مجید کاراندیش در گفت و گو با خبرنگار ایراسین با اشاره به خدمات بهداشتی اولیه اظهار داشت: رژیم غذایی و تغذیه سالم میتواند از تعداد قابل توجهی از بیماریهای مزمن پیشگیری کند از جمله بیماریهای قلبی و عروق که یکی از مهمترین علت مرگ و میر در کشور است و از انواع سرطان، چاقی، پوکی استخوان و دیابت نوع ۲ پیشگیری و از شیوع آن کاست.
وی با بیان اینکه تغییر الگوی غذایی و فرهنگ تغذیه مردم به شکل ناگهانی قابل انجام نیست و باید به صورت گام به گام و به شکل تدریجی فرهنگ الگوی غذایی خانوار را اصلاح کرد، ادامه داد: برگزاری کنگرههای علمی در حوزه تغذیه و تبادل آخرین یافتههای علمی و ایجاد بستر هم اندیشی بین کارشناسان و اساتید این حوزه میتواند در اصلاح تغذیه خانوارها کمکرسان باشد و دستاوردهای خوبی را برای جامعه و اصفهان به دنبال داشته باشد.
عضو دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از کمبود برخی از ریز مغذیها در برخی از گروههای جمعیتی و در برخی از استانهای کم برخوردار خبر داد و افزود: قریب به دوسوم (۲.۳) بزرگسالان گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند و تغذیه یک پدیده چند بخشی است اصلاح غذایی خانوارها و رفع مشکل چاقی جامعه با هماهنگی بین بخشی امکانپذیر است.
وی گفت: برای اصلاح تغذیه خانوارها صنعت غذا و تجارت غذا اولویتهای خاص خود را دارد و نظامهای بهداشت و درمان هم اولویتهای خاص خود را دنبال میکنند که هماهنگی بین این دو از طریق قانونگذاری امکانپذیر است.
کاراندیش از رسانهها خواست که در ارتقا سواد سلامت مردم یاری برسانند، ادامه داد: عامه جامعه باید بدانند پیامهای سلامت و تندرستی را تنها از منابع معتبر و موثق خود پیگیری کنند.
وی ادامه داد: خدمات بهداشتی اولیه با پوشش تقریباً قابل قبول و رایگان به عامه مردم ارائه میشود و بیش از ۱۲۰۰ کارشناس تغذیه در نظام خدمات بهداشتی اولیه وجود دارد.
ارسال نظر