به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت هر کیلوگرم مرغ از حدود ۸۰ هزار تومان در ابتدای فروردینماه به بیش از ۹۰ هزار تومان در ابتدای تیرماه رسید. همچنین بسته ۸۰۰ گرمی ران مرغ با قیمت حدود ۸۰ هزار تومان و سینه بدون استخوان با نرخ ۱۰۵هزار تومان در فروشگاههای زنجیرهای عرضه میشود. اگرچه قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ ۷۳ هزار تومان اعلام شده است. افزایش و چند نرخی شدن مرغ موجب شده دولتمردان وعده واردات بدهند. بهرام پاکزاد، عضو هیئتمدیره کانون انجمنهای مرغ گوشتی کشور در مورد واردات مرغ به خبرنگار ایراسین گفت: زمانی که صحبت از کمبود یا افزایش قیمت مرغ میشود، بلافاصله عدهای به فکر واردات میافتند. اکنون عرضه مرغ کم است چراکه هزینههای تولید صعودی شده و مرغداران کمتر جوجهریزی کردهاند. با تعیین نرخ دستوری یا واردات نمیتوان کمکی به مرغدار و کاهش هزینههای تولید کرد.
پاکزاد اضافه کرد: سال گذشته با واردات تخممرغ نطفهدار جهت تولید مازاد جوجه و تلاش برای واردات مرغ منجمد از بلاروس ضربه سنگینی به صنعت طیور وارد شد. واردات مرغ در سال جاری باعث تکرار سناریوی سال قبل یا ماجرای جوجه آرین میشود. اکنون هزینههای تولید بالا رفته و از قدرت خرید مردم کاسته شده است؛ دولت میتواند بهجای واردات، با خرید تضمینی مرغ زنده شرایط بازار را سامان دهد.
عضو هیئتمدیره کانون انجمنهای مرغ گوشتی درباره قیمت هر کیلوگرم مرغ وارداتی توضیح داد: نزدیکترین محل برای واردات مرغ ترکیه است که هر کیلوگرم مرغ در این کشور با قیمت حدود چهار و نیم دلار به دست مصرفکننده میرسد؛ به عبارتی هر کیلوگرم مرغ در ترکیه با بهای بیش از ۱۲۰ هزارتومانی عرضه میشود. منتها کشوهایی مانند برزیل و ترکیه در حوزه صادرات مرغ، یارانه صادراتی به تولیدکنندگان میپردازند. درنهایت قیمت هر کیلوگرم مرغ وارداتی برای ما حدود ۱.۷ تا ۱.۹ دلار خواهد بود.
پاکزاد با اشاره به اینکه واردات مرغ منجر به ضرر مرغداران کشور میشود افزود: باید واردات تمامی اقلام به کشور صورت گیرد نهتنها مرغ! همانگونه که واردات خودرو به کشور توجیهی ندارد، درحالیکه سبب افزایش عرضه و سامان یافتن بازار میشود. مرغ هم نباید در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی وارد شود. علاوه بر این مرغهای وارداتی کیفیت چندان بالایی ندارند. من معتقدم دولت باید اقدام به خرید تضمینی کند تا از حوزه تولید داخلی حمایت شود.
ارسال نظر