به گزارش خبرنگار ایراسین، سید رضا مرتضوی در پنجمین جلسه گروه کاری اقتصاد گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به وضعیت گردشگری استان اظهار داشت: در استان اصفهان براساس سند آمایشی که با در نظر گرفتن مجموعه بضاعتها، چالشها، مشکلات و شرایط استان تنظیم و تدوین شده، دو افق اقتصاد گردشگری و اقتصاد دانشبنیان برای توسعه استان اصفهان ترسیم شده است.
وی بیان کرد: از این رو در جلسات شورای برنامهریزی و سایر جلسات کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان مقرر شد گروه کاری اقتصاد گردشگری با در نظر گرفتن زیرساختهای گردشگری استان راهاندازی شود و متأسفانه حرکتهای نرم در حوزههای گردشگری استان مغفول مانده است.
استاندار اصفهان ضمن تأکید بر تنظیم و تدوین سند جامع گردشگری استان، افزود: انتظار میرود گروه کاری اقتصاد گردشگری استان و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با توجه به اعلام آمادگی اتاق بازرگانی و سایر نهادها برای پشتیبانی و حمایت از این طرح، سند گردشگری استان را تنظیم و تدوین کنند.
وی خاطرنشان کرد: در تنظیم و تدوین سند گردشگری چند اصل مد نظر قرار بگیرد، نخست اینکه موقعیت فعلی استان در حوزه گردشگری در سطح ملی و بینالمللی تشریح و چالشهای استان برای توسعه این صنعت استخراج شود. در مرحله بعد برای هر چالش راهکار مشخص و عملیاتی پیش بینی و در حوزههای مختلف نقشه راه استان مشخص شود.
توجه به جنبههای نرم گردشگری سلامت
مرتضوی با بیان اینکه در این صورت میتوانیم در استان جذب گردشگر فعال و پایدار داشته باشیم، گفت: تنظیم تقویم گردشگری میتواند در این مسیر بسیار راهگشا باشد.
وی معتقد است که جامع ترین مکتبی که می تواند انسان را به سمت کمال و فلاح راهنمایی کند اسلام است و از این رو باید از ظرفیت هویت ناب ایرانی اسلامی برای گسترش حوزه تأثیر گردشگری استفاده کنیم.
استاندار اصفهان عنوان کرد: در پذیرایی از گردشگران نباید فرهنگ مغلوب باشیم زیرا در این صورت توسعه گردشگری با دوام نخواهد بود و هنجارهای جامعه بر هم میریزد.
وی تصریح کرد: از این رو وقتی فرد به ایران و اصفهان سفر میکند بایستی فرهنگ ایرانی اسلامی را درک کند، در برنامه ریزی جنبه نرم گردشگری بایستی این اصول مد نظر قرار بگیرد.
مرتضوی خاطرنشان کرد: پیامبر مکرم اسلام (ص) از گردشگران و تجاری که به مکه می آمدند برای تبلیغ استفاده میکردند، تبلیغ اسلام در شبه جزیره عربستان و سایر حوزهها از طریق گردشگران بود.
صندوق حمایت از گردشگری استان راهاندازی شود
مرتضوی گفت: اگر در برنامهریزی در حوزه گردشگری فرهنگ غالب باشیم به موفقیت میرسیم در غیر اینصورت هنجارهای جامعه بر هم میریزد و بدون شک گروههای مردمی به مقابله میپردازند؛ از این رو مشاوری که برای تنظیم و تدوین سند جامع گردشگری استان اصفهان تعیین میشود در حوزه زیرساخت و جنبههای نرم گردشگری با محوریت ارزشها و هنجارهای ایرانی اسلامی طرح را تدوین کند.
وی تاکید کرد: استانداردسازی خدمات گردشگری نیز بایستی در این طرح دیده شود، به صورت خاص فرمانداران و شهرداران بالأخص شهرداری اصفهان پای کار بایستند و در این حوزه ورود و به بهترین نحو نقش آفرینی کنند.
استاندار اصفهان در بخش دیگر سخنان خود، عنوان کرد: صندوق حمایت از گردشگری با ساختار مشخص در استان تعریف شود تا هزینههایی که در حوزه گردشگری به دلیل نداشتن متولی زمین مانده است اجرایی شوند.
وی درخصوص گردشگری سلامت در استان، گفت: ارائه خدمات به گردشگران سلامت رعایت ارزیابی و کیفی عمل کردن بایستی مد نظر قرار بگیرد و گردشگران سلامت سفیران و مبلغان خدماتی هستند که در اصفهان آن را دریافت میکنند.
مرتضوی عنوان کرد: به جای ایجاد رقابت منفی در کشور میتوانیم تلاش کنیم از تجربیات سایر استان ها بهرهمند شویم تا استان از ظرفیت گردشگری سلامتی که در اختیار دارد استفاده کند؛ طبق گزارش ارائه شده در نشست، پرواز مسقط به اصفهان از دو هفته آینده فعال خواهد شد لذا این ظرفیت نیز بایستی مد توجه قرار بگیرد.
وی بیان کرد: در تلاش هستیم تا مناسبتها، رویدادها و مراسمات ملی را به سمت اصفهان هدایت کنیم در همین راستا اصفهان میزبان جایزه بینالمللی مصطفی(ص) شد و پس از این رویداد که با حضور ریاست جمهوری برگزار شد به پیشنهاد رئیس جمهور مقرر شد در سالن اجلاس سران اصفهان میزبان رویدادهای ملی و بینالمللی باشیم و ظرفیت سالن اجلاس سران اصفهان در اختیار رویدادهای ملی قرار بگیرد.
ارسال نظر