• ۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۵
  • کد خبر: 38290
  • readingTime: ۳ دقیقه
هم مسیر دانشکده مواد

اولین رویداد از سلسله نشست‌های هم‌مسیر، ویژه دانشجویان رشته مهندسی مواد در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، اولین رویداد از سلسله نشست‌های هم‌مسیر، ویژه دانشجویان رشته مهندسی مواد به همت شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه، سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲ از ساعت ۱۳ الی ۱۵ در سالن سمینار دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

در این رویداد با حضور کارشناسان MSTID موضوعاتی نظیر وضعیت سنگ آهن در ایران و جهان، مروری برچالش‌های موجود و بیان راه حل‌ها، فرایند پرعیارسازی سنگ‌آهن در صنعت فولاد کشور، تکنولوژی‌های موجود برای استفاده از سنگ‌های کم‌عیار هماتیتی و تیتانومگنتیت، تکنولوژی‌های موجود برای کاهش گوگرد در کنسانتره، تکنولوژی‌های منتخب در نقشه‌راه فولاد مبارکه، برنامه‌های توسعه دانش فنی و معرفی فهرستی از موضوعات نیازمند مطالعه در مراکز نوآوری مطرح شد.

سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه برای حل چالش‌های آینده صنعت فولاد

آرزو نیک‌سیر مدیر فناوری و نوآوری شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه در این نشست اظهار کرد: شرکت MSTID بیش از دو سال است که به عنوان یکی از شرکت‌های زیر مجموعه فولادمبارکه در حوزه فناوری و نوآوری، در نقش چشم‌ بینای این شرکت برای رصد تکنولوژی عمل می‌کند. همچنین این شرکت با شناسایی چالش‌هایی که در زمینه فناوری و نوآوری برای فولادمبارکه در آینده اتفاق می‌افتد، از طرح‌هایی برای سرمایه‌گذاری خطرپذیر حمایت می‌کند.

وی گفت: چالش‌های فرآوری سنگ آهن، یکی از اصلی‌ترین مسائلی است که صنعت فولاد ما را تهدید نموده و در سال‌های آینده، برای این صنعت بزرگ به چالشی جدی تبدیل می‌شود. منابع مگنتیت در کشور در حال کاهش بوده و منابع هماتیتی نیز نیاز به فرآوری دارند که به همین خاطر با بازدیدهای میدانی و پژوهش‌های انجام شده اطلاعاتی در مورد منابع موجود به دست آمد تا در این حوزه پروژه‌هایی تعریف شود.

مدیر فناوری و نوآوری شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه افزود: رصد فناوری‌های موجود در سراسر دنیا نیز در دستور کار قرار گرفت که نتیجه آن رسیدن به ۴ تکنولوژی بود. این فناوری‌های می‌تواند عملکرد خوبی را برای آینده دنیا رقم بزند که در همین راستا تیم‌هایی برای ارتقاء تکنولوژی‌ها در این مسیر قرار گرفتند. به علاوه این نشست را برگزار کردیم تا بتوانیم نظرات اساتید و دانشجویان فعال در این زمینه را بدانیم تا از پایان‌نامه‌های دانشجویی و سایر پروژه‌ها حمایت کنیم.

آمادگی دانشگاه صنعتی اصفهان برای شروع پروژه‌های ملی با همکاری فولاد مبارکه

مسعود عطاپور رئیس دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان در سخنانی اظهار کرد: برگزاری چنین نشست‌هایی در دانشگاه صنعتی اصفهان باعث ایجاد نشاط و شادابی در دانشگاه‌ها بین دانشجویان و اساتید می‌شود.

وی گفت: شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه اقدامات خوبی را برای همکاری با دانشگاه صنعتی اصفهان انجام داده و این در حالی است که در بسیاری از دانشگاه‌های معتبر دنیا، صنایع مختلف، نشست‌های تخصصی متعددی را برای همکاری با دانشگاه برگزار می‌کند و این اقدام شرکت mstid می‌تواند شروعی برای این حرکت مهم باشد.

رئیس دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: به خاطر نزدیک بودن فولاد مبارکه و دانشگاه صنعتی، همکاری‌های خوبی بین این دو قطب علم و صنعت کشور شکل گرفته که امیدواریم این همکاری‌ها بیشتر از قبل شود. در همین راستا دانشکده مواد دانشگاه صنعتی اصفهان آمادگی دارد تا یک پروژه ملی مشترک را با این شرکت بزرگ صنعتی کشور شروع کند.

اولین نشست «رویداد هم‌مسیر» برگزار شد

ایران؛ دارنده دو درصد از سنگ آهن دنیا

میلاد وهمن، کارشناس فناوری و نوآوری شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه اظهارکرد: ایران تنها دو درصد از منابع سنگ آهن دنیا را در اختیار دارد که به همین خاطر صنعت فولاد تا حدود ۲۵ سال آینده برای تأمین سنگ آهن با توجه به شرایط موجود از جمله کاهش عیار و ذخایر به مشکل برخواهد خورد.

وی گفت: علاوه بر این به خاطر طرح‌های توسعه فولادسازی، محدودیت عرضه مواد اولیه گریبان‌گیر شرکت‌هایی نظیر فولاد مبارکه خواهد شد. البته مشکلاتی نظیر افزایش ظرفیت نیز این گلوگاه را بحرانی‌تر می‌کند.

کارشناس فناوری و نوآوری شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه افزود: به همین خاطر مجبوریم از سنگ‌های کم‌عیار در آینده استفاده کنیم که علاوه بر آن روش‌های احیاء ذوبی نیز از جمله روش‌هایی است که برای فائق آمدن بر این مسائل پیشنهاد می‌شود.

وی در ادامه به تشریح برخی دیگر از راه‌حل‌های پیشنهادی پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایراسین، هم‌مسیر، رویدادی برای گفتمان‌سازی فرآیندهای منتخب فولاد مبارکه است که توسط شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه که با هدف آشنایی بیشتر اعضاء زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور با صنعت فولاد برگزار می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =