکی را با استفاده از عضویت بانکها در اتاق پایاپای را در دستور کار داریم.
جهرمی با تاکید بر این نکته که صنعت تایر، صنعت برق و صنعت خودرو به واسطه قیمت گذاری دستوری در حال نابودی و کاهشسرمایه گذاری هستند گفت: قیمت گذاری دستوری کمکی به اقتصاد نخواهد کرد، در نتیجه ضرورت دارد که در راستای تحقق شعار سال از قیمت گذاری دستوری فاصله بگیریم.
مدیرعامل بورس کالا تصریح کرد: طی سال های گذشته شرکت ها از قیمت گذاری دستوری متضرر شده اند و همه ما موظفیم که اینموارد و اشتباه گذشته را تببین کنیم و نگذاریم اتفاق مشابهی در کشور رخ دهد.
جهرمی در بخش پایانی خاطر نشان کرد: وظیفه ما در بورس کالا اخذ تصمیمات کارشناسی شده در راستای تسهیل مبادلات کالاها در میان تولیدکنندگان بالادست و پایین دست است. مسیر اصلی بورس کالا، حرکت در جهت مقابله با رانت و فساد است و در این مسیر برای رشد تولید کشور، یک قدم هم عقب نشینی نمیکنیم.
ارسال نظر