به گزارش ایراسین، در حاشیه مراسم بیست و سومین سالروز ملی صادرات که در سالن اجلاس سران برگزار شد حمید زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت در گفتگو با ایراسین گفت: بیشک نامگذاری و اختصاص یکی از روزهای تقویم به نام روز ملی صادرات صرفا دستآویزی است برای اعتلای فرهنگ عمومی کشور در این حوزه و خلق بستری که فرهیختگان، فعالان اقتصادی، اصحاب رسانه و عموم مردم ضرورت توسعه صادرات را دانسته و بایستههای آن را به اشتراک و تبادل نظر گذارند.
زادبوم در ادامه افزود: بیتردید سالی که این عزیزان موفق به انجام صادرات شدهاند و برخی از آنها عنوان صادرکننده ممتاز و نمونه را تحصیل کردهاند، یکی از سالهای خاص و طاقتفرسا در حوزه تجارت خارجی بوده و کشور تاکنون چنین تجربهای را در این حوزه نداشته است.
وی گفت: با وجود تمام ناملایمتیها و عهدشکنیها تحت عنوان فشار حداکثری بر مردم این مرز و بوم، جهادگران عرصه صادرات حداکثر همت و غیرت خود را برای رسیدن به اهداف عالی نظام و تحقق اهداف سند چشمانداز به کار بستهاند.
زادبوم در خصوص فرایند انتخاب صادرکننده نمونه به صورت الکترونیکی، گفت: علاوه بر فعالیتهای صورت گرفته به روال سالهای پیشین از جمله فراخوان جهت حضور، ثبتنام و تشکیل جلسات کمیته انتخاب صادرکننده نمونه، که به استناد آییننامه تشویق صادرکنندگان نمونه شامل ۱۰ عضو از دستگاهای دولتی و خصوصی است، تلاش شد که فرایند تا حد امکان به صورت الکترونیکی انجام پذیرد.
وی افزود: حمایت از صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالا سیاست آتی سازمان توسعه تجارت است.
رئیس سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: با این رویکرد پس از ثبتنام برای کسب عنوان صادرکننده نمونه امسال، بیش از ۳۰۰ متقاضی حقیقی و حقوقی در بیش از ۷۰ گروه کالایی و خدماتی برای کسب عنوان صادرکننده نمونه به رقابت پرداختند که پس از طی مراحل کارشناسی و طرح نتایج در جلسات کمیته انتخاب صادرکننده نمونه، در این مراسم از ۴۴ صادرکننده ممتاز و نمونه کشور تجلیل میشود؛ که از این تعداد ۹ صادرکننده در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی، ۹ صادرکننده در حوزه خدمات و مابقی متعلق به حوزه صنعت و معدن کشور هستند.
زادبوم با اشاره به انجام فرایند انتخاب صادرکننده نمونه به صورت الکترونیکی، گفت: در سال جاری انجام فرایند به صورت الکترونیکی به منظور کاهش خطای انسانی و مداخله افراد، توجه ویژه به محصولات با ارزش افزوده بالاتر و محصولات هایتک و تغییرکف ارزش صادراتی کالاها از جمله تغییرات ساختار انتخاب بوده است، علاوه بر این تاکید وزیر صمت و قائم مقام درامور بازرگانی، به صادرکنندگان محصولات دانشبنیان و بنگاههای کوچک و متوسط نگاه ویژهای شده و با اهتمامهای صورت گرفته در این بخش، بهترینهای این حوزه شناسایی و مورد تقدیر قرار می گیرند.
وی با اشاره به به نقشه راه پیش روی صادرات کشور، گفت: از منظر کالایی و بر اساس کارشناسیهای صورت گرفته در سازمان توسعه تجارت ایران نزدیک به دو سوم صادرات غیرنفتی کشور را محصولات خام و یا ارزش افزوده پایین به خود اختصاص داده است. لذا سیاستها و رویکردهای آتی این سازمان به حمایت از توسعه صادرات کالاهایی با ارزش افزوده بالاتر خواهد بود تا بتوانیم در زنجیره ارزش جهانی ضمن مطرح کردن نام ایران، پرچم کشور را در فراسوی آن مرزها به اهتزاز درآوریم.
رئیس سازمان توسعه تجارت به موافقتنامه تجارت ترجیحی با اوراسیا اشاره کرد و گفت: از منظر کشورهای هدف صادراتی رویکرد و اولویت صادراتی در سال جاری به ۱۵ کشور همسایه اختصاص یافته است، که این رویکرد در صورت همسویی و همراهی دولت و ملت در آینده نه چندان دور جهش صادراتی را دراین کشورها به ارمغان خواهد آورد.
زادبوم در پایان افزود: علاوه بر این به ثمر رسیدن موافقتنامه تجارت ترجیحی با اوراسیا که با همت دولت و همراهی مجلس شورای اسلامی به نتیجه رسید ظرفیت بالقوهای را پیشروی تجار و صادرکنندگان قرار داده که میتوانیم مرزهای اقتصادی خود را در این حوزه جغرافیایی توسعه دهیم.
ارسال نظر