به گزارش ایراسین، افشین صدر دادرس با بیان اینکه بر اساس رصد روز گذشته از میادین دام، میانگین قیمت دام زنده کیلویی ۲۴۰ تا ۲۵۵ هزار تومان است، گفت: خرید و فروش دام در میادین انجام میشود، عرضه نیز مناسب است و رکودی در بازار نیست.
وی گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور به شدت کاهش یافته و در ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ بر اساس آمار کشتار دام در کشتارگاههای رسمی مرکز آمار ایران، گمرک جمهوری اسلامی ایران و احتساب ۳۰ درصد کشتار غیر رسمی به حدود ۷.۱ کیلو رسیده است. برای این میزان سرانه، کمبود دام نداریم اما اگر بخواهیم سرانه مصرف را از ۷.۱ کیلو به ۱۲ کیلو یعنی عددی که چندسال پیش بود برسانیم قطعاً باید شرایط تولید تغییر کند، زیرا دام کم است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تصریح کرد: بعد از حذف ارز ترجیحی هزینههای تولید از جمله قیمت نهادههای دامی، دارو و واکسن، حمل و نقل و … به شدت افزایش یافت که نتیجه آن بالا رفتن قیمت تمام شده تولید بود، مقصر این افزایش هزینه تولید دامدار نیست بنابراین از عدالت به دور است که تولیدکننده از این بابت سرزنش شود.
بر اساس گزارش ایسنا، وی در ادامه گفت: با توجه به قیمت دام زنده در میادین دام و حداقل ۴۵ درصد ضریب تبدیل، قیمت لاشه درب کشتارگاه حدود ۵۳۰ هزار تومان برآورد میشود که این لاشه با احتساب هزینه حمل، سود مغازه و افت در مغازههای خرده فروشی قیمت میخورد و به فروش میرسد.
دادرس در پایان گفت: اینکه گوشت با قیمت ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان در مغازهها به فروش میرسد سودجویی در بازار مصرف است. باید برای آن راهکاری پیدا کرد. ولی میتوان گفت که افزایش واردات راهکار مناسبی نیست و تجربه ۱۱ ماهه گذشته نشان داده که تأثیر چندانی در تنظیم یا حتی تعدیل بازار نداشته است.
ارسال نظر