رئیس سازمان پزشکی قانونی

رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: به دنبال صادرات کیت ژنتیک به کشورهای اروپایی و حتی آمریکا هستیم.

به گزارش ایراسین، عباس مسجدی، رئیس سازمان پزشکی قانونی اظهار داشت: مرکز تحقیقات پزشکی قانونی علیرغم نداشتن بودجه دولتی در میان ۸۳۳ مرکز تحقیقات علوم پزشکی رتبه اول در اثرگذاری را داشته است که بخش حائز اهمیت آن مربوط به تولید کیت ژنتیک است.

وی از صادرات کیت به کشورهای مختلف خبر داد و افزود: به دنبال صادرات کیت ژنتیک به کشورهای اروپایی و حتی آمریکا هستیم.

رئیس سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: امروز در آمریکا کیتی که در آزمایشگاه‌های ژنتیک و پزشکی قانونی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ۲۷ لوکوس است، ما در ایران کیتی در سازمان پزشکی قانونی استفاده می‌کنیم، ۲۸ لو کوس است.

مسجدی گفت: همچنین تعداد آزمایشگاه‌های ژنتیک ۱۰ مورد بوده است که آزمایشگاه مرکزی در سازمان هم ایجاد شده است که در مجموع ۱۱ آزمایشگاه ژنتیک داریم و تا کنون ۵۹ هزار پروفایل ژنتیک در این مراکز ثبت شده است.

۲۰۵ هزار نمونه ژنی از مجرمین در بانک ژنتیک

رئیس سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: بانک ژنتیک در پزشکی قانونی بسیار مهم است و میزان ۲۰۵ هزار نمونه ژنی از مجرمین در این بانک وجود دارد.

مسجدی اعلام کرد: در بدو تشکیل سازمان پزشکی قانونی تعداد ۵۰ مرکز برای ارائه خدمات داشتیم و اکنون ۴۷۰ مرکز فعال است و بیش ۵ هزار عضو هیأت علمی با ما همکاری می‌کنند.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به ساخت دستگاه الکل سنج تنفسی گفت: در دهه فجر یکی از اقدامات ما تولید الکل سنج تنفسی در مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی است. این دستگاه در حجم نمونه کم و با سرعت بیشتری می‌تواند پاسخ آزمایشات را بدهد و مورد استفاده پلیس، سازمان هواپیمایی و سایر دستگاه‌ها است.

میانگین زمان تشریح اجساد ۶۴ روز است

مسجدی آرانی یادآور شد: هم اکنون در کل ۳۱ استان آزمایشگاه‌هایی در سه سطح ۱ و۲ و ۳ بسیار تخصصی داریم و ۳۱ آزمایشگاه تخصصی در استان‌ها داریم و هم اکنون ۱۱ آزمایشگاه ژنتیک در کشور وجود دارد.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: در حال حاضر ۳۰۲ سالن تشریح در شهر و شهرستان‌ها وجود دارد و میانگین زمان تشریح اجساد ۶۴ روز است.

وی اعلام کرد: در توسعه فضاهای فیزیکی دهمین آزمون را برای ۱۱۸ شغل محل برگزار کردیم و شاید تنها دستگاهی بودیم که در جلسات مختلف برای ۲۲ شغل محل قراردادی از طریق آزمون درخواست جذب نیرو داشتیم و دنبال مجوز استخدام ۵۳۸ نیروی شغل محل هستیم.

مسجدی آرانی یادآور شد: در دو سال اخیر برای تأمین نیروی انسانی، توانستیم تعهد ۱۸۰ دانشجوی پزشکی را برای سازمان بگیریم که بعد از فارغ التحصیلی در سازمان مشغول به کار شوند. مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه‌ها اختصاص داده‌ایم.

وی افزود: با پیگیری و پیشنهادات همکاران در برنامه هفتم‌، توسعه و تأسیس ۸۵ مرکز در ۸۵ نقطه و ساخت ۸ سوله بحران و جذب دانشجویان پزشکی، نیروهای طرحی و امریه برای سازمان را در نظر گرفته‌ایم.

مسجدی آرانی یادآور شد: امسال ۲۶۵ پرونده رسوبی داشتیم که تعداد آن‌ها هم اکنون به کمتر از ۲۰ مورد رسیده است.

