به گزارش ایراسین، جشنواره ملی فرهنگی ورزشی و آئینی حرکت و برکت در شهرستان کاشان با حضور جمشید تقیزاده معاون پارلمانی و حقوقی و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان، عباس رضایی استاندار اصفهان، غلامرضا جعفری رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومی محلی، احسان شاه علی معاون اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان و دیگر مسئولین برگزار شد.
جمشید تقیزاده معاون پارلمانی و حقوقی و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان در حاشیه بازدید از این جشنواره اظهار داشت: ما خوشحالیم از اینکه در راستای تاکیدات روحانی رئیس جمهور، تا پایان دولت دوازدهم ۴۵۰۰ خانه ورزش روستایی در کشور خواهیم داشت که این خانه های ورزش یکی از رهاوردهای مهم در ورزش کشور می باشد.
وی ادامه داد: در راستای منویات مقام معظم رهبری و تاکیداتی که رئیس جمهور بر رونق روستاها دارد، برپایی جشنوارههایی از قبیل حرکت و برکت کمک میکند تا مزایا و ظرفیت روستاها در استانهای مختلف شناخته شود.
معاون پارلمانی و حقوقی و امور استانهای وزیر ورزش و جوانان گفت: شناخت ظرفیتهای روستایی سبب رونق تولید صنایعدستی و بازیهای بومی محلی و ورزشهای روستایی باعث جایگزینی مناسب برای شبکههای مجازی میشود.
وی با اشاره به جشنواره حرکت و برکت تصریح کرد: برپایی این نمایشگاهها سبب میشود تا تولیدات روستایی به منصه ظهور برسد و مردم با این تولیدات آشنا شده و مزیتهای هر استان را ببینند و این بازدیدها رونق روستایی را و ارتقا بخش های مختلف آن را به دنبال خواهد داشت.
تقیزاده برگزاری جشنواره و بازیهای بومی محلی را سبب ایجاد وحدت و یکدلی بین قومیتها دانست و افزود: در این جشنواره جز میدان عشق و جاذبه الهی بالیدن به قومیتهای مختلف ایرانی شاد و جذاب را مشاهده می کنیم که امید را در بین نسل جوان ارتقا می دهد.
در پایان معاون پارلمانی و حقوقی و امور استانهای وزیر ورزش و جوانان وجود ۴۵۰۰ خانه روستایی را نشانگر توجه ویژه دولت به این قشر دانست و تأکید کرد: جهت ارتقا بازیهای بومی محلی و ورزش روستایی حمایتهای ویژه و بیشتری را در پیشرو داریم.
همچنین عباس رضایی استاندار اصفهان بازی های بومی محلی جایگزین مناسبی برای شبکه های مجازی و ترویج فرهنگ اصیل و غنی ایرانی اسلامی دانست و گفت: اگر به خویشتن خویش برگردیم و فرهنگ غنی خود را به نسل جوان تبیین کنیم بسیاری از آسیب ها را از جامعه دور کرده و تمدن و تاریخ کشور خود را که بهترین الگو برای نسل های آینده است حفظ میکنیم.
وی برگزاری اینگونه جشنواره ها و شناخت غذاهای محلی را برای جایگزین کردن فست فودهای غربی شایسته و کارساز برای نسل آینده دانست و افزود: تمدن و فرهنگ غنی ایرانی در تمامی جهات بر دیگر تمدن ها سرآمد است و این معرفت را باید با تمام تلاش به نسل جدید تفهیم کرد.
غلامرضا جعفری رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومی محلی نیز بیان داشت: یکی از مهمترین وظایف ما احیای غذاهای سنتی و ترویج ورزشها و بازیهای بومی محلی میباشد تا از صیانت فرهنگی برخوردار شده و مورد تهاجم فرهنگی قرار نگیریم.
وی رویکرد آموزشی این جشنوارهها را با ارزش دانست و افزود: شناخت تمدن و فرهنگهای سراسر کشور و نوع بازیها، ورزشها، پوشش و غذای آنها تنوع جذاب قومیتها را به ما نشان میدهد و این گستردگی ما را از یکنواختی به دور کرده و پهنا و گستره فرهنگ مان را یادآور میشود.
همچنین مهدی اسدی رئیس هیات ورزشها و بازیهای بومی محلی استان اصفهان اظهار داشت: این پنجمین جشنواره ملی فرهنگی ورزشی و آیینی در کشور است که با شرکت ۳۱ استان باشکوه برگزار میشود.
رئیس هیات ورزشها و بازیهای بومی محلی استان اصفهان با اشاره به اینکه هر شهر حدوداً ۲۵ بازی بومی محلی دارد افزود: استان اصفهان ۲۵۰۰ بازی بومی محلی را شناسایی کرده که برای کودکان جوانان جایگزین مناسبی بهجای شبکههای مجازی و بازیهای اینترنتی میشود.
وی عنوان کرد: بازیهایی چون لیلی، دال پلان، هفتسنگ و غیره سرشار از پندها و آموزشهای آغشته به فرهنگ غنی ایرانی است که با توجه به روح و جسم به پرورش آن کمک میکند.
اسدی لباسهای محجوب پوشیده و الوان سنتی ایرانی را بهترین جایگزین مدهای غربی دانسته و تصریح کرد: اگر از فرهنگ خود دور شویم قطعاً فرهنگ بیگانه که عاری از هرجومرج و سردرگمی است جوانان و نسل ما را دچار آسیب خواهد کرد لذا مسئولان با حمایت ازاینگونه جشنوارهها کشور را در مقابل تهاجم فرهنگی واکسینه کنند.
جشنواره ملی فرهنگی ورزشی و آئینی حرکت و برکت در شهرستان کاشان با حضور معاون پارلمانی و حقوقی و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.
ارسال نظر