سامانه دوم آبرسانی اصفهان

رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو گفت: طرح جهاد آبرسانی به روستاهای کشور اکنون به پیشرفت ۴۰ درصدی رسیده و در برخی استان‌ها مرحله نخست آن روبه‌پایان است.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، «میثم جعفرزاده» افزود: اکنون سرعت اجرای کار در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، گلستان و کیلان بسیار بالا است و در برخی استان‌ها مانند زنجان مرحله نخست کار روبه‌اتمام است.

وی ادامه داد: چند روز آینده نیز در تعداد دیگری از استان‌ها مرحله نخست کار آبرسانی به اتمام خواهد رسید و کار برای مرحله دوم آغاز می‌شود.

رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو گفت: براین‌اساس تا چند روز آینده حجم زیادی از روستاها که کار آّبرسانی به آنها انجام شده از مشکلات آبی رها می‌شوند.

جعفرزاده ادامه داد: طرح جهاد آبرسانی در ابتدا مقرر بود برای ۱۰ هزار روستا عملیاتی شود که قرارداد اجرایی آن با قرارگاه امام حسن مجتبی برای هفت هزار روستا عملیاتی شد.

وی خاطرنشان کرد: اکنون این ۱۰ هزار روستا به ۱۶ هزار روستا هدف‌گذاری شده تا بخش بیشتری از مردم روستایی و مناطق محروم از آب سالم و پایدار برخوردار شوند.

رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو افزود: بیش از ۲ هزار روستا تا کنون از محل قرارداد محرومیت‌زدایی، خیران آب‌رسان و طرح‌های ملی آبرسانی شده‌اند.

جعفرزاده گفت: پیشرفت کار در برخی روستاها به بالای ۷۰ درصد رسیده و به‌زودی مرحله دوم کار در این روستاها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: گرچه طرح جهاد آبرسانی به‌سرعت در حال اجرا است؛ اما تنش آبی همچنان وجود دارد و باید طرح به ۹۰ درصد روستاها دست یابد.

رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو با بیان اینکه از جبهه‌های مختلف توسط قرارگاه امام حسن مجتبی، قرارگاه خاتم الانبیاء و خیران آب‌رسان کار در حال انجام است خاطرنشان کرد: سرعت اجرا در این مرحله خوب ارزیابی می‌شود.

جعفرزاده گفت: اکنون یک منظومه جهادی برای آبرسانی روستایی ایجاد شده که گستره آن کل کشور را در برمی‌گیرد.

وی ادامه داد: براین‌اساس اکنون هیچ استانی نیست که کار جهاد ابرسانی در آن فعال نباشد

سیستان و بلوچستان در صدر آبرسانی

رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو خاطرنشان کرد: استان سیستان و بلوچستان در صدر فعالیت‌های جهاد آبرسانی قرار دارد و بالغ بر یک هزار و ۷۵۱ روستا در این استان تحت پوشش این طرح قراردادند.

جعفرزاده ادامه داد: طرح جهاد آبرسانی در حوزه روستایی اتفاق مهمی در بخش آب رقم زده که کم‌نظیر است.

وی گفت: دو استان خوزستان و سیستان و بلوچستان در زمینه آبرسانی روستایی همواره دارای مشکل بودند که اکنون بخش بزرگی از مشکلات آنها در قالب این طرح برطرف شده است.

رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو کاهش تنش‌های این دو استان را کاملاً محسوس دانست و بااین‌حال افزود: این به معنای اتمام کار آبرسانی نیست؛ بلکه فعالیت همچنان ادامه خواهد داشت تا بخش بزرگی از مشکلات را برطرف سازد.

پیشتر وزیر نیرو با اشاره به ضریب آبرسانی در روستاهای کشور ادامه داد: در حال حاضر ضریب آبرسانی در روستاهای کشور ۸۰ درصد و در حوزه برق‌رسانی نیز ۹۹.۷ درصد است و این در حالی است که متوسط جهانی ضریب آبرسانی و برق‌رسانی به مراتب کمتر است و حتی در کشورهای پیشرفته نیز ضریب آبرسانی و برق‌رسانی کمتر از ۷۵ درصد است.

علی اکبر محرابیان افزود: شاید تصور شود آبرسانی به یک روستای کم جمعیت کار چندان دشواری نباشد، ولی واقعیت این است که بعضاً برای اجرای پروژه آبرسانی به یک روستا نیاز به بیش از ۵۰ کیلومتر خط انتقال آب، سیستم‌های پمپاژ و شبکه و مهم‌تر از آن هزینه زیاد نگهداری و تأسیسات دارد که همه این موارد گویای دشواری بسیار زیاد اجرای پروژه‌های آبرسانی در مناطق محروم کشور است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =