به گزارش ایراسین، مدیرعامل شرکت داروسازی ایران دارو، از مجموعههای پیشرو در داروسازی کشور که طی یکسال گذشته نیز با وجود تمام مشکلات پیش روی صنعت توانسته دستاوردهای بزرگی را به نام خود به ثبت برساند به بازار درباره شرایط دشوار تولید دارو در این برهه زمانی میگوید: هرچند ایران دارو روندی صعودی را در تولید داروی کشور طی چند ماه اخیر طی کرده است اما بر بار مشکلات برای شرکت و سایر تولیدکنندگان بسیار افزوده شده است.
آرمان نصراللهی گفت: متأسفانه به نظر میرسد صدای داروسازان به جایی نمیرسد و اگر برای این موضوع چارهای اندیشیده نشود این احتمال میرود که صنعت دارو از حرکت متوقف و نظام دارویی کشور دچار مشکل شود
وی با اشاره به مشکلات مغفول مانده صنعت دارو میافزاید: متأسفانه به نظر میرسد صدای داروسازان به جایی نمیرسد و اگر برای این موضوع چارهای اندیشیده نشود این احتمال میرود که صنعت دارو از حرکت متوقف و نظام دارویی کشور دچار مشکل شود.
این داروساز با اشاره به اینکه ادامه رشد تولید در گرو تأمین مواد اولیه و تولید بیشتر است ادامه میدهد: بر همین اساس برای رشد تولید نه تنها باید داروسازان نسبت به افزایش سفارش گذاری مواد اولیه اقدام کنند بلکه باید برای مواد جانبی و حتی بسته بندی هم نقدینگی کافی در اختیار داشته باشند. این در حالی است که متأسفانه طی ۶ ماه گذشته بر مشکلات مالی شرکتها افزوده شده و بسیاری از آنها امروز با چالش نقدینگی دست و پنجه نرم میکنند.
زنجیره دارو متضرر از تأخیر دولت در پرداخت بدهی مراکز خود
نصراللهی با اشاره به اینکه کمبود نقدینگی در شرکتهای داروسازی طی ۲ ماه اخیر به سرحد خود رسیده و همه داروسازان دچار مشکل شدهاند میگوید: متأسفانه شرکتهای پخش دارویی نمیتوانند پول محصولات به فروش رفته را تأمین کنند؛ نقدینگیای که باید از طریق پاس شدن چکهای داروخانهها تأمین میشد اما نمیشود چون داروخانهها هم نقدینگی ندارند.
بیشتر طلب شرکتهای پخش از مراکز دولتی است که باید پول داروهایی که از شرکتهای پخش گرفتهاند را پرداخت کنند ولی متأسفانه این پول توسط دولت پرداخت نمیشود
نصراللهی با اشاره به اینکه بیشتر حجم مطالبات شرکتهای پخش و پس از آن شرکتهای داروسازی از دانشگاهها، مراکز پزشکی و داروخانههای دولتی است میافزاید: الان بیشتر طلب شرکتهای پخش از مراکز دولتی است که باید پول داروهایی که از شرکتهای پخش گرفتهاند را پرداخت کنند ولی متأسفانه این پول توسط دولت پرداخت نمیشود و این خلأ از سوی دولت در تأمین نقدینگی به تولید کننده محصول نهایی میرسد.
مدیرعامل ایران دارو ادامه میدهد: نقدینگیای که امروز باید در دست داروسازان باشد تا خریدهای خود را انجام دهند شاید امروز بر روی بازار اثر نگذارد اما به طور حتم چهار و پنج ماه آینده با ادامه این وضعیت و عدم توانایی شرکتها برای خرید مواد اولیه شأن، کشور با کمبود دارویی و بروز مشکلاتی در نظام سلامت کشور مواجه خواهد شد که بسیار نگران کننده است.
خطر بروز دوباره کمبودهای دارویی
این داروساز با اشاره به اینکه رفع مشکلات صنعت داروی کشور در گرو تصمیم مسئولانی چون وزیر بهداشت، وزیر اقتصاد و معاون اول رئیس جمهور است بیان میکند: همین الان فقط شرکت ایران دارو ۴۰۰ میلیارد تومان از مطالبات خود را دریافت نکرده است که این رقم در شرکتهای بزرگتر بیشتر هم میشود.
۴۰۰ میلیارد تومان مجموع مطالبات سررسید شده و سررسید نشده که بخش سررسید شده آن ۸۵ میلیارد تومان است؛ رقمی که با توجه به ابعاد شرکت ایران دارو، عدد خیلی بزرگی است و میتواند باعث جنب و جوش بسیار بزرگی در شرکت شود
نصراللهی با اشاره به مطالبات ایران دارو از زنجیره دارو میافزاید: ۴۰۰ میلیارد تومان مجموع مطالبات سررسید شده و سررسید نشده که بخش سررسید شده آن ۸۵ میلیارد تومان است؛ رقمی که با توجه به ابعاد شرکت ایران دارو، عدد خیلی بزرگی است و میتواند باعث جنب و جوش بسیار بزرگی در شرکت شود.
مدیرعامل ایران دارو ادامه میدهد: این نقدینگی تأمین نمیشود و به طبع آن، بانکها هم نقدینگی کافی را در اختیارمان قرار نمیدهند و همه مشکلات زنجیرهوار کنار هم قرار میگیرند و صنعت را دچار اختلال میکنند؛ با این تفاسیر به نظر میرسد اگر چارهای برای نقدینگی صنعت داروی کشور تا چهار ماه آینده اندیشیده نشود، شرکتهای داروسازی تا تابستان ۱۴۰۳ با کسری تولید مواجه خواهند شد.
بر اساس گزارش ایرنا، گفتنی است ایران دارو طی یک سال اخیر جز معدود شرکتهای داروسازی است که توانسته روند رو به رشدی را هم در تولید و هم سودآوری طی کند و در حال حاضر نیز قصد دارد با برنامههای صادراتی خود گام مهم دیگری را در کارنامه فعالیت خود بردارد.
شایان ذکر است ایران دارو به لحاظ ریالی نسبت به سال مالی قبل ۳۰ میلیارد تومان و به لحاظ حجمی ۳۰ درصد رشد یافته است. همچنین این شرکت در سال ۱۴۰۲ موفق به کسب ۱۰ پروانه جدید دارویی شده است که بخشی از آنها شامل داروهای عمومی و مابقی در گروه داروهای حیاتی و استراتژیک قرار دارند.
ارسال نظر