به گزارش خبرنگار ایراسین، انس طلا در اولین روز کاری هفته جاری روند نزولی خود را ادامه داد و این مقدمهای بود تا بازار طلای داخلی قرمزپوش شود. روز گذشته، دوشنبه ۲۰ آذر ماه، قیمت سکه تمام کاهش ۱۵۰هزار تومانی داشت و در ایستگاه ۲۹ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان ایستاد. نیم سکه نیز افت ۱۰۰هزار تومانی را تجربه کرد تا این قطعه روز گذشته با قیمت ۱۵ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان معامله شود. ربع سکه هم از قافله ریزشها جانماند و با کاهش قیمت ۱۰۰ هزار تومانی به محدوده ۱۰ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان رسید. در لحظه نگارش این گزارش روند قیمت طلای جهانی همچنان نزولی است و با رقم ۱۹۸۲ دلاری معامله میشود.
اگرچه روز گذشته روند نزولی به بازار طلا نیز سرایت کرد ولی نوسانات در این بازار چندان قابل توجه نبود. اعداد و ارقام مندرج بر روی نمایشگر طلافروشیهای شهر نشان میدهد روز گذشته هر مثقال طلای ۱۸ عیار با حدود ۵۵ هزار تومان کاهش با بهای ۱۰ میلیون و ۵۸۲ هزار تومان خرید و فروش شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز کاهش محدودی را تجربه کرد تا با قیمت دو میلیون و ۴۴۰ هزار تومان در بازار عرضه شود. قیمت هر گرم طلای دست دوم نیز حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.
تنور بازار طلا داغ میشود
فعالان بازار در شرایط فعلی انس طلا را اهرم پرفشار بر بازار طلا و سکه میدانند و از عدم قابلیت پیشبینیپذیری قیمت طلا و سکه در کوتاهمدت میگویند. در همین راستا عباد محمدولی، تحلیلگر بازار طلا و جواهر با اشاره به نوسانات محدود قیمت در روزهای اخیر و تاکید بر تبعیت قیمت طلا و سکه از طلای جهانی به خبرنگار ایراسین گفت: قیمتها و نوسانات فعلی در بازار طلا و سکه طبیعی است. سال میلادی به پایان خود نزدیک میشود و زمان تسویه حسابهای پایان سال و تعاملات شرکتهای داخلی با خارجی فرارسیده است.
وی ادامه میدهد: بازار جهانی طلا از تسویه حسابهای پایان سال میلادی متاثر میشود، به تبع این تعاملات بر بازار داخلی طلا نیز تاثیرگذار است و شاهد نوسانات محدودی خواهیم بود.
از سوی دیگر پاییز نفسهای آخر خود را میزند و به اعتقاد شماری از طلافروشان شهر با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، رشد تقاضا برای کالاهای سرمایهای به ویژه سکه و طلا استارت میخورد. محمدولی با تاکید بر این موضوع توضیح داد: اکنون ما به پایان سال شمسی نزدیک میشویم و رفتهرفته عددی به عنوان تقاضا وارد بازار خواهد شد که قیمت طلا و سکه را تحت تاثیر قرار میدهد. درصورتیکه این حجم از عرضه و تقاضا با یکدیگر همخوانی نداشته باشد، باید شاهد افزایش نسبی قیمتها باشیم که مطمئنا کمتر همخوانی بین این دو فاکتور وجود خواهد داشت.
ارسال نظر