وی گفت: ۵ هزار کمیسیون مجازی در ایام کرونا برگزار کردیم. هزار و ۳۴۶ پرونده از طریق فضای مجازی بررسی شده که از اطاله دادرسی و رفت و آمدهای زائد مردم جلوگیری شد. ۶۸ مرکز تشریح و بررسی صحنه جرم در یک سال اخیر تجهیز شدند.

۵۹ هزار و ۷۱۶ مورد معاینه جسد در سال جاری

رئیس سازمان پزشکی قانونی در ادامه گفت: کل معاینات در ۴۷۰ مرکز سازمان در طی ۹ ماهه ۱۴۰۲، یک میلیون و ۴۵۷ هزار و ۶۵۱ مورد بوده است. تعداد اجساد معاینه شده در ۹ ماهه ۱۴۰۲، ۵۹ هزار و ۷۱۶ مورد بوده است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی در مورد آمار فوتی‌های ثبت شده در پزشکی قانونی گفت: در سال گذشته تعداد ۱۵۳۱ مورد فوت ناشی از سوختگی در سازمان پزشکی قانونی ثبت شده است که امسال این عدد به ۱۵۰۵ مورد رسیده است، یعنی کاهش ۲.۲ درصدی داشته است.

مسجدی اظهار کرد: همچنین در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۶۰ مورد مسمومیت گزارش شده است و امسال ۴۰۵ مورد ثبت شده است که از این تعداد حدود ۱۸۱ مورد فقط در فصل پاییز ثبت شده است.

۸۷۱ مورد غرق شدگی از ابتدای سال تا کنون

وی گفت: تعداد ۸۷۱ مورد غرق شدگی از ابتدای سال تا کنون ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد کاهش داشته است.

افزایش ۳.۵ درصدی پرونده سقط درمانی

رئیس سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۸ هزار و ۲۷۷ مورد پرونده سقط درمانی تشکیل شده است که امسال این عدد به ۸ هزار و ۵۱۱ مورد رسیده است، یعنی ۳ و نیم درصد تشکیل این پرونده‌ها افزایش داشته است. همچنین برای سقط درمانی در سال گذشته ۶ هزار و ۶۹۹ مورد مجوز سقط جنین صادر که در امسال این عدد به ۶ هزار و ۵۴۳ رسیده است یعنی ۲.۳ مورد کاهش داشته است.

وی به بیشترین شکایت مردم از پزشکان اشاره کرد و گفت: به ترتیب شکایت از خدمات دندانپزشکی، جراحی زیبایی و پلاستیک و زنان در صدر شکایت‌های مردم قرار دارد.

مسجدی به حوادث اخیر اشاره کرد و گفت: همکاران ما در سازمان پزشکی قانونی سعی کردند در حادثه‌ای در حداقل زمان ممکن نتایج را اعلام کنند به عنوان مثال در حادثه تروریستی کرمان، آتش‌سوزی مرکز ترک اعتیاد لنگرود و حادثه واژگونی ون محور قم کاشان در کمتر از ۲۴ ساعت نتایج بررسی اجساد اعلام شد.

رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: در حوزه تصادفات حدود ۲۰ هزار فوتی تصادفات و بیش از ۵۰۰ هزار پرونده ضرب و جرح ناشی از تصادفات داریم و در قانون هفتم، با برگزاری جلسات متعدد، قرار شده که تشکیل پرونده قضائی در دستگاه قضائی در این زمینه حذف شود و ان شا الله بزودی و در سال آینده با ایجاد زیرساخت‌های لازم، تصادفات دیگر بین فراجا و بیمه‌ها حل و فصل می‌شود و نیازی نیست مردم به دستگاه قضائی و پزشکی قانونی مراجعه کنند و خدمت مهمی است و به محض اجرایی شدن این قانون ان شاالله بتوانیم این خدمت را ارائه دهیم.

وی تاکید کرد: ما به دنبال سازمان تخصصی و مقتدر هستیم و ما باید از لحاظ علمی‌توانمند شویم و باید نیروی انسانی ما کارآمد باشد زیرا سازمان علمی و خدمت رسان هستیم و باید همه ما خوب کار کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 8 =