گرد و خاک

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از ورود توده گردوخاک و وزش باد از امروز تا پایان هفته جاری خبر داد و گفت: از امروز بعدازظهر طی فعالیت تندبادها همراه با خیزش گردوغبار، کاهش دید و کیفیت هوا، تعداد ۷۰ تیم امداد و نجات در جاده‌های استان در آماده‌باش کامل قرار دارند.

به گزارش ایراسین به نقل از ایمنا، منصور شیشه‌فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون سنجش کیفیت هوای اصفهان، ۲۰ روز روزهای ناسالم ناشی از گردوغبار را ثبت کرده است، اظهار کرد: کاهش بارندگی‌ها و خشکی رودخانه زاینده‌رود فعالیت کانون‌های گردوغبار را تشدید می‌کند.

وی افزود: براساس پیش‌بینی‌ها از امروز بعدازظهر تا پایان هفته جاری با وزش باد نسبتاً شدید، خیزش گردوخاک با کاهش دید، احتمال وقوع تندباد لحظه‌ای در مناطق شمال شرق، شرق، شمال و مناطقی از مرکز استان مواجه خواهیم بود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه ورود سامانه جوی توده گردوخاک به دلیل نبود رطوبت انرژی خود را به صورت باد تخلیه می‌کند و شاهد وزش باد در بیشتر مناطق استان خواهیم بود، تصریح کرد: فعالیت این سامانه امروز در شهرستان‌های خوروبیابانک، چوپانان، نائین، اردستان، ورزنه، زواره، مهاباد، مورچه‌خورت، دولت‌آباد، انارک، میمه و شهرضا پیش‌بینی می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرستان‌های خوروبیابانک، ورزنه، مورچه‌خورت، دولت‌آباد، میمه، لنجان، اصفهان و فرودگاه در روز دوشنبه، دوازدهم تیرماه با گردوخاک، کاهش دید و کیفیت هوا مواجه می‌شوند، گفت: روز سه‌شنبه، سیزدهم تیرماه، دهق، کبوترآباد، خوروبیابانک، ورزنه، شهرضا، اصفهان، مورچه‌خورت، کاشان، دولت‌آباد، فریدونشهر، چوپانان، آران و بیدگل، برزک و زواره مستعد فعالیت سامانه هستند.

شیشه‌فروش اظهار کرد: روز چهارشنبه شهرستان‌های دهق، کبوترآباد، خوروبیابانک، ورزنه، شهرضا، اصفهان، مورچه‌خورت، کاشان، دولت‌آباد، بادرود، چوپانان، آران و بیدگل، برزک، زواره، نائین، خوانسار، مهاباد، میمه، اردستان، انارک، دهاقان، گلپایگان و نطنز با گردوخاک و وزش باد مواجه خواهند شد.

وی با بیان اینکه طی روز پنجشنبه تا پایان هفته جاری بیشتر مناطق استان اصفهان با فعالیت سامانه توده گردوخاک مواجه هستند، افزود: شهرستان‌های کبوترآباد، خوروبیابانک، ورزنه، شهرضا، اصفهان، مورچه‌خورت، کاشان، چوپانان، آران و بیدگل، برزک، زواره، نائین، خوانسار، انارک، دهاقان و گلپایگان مستعد وزش باد نسبتاً شدید، خیزش گردوخاک با کاهش دید هستند.

افزایش روزهای ناسالم تا پایان تابستان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: اکنون با نبود جریان رودخانه زاینده‌رود و وجود کانون‌های نقطه‌ای اطراف رودخانه و پیش‌بینی‌ها از افزایش دما، وزش بادهای فصلی و خیزش کانون گردوغبار انتظار می‌رود که تا پایان تابستان طی شدت و ضعف این شرایط با افزایش روزهای ناسالم روبه‌رو شویم.

وی گفت: در روزهای اخیر، افزایش سرعت وزش باد در مناطق شمال، شرق و نقاط هم‌مرز استان‌های اصفهان و سمنان، انارک به‌ویژه کویر معلمان و کویر ریگ جن در این دو استان، منجر به خیزش گردوخاک، ماندگاری ذرات گردوغبار، کاهش دید و کیفیت هوا در کلان‌شهر اصفهان و سایر مناطق مستعد خواهد شد.

شیشه‌فروش ادامه داد: حدود ۳۰۰ هزار هکتار وسعت منطقه فرسایش بادی در ریگ جن استان اصفهان در مناطق شرق، بالاتر از چوپانان و انارک را تشکیل می‌دهد که وزش تندباد و بادهای شدید منجر به خیزش گردوغبار و افزایش ذرات گردوخاک از این مناطق بیابانی می‌شود.

وی با اشاره به ورود توده گردوخاک و وزش باد از امروز تا پایان هفته جاری اظهار کرد: از امروز بعدازظهر طی فعالیت تندبادها همراه با خیزش گردوغبار، کاهش دید و کیفیت هوا، تعداد ۷۰ تیم امداد و نجات از جمله پلیس راهور، جمعیت هلال‌احمر، پایگاه فوریت‌های پزشکی جاده‌ای در جاده‌های استان با آماده‌باش کامل قرار دارند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: توصیه به رعایت الزامات بهداشتی و سلامت به‌ویژه برای گروه‌های حساس بیماران کودکان به منظور استفاده از ماسک، حضور نداشتن و ورزش در فضای باز الزامی است.

وی تاکید کرد: ممنوعیت هر اقدام که منجر به انتشار گردوخاک و آلودگی هوا شود، از جمله فعالیت‌های معدنی خاک‌برداری، آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع و فضاهای سبز، کنترل آلودگی‌های ناشی از خودروها و صنایع با اعمال محدودیت برای فعالیت واحدهای صنعتی آلاینده در شرایط اضطرار با پیگیری و نظارت اداره محیط زیست استان اجرای می‌شود.

شیشه‌فروش خیزش گردوخاک، کاهش شعاع دید و کیفیت هوا، بالا رفتن عدد شاخص کیفیت هوا، آسیب به سازه‌های موقت، احتمال شکستن درختان فرسوده و کهنسال و نهال‌ها را اثرات مخاطرات این سامانه دانست و خاطرنشان کرد: اجتناب از حضور در فضای باز به‌ویژه گروه‌های حساس، مستحکم کردن سازه‌های موقت، استفاده از بادگیر و قیم در باغات، مدیریت و محافظت از صنایع حساس به گردوخاک، توقف نکردن و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره توصیه می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =